Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Шо збориш глупости бе

Не дај Боже да ти залегне некој. Не дај Боже.
Знаеш која обврска е?
Лице со Алцјахмер кога ќе залегне, толку е. Кога ќе го натераш да се координира да стане, или кога ќе можеш сам или двајца да кренете чоек на кој не му работат мускулите, ела пак ќе збориме.

Колку што знам, такви случаеви идат на геријатрија. Овде се регуларни пензионери. Луѓе од кои младите се ослободиле.

јас си ги сакам родителите за разлика од тебе.
Сакање е едно, бришење гомна и менување пелени е друго.
Автоматски споено мислење:

Колку што знам, такви случаеви идат на геријатрија. Овде се регуларни пензионери. Луѓе од кои младите се ослободиле.
Ете не знаеш.

Сакање е едно, бришење гомна и менување пелени е друго.

Ете не знаеш.

добро Дарлинг, фала што ми кажа. Кога ќе остарат моите на планина ќе ги однесам мечките да ги јадат. :kafence:

добро Дарлинг, фала што ми кажа. Кога ќе остарат моите на планина ќе ги однесам мечките да ги јадат. :kafence:
Сам секако не можеш да им помогнеш освен ако не си дадеш отказ и им бидеш 24/7 негувателка.
Не си единствен што има родители и ги сака, не е ова натпреварување, туку нема кој да ги гледа. Затоа ги носат во дом.

Сам секако не можеш да им помогнеш освен ако не си дадеш отказ и им бидеш 24/7 негувателка.
Не си единствен што има родители и ги сака, не е ова натпреварување, туку нема кој да ги гледа. Затоа ги носат во дом.

Еве сега гледам вести, семејствата тврдат дека све било регуларно во домовите. Што поскоро да проработеле пак домовите.

бездушник.

не замарај.

Последно уредено:
јас си ги сакам родителите за разлика од тебе.
Сите си ги сакаат родителите - да имаш неподвижен родител дома, а ти имаш мало дете, и треба да одиш две смени на работа, што ќе правиш? Ментално ќе оболиш од грижи, фрлање пари и потрошено време на сите страни.

Затоа постојат старечки домови како опција - само што кај нас не се регулирани како што треба и се дешаваат вакви ствари.

Те следам подолго време на форумот, и стварно делуваш како лик што не искача од соба. Се му плаќаат неговите, нема осет со реалноста, и дава глупи решенија. Ако човек се дави - ќе му речеш па пливај.

Еве сега гледам вести, семејствата тврдат дека све било регуларно во домовите. Што поскоро да проработеле пак домовите.
Па за кого како, ете во некој од домовите капацитет 21, тие напикале 27 по двајца на кревет.

Затоа постојат старечки домови како опција - само што кај нас не се регулирани како што треба и се дешаваат вакви ствари.
Prochita shto napishav pogore ? Imash i video od nastani vo Germanija. A ima i od Francija,Italija!!!

Ako sakash i videa ce ti postiram!

И во Битола е исто. Имав близок во тој старечкиот дом некое време во Кравари, еден од пензионерите ни велеше дека ги тепаат, јас лично одбивав да верувам ама повеќе лица тоа го имаат кажано па ништо чудно да е вистина

Prochita shto napishav pogore ? Imash i video od nastani vo Germanija. A ima i od Francija,Italija!!!

Ako sakash i videa ce ti postiram!
Абе не ме интересира во Германија. Реков кај нас не се регулирани. Во Германија, математиката вели дека, ако на еден наш случај во старечки дом - во исто време се случуваат најмалку 40 такви. Не верувам во тоа.

Абе не ме интересира во Германија. Реков кај нас не се регулирани. Во Германија, математиката вели дека, ако на еден наш случај во старечки дом - во исто време се случуваат најмалку 40 такви. Не верувам во тоа.
Не си свесен колку е често ова во цел свет, и вработените треба да се под седативи поради оваа работа.

shto ti veruvash e tvoj problem. Koja e realnosta e druga rabota!
A i toa so "Regulirani" ti e zhiva glupost. Zatoa shto toa ne e pricinata (barem vo 95% od vakvite sluchaevi) tuku toa shto ednostavno stoka doshla da raboti i ceka koga ce dojdi 16:30 i sl. za da si odi doma.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom