Да видиш да не веруваш

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Демек првпат гледаш некој да јаде од контејнер? Или дека е "македонче" тоа што руча си згрозен?

Прв пат гледам на овој начин некој да се храни(а сигурно и вие)
името му е Станко,денес разбрав,друго не се интересирав.
-----------------
Ако помисли и на Ромските деца оние што просат и чистат стакла по семафори,веднаш да ти кажам дека не се хранат од контејнери,туку само од месарите купуваат најдобро сувомеснато. Или едни пак шетаат по пазар и секој нешто ќе им подаде па и така земаат.Или оние што збираат пластика исто така не земаат храна од контејнер, си купуваат и јадат сите фамилијарно во парковите карши контејнерите. Има и такви деца што ќе земат од корпа половина фрлен сендвич и ќе го изедат,но тоа е исто така вкусно и чисто и ако го изел и првиот сопственик.
Но овдека се работи за нешто друго кое го опишав во првиот пост.
А тоа е срам за Македонија и институциите во неа.

-----------------
Ако помисли и на Ромските деца оние што просат и чистат стакла по семафори,веднаш да ти кажам дека не се хранат од контејнери,туку само од месарите купуваат најдобро сувомеснато. Или едни пак шетаат по пазар и секој нешто ќе им подаде па и така земаат.Или оние што збираат пластика исто така не земаат храна од контејнер, си купуваат и јадат сите фамилијарно во парковите карши контејнерите. Има и такви деца што ќе земат од корпа половина фрлен сендвич и ќе го изедат,но тоа е исто така вкусно и чисто и ако го изел и првиот сопственик.
Но овдека се работи за нешто друго кое го опишав во првиот пост.
А тоа е срам за Македонија и институциите во неа.

Аха..
Епа јави се во надлежните служби и пријави?

Повеќе од сигурно е дека Станко има некое душевно заболување, нема што да те чуди.

За такви ко тебе може.

Пиштолот за господата у влада шо седат со скрстени раце. Наместо 3 милиона за споменик за кој лично мене ме заболе стапов дали постоел или не може да се отвори еден центар за вакви луѓе.

Пиштолот за господата у влада шо седат со скрстени раце. Наместо 3 милиона за споменик за кој лично мене ме заболе стапов дали постоел или не може да се отвори еден центар за вакви луѓе.
Ок ондак извини,ја мислев дека викаш за ваквите луѓе,за жал никој не води грижа за ваквите случаи.Очигледно дека у оваа држава едини спас ти е да излезеш на некоја наша тв.

Она што некои членови не сфатија од напишаното на Анчо, е дека можеби дечково има психичко нарушување (можеби причина плус што не е вработен ама баш нигде), и дека можеби не треба да шета туку така меѓу општа популација туку пдобро ќе биде да биде згрижен во некоја институција. Каде патем, ќе има и колку-толку подобра храна, средина и физичко здравје отколку ова.

Ок ондак извини,ја мислев дека викаш за ваквите луѓе,за жал никој не води грижа за ваквите случаи.Очигледно дека у оваа држава едини спас ти е да излезеш на некоја наша тв.
Не сум немилосрдна душа да кажам такви зборови за болен човек оставен на улица на кој мора да му биде пружена помош..

mene mi se desilo me sretnue edna gupka so malo dete i mi bara pari i mi bese greota deka so malo detence i i davam 100 den za da jadele , posle odam vleguvam u market i a gleam parfem ke kupuva zenata otide si go plati ja :tapp::cuc: mislam stvarno ne treba da gi zalime tie takvite zatoa so ciganite nekat ni argati da odat a zaso da odat koga ke najdat nekoj kako mene kako nekoj dr milostliv pa ke mu dadat :facepalm:

Picture 652.jpg.Picture 653.jpg.Picture 654.jpg
Денеска на исто место,младичот од нашата приказна за неверување,
ама еве факти дека е ова вистина и го има кај нас,и за верување е,
овој пат младичот го дели ручекот во друштво на гладните кучињата.
(мачките се сокрија под автомобилите со нивното доаѓање)

Ако едно нешто сватив до сега, тоа е дека на нашиов гомнав балкан ако си сиромав, веројатно си мрзлив и прост!

Убаво ги сече дедо ми кога ќе дојдат на врата да питаат за деците и за операции: „Ела да ми ја искосиш тревата ќе ти платам и ќе те наранам“, ама ете секоја недела пак јас ја косам насабајле :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom