Да се ќути или не - прашање е сега!

• Креатор на темата Креатор на темата spooky
  • Време на започнување Време на започнување
Какво премолчување! Ако сака нека ме мрази цел живот ама живеењето во лага на крај секогаш завршува со солзи. Точно дека дечкото/мажот/другарката или кој и да е што работи зад грб може да ја "изфилува" ситуацијата и на крај пак да се заедно ама јас нема да бидам личноста која ќе те гледа во лице и ќе се смешка знаејќи дека некој се поигрува со тебе! Во секој случај се ќе заврши во солзи, со чесни исклучоци. :smir: Ако и мене ми се случува слично зад грб и јас би сакала да знам, колку и да е болно!

Јбг.. и јас би избрал вистина, барем доколку јас би се ставил во оваа ситуација би сакал пријателот да ми каже,а не да ми се продолжува мизеријата која секако порано или подоцна би завршила.

A od kaj znaesh ti u stvari deka ona veke ne znae ????

I toa e opcija , moze i odgovara da ne znae ili se prai deka ne znae ...ne si pikaj nos kaj ne ti e mesto oti ti nema da gi hranis utre nivnite deca ako se razvedat

Brak nivna rabota !

I toa e opcija , moze i odgovara da ne znae ili se prai deka ne znae ...ne si pikaj nos kaj ne ti e mesto oti ti nema da gi hranis utre nivnite deca ako se razvedat

Brak nivna rabota !
хипотетички е поставена темата...
не од лична недоумница или нешто некому да се каже те докаже ...

Brak nivna rabota !

Па и да знае веќе, а да си и кажал додатно. што ќе смени? ништо.

Барем чиста совест ќе имам, да си ми пријател и да ја видам женати ..во ваква ситуација, би преферирал да кријам од тебе?

Abe muabetot e vo slucajot

muskoto ako svrlja da ne se kaze ...

kako ne kapiras ... ebate toa bratot :uvo:

A ako svrlja zenata druga pricha e toa

Ако ми е блиска пријателка секако би и кажал, бидејќи што порано дознае подобро. Сепак би гледал како некое средно решение, да не и кажам директно, туку некако да наместам самата да го фати на дело.

Баш прееска бев сведок на самошто-дознав-дека-маж-ми-има-швалерка ситуација и беше гадно! Вриштење на сред улица. Расправијата заврши со: Ѕвер си!!! Иди у хотел сега!!!
Не би кажала директно, ама може да направам ситуација за изневеруваниот сам да види дека нешто се случува.

Јас би зборела со сопругот/гата на другарката/другарот и ќе го уценам он да каже или во спротивно јас ќе го кажам.Незгодно ќе биде ептен да чуе од мене,додуше незгодно е секако,ама мора да дознае на некој начин.
Немам намера да седам и да ќутам,а некој да ја изневерува другарка ми,или некоја да го изневерува другар ми.

да кажете, се работи за брак со веќе оформено семејство, значи не е врска од два и пол дена па да му даде културно клоцата
Баш заради тоа што е брак ќе кажам,повеќе боли да те изневерува маж-човек со кој имаш оформено семејство,одколку дечко.

Јас би зборела со сопругот/гата на другарката/другарот и ќе го уценам он да каже или во спротивно јас ќе го кажам.Незгодно ќе биде ептен да чуе од мене,додуше незгодно е секако,ама мора да дознае на некој начин.
Немам намера да седам и да ќутам,а некој да ја изневерува другарка ми,или некоја да го изневерува другар ми.

И јас истово би го направила... пошто глупо е јас да и кажам... ко прво нема да ми поверува...сепак брак е тоа и ќе мисли дека ја лажам или дека сакам да им расипам штознам... али уште поглупо е да не и кажам... директно нема да и кажам во секој случај ама одоколу ќе вртам барем да се посомнева ако ништо друго...

А мене ако недај боже ме снајде ова тогаш сакам да ми каже другарката, зборам за блиска другарка...ако не ми е блиска нека си ќути...

Многу деликатна и тешка тема. Мислам дека би ја кажала вистината, но секако би избрала погодно време, место и начин како да и го соопштам тоа. Може да ме плука, пцуе, мрази - но знам дека еден ден би ми била благодарна. Вистината боли во првиот момент кога е кажана, после човек живее со олеснување, а лагата боли цел живот.

абе какво молчење нема ќутење ќе и кажам со кој си има работа ама пред тоа ќе поминам еден "детективски" ден се тоа да биде поткрепено со докази да не е на празно

Јас би кажала исто така. И сум кажувала.
Некогаш се нае*ува, некогаш ти го ценат тоа. Како и да е, на крај, кога ќе увиди и самата повредена личност дека е така, вие си останувате чисти и вистински другари.
Не би преќутила, како што не сакам мене некоја другарка да ми преќути.

Имав слична ваква ситуација, не со истата содржина, но вистината или премолчување беше целата работа.

Нема ништо потешко од тоа да ја знаеш реалноста, а да не знаеш што да правиш. Да се прашуваш дали да ја кажеш болната вистина, со која знаеш дека ќе повредиш некој или да премолчиш. Јас тогаш ја избрав втората опција. Молчев одредено време, а совеста работеше како никогаш претходно.
Се случи вистината излезе на виделина од сосема трета страна, заедно со онаа дека и јас сум знаела.
Болката која мислев дека ќе ја предизвикам кај него, сега беше присутна кај двајцата. Тој мислеше дека сум му забила нож во грбот, а јас не бев во состојба да се оправдам било како, освен со тоа дека сакав да го заштитам од страдање.

Заврши добро, личноста сфати дека бев избезумена, не знаев како да постапам,а притоа да не погрешам. Но, сега знам дека за што и да станува збор секогаш ќе ја кажувам вистината и тоа што порано, толку подобро.
Во спротива, последиците ќе бидат поголеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom