Да се ќути или не - прашање е сега!

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Премолчив и се заебав ептен, имаше и сеуште има последици!
Нема потреба од криење сепак за ништо!

Вистината боли во првиот момент кога е кажана,после човек живее со олеснување.
Лагата боли цел живот.

Ех сеа ли ми кажуваш?
Ама јбг бидна веќе, тоа е :kesa:

Би и ја кажала вистината, само ако знае да ја цени и да се справи со неа. А си ги познавам добро пријателките. Во друг случај, не би сакала јас да сум крива што измислувам нешто (пошто тие што не ја прифаќаат, најчесто знаат да најдат кривец во тој што кажува).

Јас не би и кажал и да ми е најблиска пријателка. Едноставно несакам да се мешам во туѓи животи, ни па сакам да ми се мешат во мојот.

во секој случај вистината...не премолчувам...

Незгодно или не, ќе најдам начин да и/му кажам на другарка ми/другар ми. Па ако не ми верува-не ми верува, јас важно ќе кажам, по некое време ќе ми биде благодарна за тоа што сум и кажала, а не сум ќутела.
И исто,ако мене недај боже мажот ме вара, сакам другарка ми/другар ми да ми каже, а не да ќути.

Јас ќе појдам кај него...Можеби ќе му го прекинам слаткичкиот момент..ама сепак ќе појдам и ќе дадам шанса тој да разговара со нејзе и да и кажи,затоа што не би сакала да се мешам..Но сепак ако не се согласи на тоа ќе и кажам јас..Можеби ќе биде лошо затоа што вистината боли.Но на крај сепак секогаш по дождот иде сонце...

Би му се обратил прво на прељубеникот(во темава машкото изневерува, иако статистички е погрешно) и ќе му кажам друже прибери се немаш 15 години. Ќе му поставам услов за месец дена да и признае на женатаму, ако не и каже јас ќе и кажам(доколку жената му ми е пријателка, а доколку тој ми е пријател солидарно ќе гледам да негирам таква случка...братство единство-жени малцинство.

да е врска одма би отрчала и без размислувањеби и кажала,а вака за брак...не и би кажала иако би ме гризала совеста,но сепак би немала доказ,иако и сум другарка,сепак тој и е маж,и ја ако сум 2 саата со неа,он е 20,па може да и ја наполни главата како сум љубоморна на бракот нивен,и мнофу други работи итн...затоа ке оставам сама да свати,а може и со мажот и да разговарам.

Зависи колку ми е блиска пријателка.Ако е веднаш нема да и премолчам тоа сигурно. Можеби прво би го уценила прељубникот сам да и каже.

Како што пиша Крејзи.. Вистината боли во моментот кога е кажана, но лагата боли засекогаш.

Како што пиша Крејзи.. Вистината боли во моментот кога е кажана, но лагата боли засекогаш.
И најголемата вистина боли само кога не е кажана во прав момент.:smir:

Ако се работи за мојата најдобра другарка ќе и кажам, па ако сака нека вика и по мене, но не ми е гајле нема да дозволам така да остане, премногу ќе ми биде тешко да го знам тоа а таа да нема поима. Заслужува да знае како и да е....

Би му се обратил прво на прељубеникот(во темава машкото изневерува, иако статистички е погрешно) и ќе му кажам друже прибери се немаш 15 години. Ќе му поставам услов за месец дена да и признае на женатаму, ако не и каже јас ќе и кажам(доколку жената му ми е пријателка, а доколку тој ми е пријател солидарно ќе гледам да негирам таква случка...братство единство-жени малцинство.
Nemas ti pravo nekomu da postavuvas ultimatumi za kolku vreme ili kako da i kaze na soprugata(soprugot)Od mali ne ucele kaj so se karaat dvajca tretot kotek jadi .Ne bi se osudila niti na sestra mi da i kazam a ne na drugaraka zs sopruznicite se dusmani koi spijat na ista pernica i ne znam ja vecer so ke se sluci i kako ke ja laze ,a mene da me boli glava ne blagodaram

Не ми текнуваше подобар наслов а може и да е за во Дом и семејство

Рецимо: имате пријателка која е мажена, деца, семејство и се со ред, НО ( секогаш има некое но или али или ама или арно ама) случајно го гледате нејзиниот маж со друга: на јавно место, се бакнуваат, се дрѓат за раце додека пријателката ви седи дома во блажено незнаење..
Дали вие ќе и кажете на пријателката или пак ќе премолчите со цел да ја заштите од болката?
да премолчите некако ќе дознае а ако сфати дека и вие знаете тогаш испаѓате дека не сте фер што не сте и кажале
да кажете, се работи за брак со веќе оформено семејство, значи не е врска од два и пол дена па да му даде културно клоцата но тука е болката .. Ќе биде длабоко повредена

што ќе направите?

...ako vishe doshlo do taa rabota, dzabe i e klocata na drugarka ti, nek se zaprasha i ona i ti zasho prvo i doshlo do toa, zasho od koa ke pochne da se klati stolicata, se deshava toa...primer ti e drzenjeto za ruka slobodno, posho predpostavuem deka see raboti za ljubov a ne za kurvaluk, a ljubovta e sekogash pojaka od muabetite...taka da kazala ne kazala-ti si ebanata u sluchajot, iliti ispagash glupa so toa sho i prkosish na ljubovta, zasho koa ke izchezne ljubovta brakot e samo papirus defaktus-stupidus...:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom