Да се изневери или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
ne sum varal devojka do sega. mislam deka ne pravilno. no mora site da priznaete edna rabota. iako ste vo dolga vrska mnogu pati, ako nisto drugo ste videle dobar decko ili devojka. i ste pomislile na toa kako go varate vasipot parter so nego ili nea. i toa e varanje neli. i kako vtoro. se na se gledano od temava devojkite se tie sto pisuvaat kako ne treba da se vara i sl.(barem poveketo se devojki) a vsusnost oni poveke varaat od maskite. barem toa e moe moslenje. bez navreda do zenskiot pol ve molam:smir: .

Нема никакво оправдување за неверството. Зошто воопшто да се случи таква работа?
Искрено, тие што изневеруваат ги семтам за незрели и недоизживеани суштества, кои се стварно себични. Не размислуваат за болката на партнерот, и сакаат да ги задоволат само своите потреби.
Ако сакаш да бидиш со друг/друга, едноставно е, скарај му/и се, и после шо сакаш прај.
Е ако се работи за подолга врска, не гледам овде воопшто причина за изневервање. Партнерот/ката се` пружил/а, дал/а се од себе за да успее таа врска и ти да изневеруваш. Стварно не ги сфаќам тие луѓе.

Ne opravduvam izneveruvanje vo nikoj slucaj..nitu nekakov izgovor za istoto...ja sum vo vrska 2god i 6 meseci i ne sum go izneverila deckoto do sega..sum imala prilika ama ne sum imala potreba za takvo nesto...ednostavno ne gledam zadovolstvo vo izneveruvanjeto.Go sakam,me saka,znaci imam ljubov,vnimanie,posvetenost,naklonetost,doverba,koja nema da ja zamanenam ili nadopolnam za edna vecer i eden baknez so nekogo,sigurno i deka toj "ispad"nema da mi go donese zadovolstvoto i srekata koja momentalno ja imam..moze samo da ima krajno negativni posledici...
neverstvo ne bi oprostila nikogas....ne sum doznala do sega nisto...ako doznaam..mamata!:)

Како што љубопитноста ја утепа мачката, така и човекот е ,,радознал,, па си мисли на друго место е подобро, па кога ќе увиди дека е се исто се враќа во старото гнездо ако го примат назад.

Не се слагам со Вас, потребите и емоциите се секогаш посилни надвор од врската. Изневерувам секогаш кога можам и сакам. И жена ми и редовната јебаљка. Уствари секогаш е подобро да изневериш ( а да не те фатат) отколку тебе да те изневерат, па да пукнеш од мака што си бил верен после!

Не се слагам со Вас, потребите и емоциите се секогаш посилни надвор од врската. Изневерувам секогаш кога можам и сакам. И жена ми и редовната јебаљка. Уствари секогаш е подобро да изневериш ( а да не те фатат) отколку тебе да те изневерат, па да пукнеш од мака што си бил верен после!

Јаоо каков одговор:pos::pos:
Значи си во брак? И не ти смета што таа знае за твоите тајни врски, или како и да ги кажам. И тебе не ти смета што е со друг кога сакаш да си со неа?

За болдираното....:tapp:

А што се однесува за останатиот дел...Потребите и емоциите можат да останат дел од врската.

Ако веќе човек почувствува дека емоциите во врската слабеат и ако човек мисли дека треба да бара емоции надвор од врската,тогаш подобро да ја прекине врската,а не да изневерува!

Јаоо каков одговор:pos::pos:
Значи си во брак? И не ти смета што таа знае за твоите тајни врски, или како и да ги кажам. И тебе не ти смета што е со друг кога сакаш да си со неа?

Кукле сосема погрешно си ја разбрала работата. Во брак сум, имам и редовна девојка за секс, ама мојата жена не знае за моите екскурзии и не планирам да дознае. Другата знае само за првата ама не и за трети, така балансирам и до сега добро сум се снаоѓал. И не викам дека би ми било ок една од нив две да е со некој друг а јас да ја чекам. Затоа викам боље јас да си правам екскурзии отколку мене да ми прават, а исто така и не сакам да повредам никого без потреба.

За болдираното....:tapp:

А што се однесува за останатиот дел...Потребите и емоциите можат да останат дел од врската.

Ако веќе човек почувствува дека емоциите во врската слабеат и ако човек мисли дека треба да бара емоции надвор од врската,тогаш подобро да ја прекине врската,а не да изневерува!

Добро е тоа кога се морализира и е све ок, ама погледнете малку во вистинскиот живот. И не е точно дека е подобро да се прекине врската ако ти фалат емоции, идеш се празниш и сексуално и емоционално и после си нов човек. Народов парче се прави на секој ќош. Јас не сакам да го прекинам заедничкиот живот со мојата жена, ние добро функционираме.

Кукле сосема погрешно си ја разбрала работата. Во брак сум, имам и редовна девојка за секс, ама мојата жена не знае за моите екскурзии и не планирам да дознае. Другата знае само за првата ама не и за трети, така балансирам и до сега добро сум се снаоѓал. И не викам дека би ми било ок една од нив две да е со некој друг а јас да ја чекам. Затоа викам боље јас да си правам екскурзии отколку мене да ми прават, а исто така и не сакам да повредам никого без потреба.

Ако ги нарекуваш твоите девојки "кукле" мене немаш право да ме нарекуваш така. Друго браво за тебе и за твојот бурен живот, ретко кој може да го постигне тоа. Ако убаво се чувствуваш продолжи така, ама без "кукле" молам.:helou::pipi:

:tapp: Надвор од шо? Кај е то надвор? Шо е то надвор? Не ти е доволна жена ти за сите работи? И ако не ти е доволна зошто воопшто си ја зел за жена?
А за ова болдираното..:uvo:Ами ако никогаш не те изневери, тогаш ќе си ја дрецкаш глата дека ти си изневерил?

Добро е тоа кога се морализира и е све ок, ама погледнете малку во вистинскиот живот. И не е точно дека е подобро да се прекине врската ако ти фалат емоции, идеш се празниш и сексуално и емоционално и после си нов човек. Народов парче се прави на секој ќош. Јас не сакам да го прекинам заедничкиот живот со мојата жена, ние добро функционираме.

Дај човече размисли шо зборуваш, оти како шо велиш, дека си женет, нема вака да размислуваш незрело. Ексурзии? Празнење сексуално и емоционално? Па со која цел си влегол во брак, ако немаш такви чувства кон жена ти, и кога воопшто не ги „празниш“ на неа.
Добро функционирате? Не ви го знам вашиот брачен живот, не сакам ни да навлегувам во детали. Зборам од твоето искажување. Според мене, вие ите како не функционирате штом бараш забава настрана.

Ако ги нарекуваш твоите девојки "кукле" мене немаш право да ме нарекуваш така. Друго браво за тебе и за твојот бурен живот, ретко кој може да го постигне тоа. Ако убаво се чувствуваш продолжи така, ама без "кукле" молам.:helou::pipi:
na vas i na dvajcata vi fali nesto... toj zaradi negoviot "buren zivot" a ti zaradi toeto ohrabruvanje i podrzuvajnje so mu go davas. :tapp:

na vas i na dvajcata vi fali nesto... toj zaradi negoviot "buren zivot" a ti zaradi toeto ohrabruvanje i podrzuvajnje so mu go davas. :tapp:

Подржувањето не беше подржување во вистинска смисла на збор, читај меѓу редови, нема никакво подржување.
И фала на епитетот али ништо не ми фали:helou::helou:

не оправдувам неверство во никој случај!!! ако нишо не ти фали со партнерот/партнерката шо к*р бараш кај други?!:nesvest: а веќе ако фалит нешо барај си среќа на друго место,за се постои решение!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom