Да се изневери или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Vidi zamisli ti da si na 47 godini i da ne ja sakas zenati veke a imate deca, ete gi sakas decata greota da se bez tatko ...
Вака,ако веќе сакаш слободно ебење на сите страни,зошто си правел деца на прво место?Од љубов?Од тоа другарите да не помислат дека си импотентен?
ГреОта се децата да....затоа промисленост Свиден,промисленост...не сакаш син ти да закачи сида.
I sto ke bides voletina ako ebes na strana ?
Ова е толку добро,што влегува во потесен избор на мојот нов потенцијален потпис.
Ima be i sporazumni jebenja na strana pokasno vo zivotot, ima i diskretni ne e zivotot samo ljubov i ljubov. Toa e ideal , retki se tie koi se sakaat cel zivot, sto da pravat drugite smrtnici , da ne ebat nisto ako im se pruzi prilika ?
Не мислам дека има КОМПРОМИСНИ ебења.А дискретни,барај кај оние кои наплаќаат за тоа.Или по огласите на дневните печати,страна 38:)
Дали смртниците да ебат,е тоа е проблемот со кој секојдневно се соочуваме.Затоа што по големи праски и силиконски патлиџани нам ни се вцрвенува газенцето (наместо да си гледаме нашата работа)како бабун,а да не ги спомнам реакциите на другите делови.Воопшто не се разликуваме од...ЖИВОТНИТЕ.Каде е онаа дефиниција овде-Човекот претставува разумно,свесно суштество...?
ako primetam kraj nepostovanje ako mne priemtam neka fura .
Ако сфатив добро,ако се дознае дека жена ти е `весела`а ти по дифолт излегуваш`рогоносец`нема да ти биде мило.А ако ти ебеш,а жена ти е будала,тоа е совршен брак.Шовинизам.Еј,па не се нарекува тоа брак,можеби се нарекува,но ако си под гувернерство на Шварци.
И за крај,со виша математика не те примат ни пуканки да пукаш.Но затоа се секогаш тука хотлајн линиите...
И научи да пишуваш на македонски.Со најдобри намери:smir:

sum za da se izneveri:)neznam sekogas e ubavo da se proba nesto novo ama toa nesto novo da ti znaci a ne so koj stigne i posle da se osekjas nisko!

Ако ти значи, нема да е за еднаш туку ќе е за повеќе пати. И што тогаш? Кај е крајот на тој пат?
А мислиш така и кога би се работело за твојата девојка/сопруга? Би требала и таа да проба нешто ново? Би било во ред ако е тоа некој што и значи, а лошо ако е некој случаен патник?

НЕ !
Според мене неверството е проста работа..со тоа докажуваш несериозност спрема личноста што ја сакаш па макар и да си скаран/a со неа или него.

Гледам, има спор дали имам право да пиша на тази тема след като с'м 40 год. Как мислите вие дали 40-50 годишните не правјат секс?
Оште един вапрос:
1987 г. работех на Сл'нчев брјаг, семејство англичани около 30-35 годишни с две деца почиваха в хотела в којто работех. Последната вечер м'ж'т се качи с децата в стајата и ми остави жена си. Аз бех много шокиран но тја ме успокои че когато били на отмор си го позволјавали прибрах е сутринта в 5 часа.
Дали това изневера или не?

sum za da se izneveri:)neznam sekogas e ubavo da se proba nesto novo ama toa nesto novo da ti znaci a ne so koj stigne i posle da se osekjas nisko!

Самиот чин на изневерување те прави подоле од гомно,без разлика со кој изневеруваш.
И кога веќе има некоја нова која ти значи,зашто би останал сеуште во врска...:toe:

Никако! Со тоа се покажува еден вид слабост во карактерот. Подобро вистината да се каже (на искреноста пола се простува) отколку неверство овака може лошо да заврши (навистина многу лошо). Со искреноста има голема шанса барем да остане пријател со саканата личност.

Porano varav.. Sega ne..
Edino bi izvarala koga on bi flertuval so druga.. Ili koga bi me iznerviral ama GADNO.. Ama se nadevam deka nema da dojde do toa :baeh:

Гледам, има спор дали имам право да пиша на тази тема след като с'м 40 год. Как мислите вие дали 40-50 годишните не правјат секс?
Нормално дека да. Зборуваме дека можеби по некое време во брак ја снемувало љубовта, па демек тоа било оправдување за ебачење на страна.
Оште един вапрос:
1987 г. работех на Сл'нчев брјаг, семејство англичани около 30-35 годишни с две деца почиваха в хотела в којто работех. Последната вечер м'ж'т се качи с децата в стајата и ми остави жена си. Аз бех много шокиран но тја ме успокои че когато били на отмор си го позволјавали прибрах е сутринта в 5 часа.
Дали това изневера или не?
Не те сфатив. Ти ја оставил жената и? Ако се случило нешто меѓу тебе и жената, тогаш да, изневерување е.

Нормално дека да. Зборуваме дека можеби по некое време во брак ја снемувало љубовта, па демек тоа било оправдување за ебачење на страна.

Не те сфатив. Ти ја оставил жената и? Ако се случило нешто меѓу тебе и жената, тогаш да, изневерување е.

Па цела нок се случваше не нешто а много нешто.
А тази 52 год бабичка за пропускане ли е?
img.phtml

Па цела нок се случваше не нешто а много нешто.
А тази 52 год бабичка за пропускане ли е?
img.phtml

За пропуштање е.
1) Сакам девојки на мои години.
2) Замисли ја сабајле без шминка и фотошоп.

Ако се случувало ’много нешо’, со знаење на мажот тоа е друга работа. Збориме за странично изневерување, кога не знае партнерот.

2) Замисли ја сабајле без шминка и фотошоп
:pos2:
Нема да чекаш закуска в леглото!

Штом збориме за изневерување се подразбира дека се прави нешто што не е договорено претходно со партнерот и претпоставувам дека мислиме на класична моногамна врска.

Многу сум размислувал по оваа тема и некој финален заклучок не сум нашол. Има повеќе фактори кои може да влијаат дали некој и кога ќе го изневери партнерот.

Караница, недостаток на секс и љубов, специјална ситуација, осаменост, преголем стрес, правилни хормони во дадена ситуација итн, сретнување на погодна личност и некои други фактори може многу да влијаат да направиме нешто што во нормални услови никогаш не би помислиле.

Потоа битно е и моментално изневерување (само еднаш) или континуирано со иста или повеќе личности.

Прочитав неколку постови дека не изневеруваат за да не бидат изневерени :wink:.

Јас прашањето би го формулирал малку различно:

Ако вашиот партнер ви даде 100% слобода да одите со кого сакате но притоа да не го занемарите него и ако знаете дека сигурно нема ни трошка да изгубите или добиете со вашите постапки од љубовта на партнерот дали би оделе со други?

Значи немате никаков страв дека ќе ви се лути или истото ќе ви се случи и на вас. Знам дека е хипотетичка ситуација но сакам да видам колку се правите морални од страв а колку ви е во душа да бидете само со еден партнер.

За девојките не знам во детали но кај мнозинството машки е совршено можно да имаат секс со девојка а да сакаат друга. Јасно дека ако е дечкото многу заљубен нема тоа да го направи но ви кажувам дека е можно.

Мислам дека и во нашите ставови по темава голема улога игра и воспитувањето од општеството. Да живеевме во полигамно општество каде би било нормално да имаш повеќе партнери немаше ни да имаме ваква тема.

Мое сфаќање е дека луѓето по ген се полигамни но бидејќи не нашле соодветен метод таква заедница успешно да функционира (мислам на западната цивилизација) а и црквата тоа го забранува живеат во моногамни врски а полигамијата тивко и прикриено си ја живеат со изневерување на партнерите. Со други зборови крајно лицемерие (мислам на целото западно општество).

Колку и да сум му лута на дечко ми, колку и да не сме во добри односи, НИКОГАШ до сега не сум помислила на изневерување. По тоа би се чувствувала валкано.

Neverstvo?! pa zavisi od situacija...ti moze i da go sakas nego ama ete nekat moze da se desi od "razvojot" na hormonite da zavrsis so drug :/ koa kje vidis i nema neso loso u toa...ti pak si go sakas nego, a toa so si pominal edna vecer so drug e samo HAVE FUN :/

Vidi zamisli ti da si na 47 godini i da ne ja sakas zenati veke a imate deca, ete gi sakas decata greota da se bez tatko ...

I sto ke bides voletina ako ebes na strana ?

Ima be i sporazumni jebenja na strana pokasno vo zivotot, ima i diskretni ne e zivotot samo ljubov i ljubov. Toa e ideal , retki se tie koi se sakaat cel zivot, sto da pravat drugite smrtnici , da ne ebat nisto ako im se pruzi prilika ?

Toa sakav ti kazam

Da se povtoram jas cenam diskretno jebenje na strana ne dupli vrski ako primetam kraj nepostovanje ako mne priemtam neka fura . Nikoj ne moze da bide sprecen ako ensto saka da napravi , vrzi kuce pa ke skine lanec najbolje e pusti , neka ide ama toa e veke trening taka i kucinjata se treniraat taka i partnerite treba da se treniraat ama ova e veke visa matematika da ne zabeguvam:kesa:

Абе брат ако тебе ти остана да се фураш со секоја можна иди терај работа... сепак јас си останувам на мое мислење, зш како што рече ти не ја сакал жената а има деца.... вред... а зашто тогаш се оженил со неа чим не ја сака... или само да си го направи кејфот... па после да се мачи??? никој човек не би го направил тоа, тој сигурно чим се земал со жена си сигурно ја сака... а ако не е така тогаш јас ќе кажам дека тој нема памет! а кога се работи веќе за љубов, според мене пак ќе кажам дека љубовта е СВЕТА РАБОТА!!! и никогаш не е за зезање... а ти брат ако сакаш со секоја втора да идеш повели, мене не ми пречи... мене ништо не ми правиш туку себе си лошо си нанесуваш... (да, сеа тука ќе прашаш, лошо што се задоволувам со тоа што го сакам? што има лошо?) Таму нема ништо лошо. Но има во разумот... е сеа ти сфати го тоа како сакаш, а и не е само до разумот, туку и да не почнеме да гледаме и од медицинска гледна точка...! :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom