Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Хах, се гледа дека си младо девојче. Работите стануваат многу покомплексни кога ќе створиш фамилија и ќе имаш дете.
Ако не те штитат институции, 101 истепај го, 102 ќе те утепа и тебе и детето. Детето не знае да расудува како возрасен човек, сепак и бил татко и можеби си го сакала и затоа се враќале таму. Кога имаш дете, 200 пати ќе се преиспиташ за некоја постапка, како тоа може да се одрази врз нив.

Проблем е што девојкава цел живот вакви ропаци бираше. И општо вакви проблеми имаат девојки кои завршуваат со вакви морони. Ама сами биле свесни во што влегуваат. Таквите најчесто сакаат да живеат во такво патријархално општество и самите си бираат вакви партнери, што од несигурност во себе, што од тоа што се палат на сељаци затоа што толку им е интелигенцијата и на нив. До последно се надеваат дека нема да ја вара, нема да е насилен, ќе се смени ради детето итн. И кога нема да биде ништо од тоа, веќе е доцна. И твоите ќе се оддалечат од тебе и разочараноста од непостапување по 1000 пријави ќе влијае врз психата твоја, финансиски со зависен, физички знаеш дека може да те скине кога-тогаш. Единствен излез е да го утепаш и да лежиш затвор. Ама и тоа си носи последици по детето, го оставаш сираче.
Лесно е да се коментира затоа што повеќето сте разумни фаци и гледате од ваша гледна точка. Никогаш нема да се омажите/ожените со вакви сељаци или со некој посесивен фрик уметник наркос ко оној што ја уби велешанката.
Ја не гледам така.
Коа ќе иам дете, детето иде пред мажот. Секако и пред мене.
Пред сите у мојот живот. Тоа ќе го кажам јасно и гласно. Мене моите не ме тепале, друг нема да ме тепа. Таков ми е карактерот. Никад нема да варам, да вреѓам мајка, фамилија, да праам срања. Ме чепне ли без причина, или од алкохолизам. Очите ќе му ги ископам. Поготово дете да ми удри.
Знаеш ли шо може да предизвика мавање мало главче? Може да добие сериозни повреди, трајни оштетувања. А кога е поголемо, и трауми. Ќе памти. Ја така не сум живеела, неќам ни моите деца утреден.

Ја не гледам така.
Пред сите у мојот живот. Тоа ќе го кажам јасно и гласно. Мене моите не ме тепале, друг нема да ме тепа. Таков ми е карактерот. Никад нема да варам, да вреѓам мајка, фамилија, да праам срања. Ме чепне ли без причина, или од алкохолизам. Очите ќе му ги ископам. Поготово дете да ми удри.
Знаеш ли шо може да предизвика мавање мало главче? Може да добие сериозни повреди, трајни оштетувања. А кога е поголемо, и трауми. Ќе памти. Ја така не сум живеела, неќам ни моите деца утреден.
Muabetot e deka nasilstvoto stanuva sekojdnevnie so takvo likovi i pocnuva od samar do ova. Ako prekines na prviot samar koj si go dobila bukvalno zosto si mu kazala nesto sto ne mu se dopadnalo stavas kraj odma, ako premines od toa se odi vo faza kade nekogas ke nema da mozes samo so raskinuvanje da se spasis posebno pa so dete.

Кај е народов бе ало?!
Абе капа им симнувам на младите деца во Белград. Го демолираа градот повеќе од 2 месеца! А ние?! Ние чекаме да огрее сонцето,да седнеме у кафиќ и само да викаме ЦЦцЦЦЦцЦ на вакви скоро па секојдневни трагедии!
Ми се повраќа што сум се родила во оваа вукојебина!

И ова ќе биде чудо за три дена
И ќе има уште милион вакви додека народот сеуште чека на нашите "институции" и на светлето од шалтер да го реши проблемот во социјално.
Жално и трагично за нашиот народ и за се останато.
Прости луѓе затуцани
Ма фуј бре
Автоматски споено мислење:

Ја не гледам така.

Утреден и не знаеш шо те чека,затоа дигни малце ручна. Не суди да не ти биде судено.
Од кај знаеш дека се фрлила по своја волја?

Ја не гледам така.
Не се сите таков карактер, затоа и не може да судиш така.

Абе какво МВР.....зелкиве ако за ништо друго за ова ги поштувам, ако не те заштити твоја најблиска фамилија не очекувај од друг. Само што не сака никој комфордот да му биде нарушен.
Да се надоврзам на Сајбер, кај мене у комшии со години ја тепаа снаата и маж и свекрвата, не живеам таму веќе и не знам што се дешава.

Да се надоврзам на Сајбер, кај мене у комшии со години ја тепаа снаата и маж и свекрвата, не живеам таму веќе и не знам што се дешава.
Ни додека си живеел не си знаел што се случува пошто толку ти било гајле.
Се додека викаме "не е моја работа да се мешам" и си ќутиме ко пизди,ништо не бидува од нас.

Muabetot e deka nasilstvoto stanuva sekojdnevnie so takvo likovi i pocnuva od samar do ova. Ako prekines na prviot samar koj si go dobila bukvalno zosto si mu kazala nesto sto ne mu se dopadnalo stavas kraj odma, ako premines od toa se odi vo faza kade nekogas ke nema da mozes samo so raskinuvanje da se spasis posebno pa so dete.
Ако не реагираш одма испаѓа дека се согласуваш а вакви психопати тоа го чекаат. Само проблемот за да биде уште поголем сигурно имало и вербални испади пред првиот физички напад. Прашањето е зошто се трпи до таа мера да дојде до физички напад. Треба да се има достоинство и тоа да биде пред се.

Едно не ми е поимливо, како можела со се детето да скокне??? Не ни сакам да помислам што ја натерало тоа да го направи, ама детето??? А тоа говедото најдобро е храна за кучиња да се направи или црви за риби. А дека институцииве постојат само на хартија тоа веќе одамна ни е јасно, полицијава е со декоративна улога. Порано прво тепаа па апсеа, сега не смеат глас да им покачат на вакви фаци, затоа блескаме и цветаме на сите можни полиња
Лесна им земја, Господ нека им ги отвори рајските порти

Ни додека си живеел не си знаел што се случува пошто толку ти било гајле.
Се додека викаме "не е моја работа да се мешам" и си ќутиме ко пизди,ништо не бидува од нас.
Изгледа навистина човек треба да ви нацрта дека проблемот не е дали некој ќе пријави или не, туку дали некој ќе реагира.

Изгледа навистина човек треба да ви нацрта дека проблемот не е дали некој ќе пријави или не, туку дали некој ќе реагира.

Тоа ми е муабетот

Не, ти викаш нешто сосема друго.

Абе кога знам што се случува,да сум машко,го фаќам со другарите у некоја темница и го праќам на другиот свет.
Па нека се умат после мвр

Читам и не можам да ве сфатам, на страна од овие лешинарите шо берат политикчи поени во секоја тема, ама како можите да се сочувствувате со МАЈКА шо си го УБИЛА своето дете. Таја си го одзеде животот нејзин и го уби своето дете. Кај ви е логиката тука? Како го оправдувате ова?

Последно уредено:
Инаку ви текнува на Пале? :)
Сите треба да сме П а л е
Автоматски споено мислење:

Читам и не можам да ве сфатам, на страна од овие лешинарите шо берат политикчи поени во секоја тема, ама како можите да се сочувствувате со жена шо си го УБИЛА своето дете. Таја си го одзеде животот нејзин и го уби своето дете. Кај ви е логиката тука? Како го оправдувате ова?
Случкава има тешка позадина,не знаеме сеуште. Ќе чекаме инфо од нашите бедни институции

Доколку е самоубиство:

Требала сама да рипне,ако веќе проценила дека нема излез од некоја ситуација.

Себичност до небо од нејзина страна да ја убие и ќерката! Гајле ми е дали била ментално уништена!
Девојчето имало живот пред нејзе,другарчиња во школо и сите убавини кои ги носи животов. Невино, мало го земала у раце и се фрлила.

Ме уништи оваа вест.

Земи убиј го него,убиј се ти,ама детето остави го.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom