Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.739
- Поени од реакции
- 65.267
Ти не можеш да го знаеш ова, можеш само да претпоставуваш. Праксата говори дека жени кои се редовно тепани од партнери немаат опција за развод, затоа што говедото во одреден момент посегнува по нивниот живот. Имавме случаи веќе такви, еден беше во Битола ако не се лажам, жената побегна кај татко и, стоката им се закануваше па им ја скрши вратата дома и татко и му пресуди на лице место. Тоа што ја бркал кај мајка и не е никаков показател, ваквите бркаат, па ги враќаат на сила, едноставно нивното секојдневие е насилство, само тој јазик го зборуваат и скоро секогаш завршува трагично.Oti, ovaa ubiecot na deca nemala opcija da se razvedi ? Ja drzel nekoj so sila vo toksicna vrska i brak ?
Ni prva ni posledna so ke se razvedela, so tek na vreme ke prebolela i i taa i deteto ke bile zivi.
Ти сега овде ни продаваш приказна дека се што требала да направи е да поднесе документи за развод и сите ќе живееле среќно до крајот на животот.
Жената си го одземала животот затоа што дошла до крајот, немало каде повеќе, се насобрале сите малтретирања и не можела да издржи повеќе. Жално е што со себе ја одведе и ќерка и, не ја оправдувам, но за разлика од тебе, мене ми е јасно дека се работи за поматен ум од трпење тешко насилство. Ти тука ни вртиш муабети за ладнокрвно убиство, ороспилук, курварлук, па како и мажите биле жртви и што уште не... 12 години по било која основа и да ги добил, не се голема казна за тоа што се изживувал со сопственото семејство.

.