Да се ќути или не - прашање е сега!

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Хм,и кога би кажала тоа би се свело само на празни зборови. Глупаво ми е да кажувам го/ја видов со тој и тој тоа и тоа правеа,кога немам докази. Не можам да очекувам да ми верува повеќе мене отколку него бидејќи на тој начин можам и да ја изгубам како пријателка. Муабети од типот-ти си љубоморна на тоа што јас сум среќна со него па сакаш да ми ја расипеш врската и слично...
веројатно би нашла поинакви зборови,или би одела,индиректно. Да внимава и да не затвора очи на вистината,бидејќи делумно можеби и таа е виновна за неверството. Или како што кажаа погоре,би разговарала со оној кој изневерува.

bi i kazala na drugarkata pa neka bide sto bide....nesakam da me macat posle nokni mori i da imam griza na sovst deka mozev da smenam nesto a ne go napraviv toa

Ќе видам, ќе проценам каков би бил најдобриот исход на работите, пред да избрзам со некоја постапка. Најверојатно не би кажал директно но би сугерирал.

Инаку лично, не сум нечувствителен до толку како прво да ја излажам, како друго да не и кажам ако евентуално, што знам направам нешто такво.
Од друга страна. Знам дека или ќе ја изгубам или ужасно повредам.
Така да ќе се воздржам и нема ништо надвор од нас да правам.

А за останатите, нека си прават што сакаат да си прават.
Кога се љуби, се љуби бе, што ќе ви се други.

Ќе и кажам.. Колку и да боли вистината сепак поинаку е сите да знаат освен таа.. само би избрала добар начин за да и кажам:toe:

Не ми текнуваше подобар наслов а може и да е за во Дом и семејство

Рецимо: имате пријателка која е мажена, деца, семејство и се со ред, НО ( секогаш има некое но или али или ама или арно ама) случајно го гледате нејзиниот маж со друга: на јавно место, се бакнуваат, се дрѓат за раце додека пријателката ви седи дома во блажено незнаење..
Дали вие ќе и кажете на пријателката или пак ќе премолчите со цел да ја заштите од болката?
да премолчите некако ќе дознае а ако сфати дека и вие знаете тогаш испаѓате дека не сте фер што не сте и кажале
да кажете, се работи за брак со веќе оформено семејство, значи не е врска од два и пол дена па да му даде културно клоцата но тука е болката .. Ќе биде длабоко повредена

што ќе направите?
Ако се работи за блиска пријателка нормално дека ќе и кажам иако ќе ми биде крајно непријатно,,но тоа би ми било должност,,доколку станува збор на вистинско пријателство..Ако не ми е блиска и не ја гледам често,,едноставно нема да се мешам:smir:

Ne veruvam deka bi kazala ako bi videla, osven vo slucaj koga bi imala fotografii kako on se ljubi so nekoja kako dokaz, zatoa sto se ima sluceno sestra i na edna drugarka i go fati mazot so druga pa ispadna sestra i kriva, sakala da im go rasipe brakot, demek izmisluvala, ne bilo tocno toa. Taka da ne mislam jas da se skaruvam so nekogo i da bidam taa losata. A i dosta lugje ne sakaat da otvorat oci i da ja vidat realnosta, najcesto osekaat sto se slucuva ama ne sakaat da si priznaat. Taka da bez dokaz ne pravam nisto, a Skopje e malo, vrti suci sekogo ke vidis.

Би пробала да преќутам и да се правам на будала дека незнам што се случува, арно ама нема да можам да седам мирна скроз, ќе се обратам на личноста која сум ја видела со друг/друга, и ќе и предложам да се отвори и објасни на другрками/другар ми, да не доаѓам во ситација јас да кажам шо се сум видела и обавезно сликам.

Дали вие ќе и кажете на пријателката или пак ќе премолчите со цел да ја заштите од болката?
Ќе и` кажам. Ама не на пријателка. На другарка. Не за намерно да и` предизвикам болка, туку за да прекине типот да ја прави будала. После на нејзе си останува како ќе постапи.
Тикви4ка напиша:
да премолчите некако ќе дознае а ако сфати дека и вие знаете тогаш испаѓате дека не сте фер што не сте и кажале
Тука малку ситуацијата може да испадне никаква. Мора да си сигурен дека очите не те излажале за да кажеш ваква работа (ако си одлучил да кажеш). И да, не е баш убаво последен да ги дознаваш нештата што ти се варат зад грб. Барем јас не сакам така. Ако ми е блиска личноста, ќе си ја седнам и ќе и` кажам што се случува. Зборувам за случај на моите најблиски бидејќи знам дека би сакале да им биде кажано ако постои некоја ваква или слична ситуација.
Ама има различни луѓе, има некои не сакаат да им се каже ако им се прави зад грб, тие само ќе си протријат уво како ветре да им проструило. Што да правиш, различни табиети:toe:

добро ова јас ќе си го сфатам како на пример го гледаш дечкото на другарката со друга пошо уште сум мала за да имам другарки за мажење:pipi:
Ќе и кажам,само ќе гледам да не е во моменти кога е премногу депресивна...Многу е лошо кога ќе дознаеш нешто,што сите околу тебе го знаеле. Е сега многу подруго е дечко и да бидеш во брак со некој. Ама стварно е тешко и треба да го одбериш начинот на кој ќе и кажеш

Ама стварно е тешко и треба да го одбериш начинот на кој ќе и кажеш
Е кој може да е начинот? Се знае што ќе кажеш, еден е начинот. Добро, може да земеш шише виски и да се начукате заедно кога ќе и кажеш, ама моментот на изнесување на вистината е еден. Колку и да сакаш да бираш зборови, главното си се кажува исто секогаш.
И моментот кој и да го одбереш ќе има ист ефект. И да е и да не е депресивна, пак ќе ја погоди.

Не кажувам, ниту пак очекувам да ми кажат. Ако некој сака и треба да каже - тоа е стопанинот. Само нему му верувам.

мојот став е дека треба да се каже, сега зависи има различни личности, па ако е пријателка ние најдобро ја познаваме и ке знаеме дали треба или не да се каже, индивидуалност е во прашање. јас лично одчекувам да бидам информирана, оти некогаш ја гледаме вистината а уствари не сакаме да ја видиме, па можеби ни треба некој да не „просветли„.

Не кажувам, ниту пак очекувам да ми кажат.
не се согласувам...според твојот пост може да се заклучи дека:

ако пример искачаш со партнерот, тој вели дека те сака, се е океј според тебе...но тој потајно сака друга, а ти се полека и полека се затрескуваш во него....дали:
под а) би сакал да дознаеш за другата девојка сама (да ги начекаш)
под б) повеќе би ценела кога тој би ти кажал уште на почеток и не би те влечел за нос...

одговори ми ме интересира...

На ваква тема мислам дека пишував тука.Ама ај да си кажам пак.
Зависи колку добра другарка или другар ми е.Ако ми е ептен блиска другарка би и кажала,во друг случај не.Пошто на крај можи ти да испадниш крив,демек сакаш бракот да им го уништиш,па демек измислуваш и слични глупости.
А јас би сакала да ми кажат,ама нема да му поверувам на секој.Прво би извршила контрола.

зависи од човекот како ќе го прифати тоа .има луѓе кои ќе се лутат има луќе кои нема да се лутат..е сеа тоа зависи како че процениш ситуација...не дај боже да треба да цениш,пошто ценил сум и заебано

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom