Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Како вмровката? Нели во левица беше?
може на времето, сега е про-вмро откако ја спукаа работата. секој втор пост и е за апасијата или општо за левица.
многу исфрустрирана типка ја имаме коментирано тука..
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

Братов 15 години малтретира жени и сепак е бранет од т.н. скопски урбани личности.
15 години е пријавуван и полицијата има направено едно обично ништо.
У тие 15 години 3 пати се има сменето влада.

Така да пиши пропало.

Последно уредено:
Жално за девојката налетала на психопат а нашиве "институции" ептен добро си работат.

Чисто ме интересира хипотетички кои ти се правата у мкд да земеш легално оружје (дозволено е најверојатно?) за самоодбрана. Што би било ако имале оружје дома и го решиле психопатот дома како што заслужува.
Слаби. Рамно на 0 мислам.
Ама, боље ја него, него он мене.
Тоа у Америка и м е многу добро.
Да ми дојде на праг само..

Каков бе црн урбан скопски лик?
Свесни ли сте вие што пишувате? Знаете ли воопшто што е тоа урбан лик?
Урбан лик не консумира дроги, не малтретира жени, не си ја тепа мајката, не пали коли, и не пишува графити со недолична содржина, и што е најбитно не е убиец!!!!!

Џабе е естетиката со скејтот, капата, и сл. кога позади таа естетика има човек со криминална историја што прави најстрашни злодела. Доста го романтизирате “урбаниот фраер”.
Урбан според сељачката дефиниција на џаболебари,педери,лгбт+++ понекогаш бањати луѓе.

За жал ликот на урбан скопјанец е олицетворие на човек што дреме у дебар маало,ама не у кафана туку у оние гз место кафичите со претерано неудобни столчиња. Без џоинт неможеш да бидеш урбан ,извинете вака.
Не си урбана фаца ако седиш у Радио бар со 5-6 педери.

Постари урбани фаци обавезно држат/држеле кафич и затвориле без да платат на персонал,добавувучи итн.

До толку сме за греота како град каде што фаци како Сури,Џамбазов,Кили и уште пар пијаници/коцкари,дужници и наркомани ги гледаме со возвишеност ,а уствари тоа се класични уличари.

ne kapiram kakva vrska imaat drogite i koj dokaz ima protiv likov deka istiot koristel drogi, go storil ovoj uzasen cin poradi drogi ili bilo shto.

vakvi uzasni dela se pravat na alkoholi, na benzodiazepini koi se legalni i funkcioniraat taka sto ja namaluvaat sposobnosta za rasuduvanje, ne na marihuana ili nekoi drugi drogi.

sfatete deka storenoto e sigurno planirano trezno, deka ne e rezultat na drogi, tuku rezultat na odluka, drogite moze da amplifiraat ili zgasnat emocii, ne istite da gi pokrenat.

ima ogromen broj tipci koi shto konzumiraat na sekojdnevna baza shto polesni, shto poteshki drogi i ne sekoj od niv e istetoviran i se oblaka hipi, nitu pak sekoj od niv bi izreagiral vaka ili bi storil nekoe vakvo delo.

problemot vo slucajov e mnogu pogolem od toa "on konzumiral drogi".

ne kapiram kakva vrska imaat drogite i koj dokaz ima protiv likov deka istiot koristel drogi, go storil ovoj uzasen cin poradi drogi ili bilo shto.

vakvi uzasni dela se pravat na alkoholi, na benzodiazepini koi se legalni i funkcioniraat taka sto ja namaluvaat sposobnosta za rasuduvanje, ne na marihuana ili nekoi drugi drogi.

sfatete deka storenoto e sigurno planirano trezno, deka ne e rezultat na drogi, tuku rezultat na odluka, drogite moze da amplifiraat ili zgasnat emocii, ne istite da gi pokrenat.

ima ogromen broj tipci koi shto konzumiraat na sekojdnevna baza shto polesni, shto poteshki drogi i ne sekoj od niv e istetoviran i se oblaka hipi, nitu pak sekoj od niv bi izreagiral vaka ili bi storil nekoe vakvo delo.

Сметаш дека дрогите не ја намалуваат способноста за расудување?Ебе до кога со овие приказни.

Ne e vo red da zborish deka alkohol i benzodiazepni moze da pottiknat vakvi uzasni dela, a nelegalnite drogi ne. Mislam, ne e ni vo red da gi stavish benzodiazepinite i poteshkite drogi vo ista kategorija. Ednoto e medicinski lek, koj e legalen i kontrolirano se koristi (iako moze i ova da se zloupotrebi), a drugoto e neshto shto e nelegalno.

Vo sekoj slucaj drogata e droga, i ne e ubava rabota. Bez razlika na se, moze da vlijae na mozokot i na odnesuvanjeto, pa ne e ni za potcenuvanje. Mislam, ne mi e poentata da ja namalime tezinata na deloto, zoshto bil narkoman, i deka ne bil svesen, apsolutno ne, samo sakam da kazam deka faktite i efektite na supstanciite se relevantni koga se razgleduva odnesuvanjeto na lugjeto.

Сметаш дека дрогите не ја намалуваат способноста за расудување?Ебе до кога со овие приказни.
mislam deka dovolno dobro se objasniv vo gorniot post.

nikade ne velam deka ne ja namaluvaat sposobnosta za rasuduvanje, ama definitivno ne iniciraat femicid, ne e kako toj da se razbudil eden den, zapalil joint i mu dosla ideja napusen deka ke odi da ubie nekogo, me razbiras li?

Ne e vo red da zborish deka alkohol i benzodiazepni moze da pottiknat vakvi uzasni dela, a nelegalnite drogi ne. Mislam, ne e ni vo red da gi stavish benzodiazepinite i poteshkite drogi vo ista kategorija. Ednoto e medicinski lek, koj e legalen i kontrolirano se koristi (iako moze i ova da se zloupotrebi), a drugoto e neshto shto e nelegalno.

Vo sekoj slucaj drogata e droga, i ne e ubava rabota. Bez razlika na se, moze da vlijae na mozokot i na odnesuvanjeto, pa ne e ni za potcenuvanje. Mislam, ne mi e poentata da ja namalime tezinata na deloto, zoshto bil narkoman, i deka ne bil svesen, apsolutno ne, samo sakam da kazam deka faktite i efektite na supstanciite se relevantni koga se razgleduva odnesuvanjeto na lugjeto.
ne rekov deka ilegalnite drogi ne mozat da pottiknat vakvi dela, no sigurno pred alkohol, benzodiazepini i ilegalni drogi ne e marihuanata koja go pasivizira korisnikot i mu gi zgasnuva burnite emocii.

jas uste ne znam nekoj koj shto duva pred da ide da se tepa so nekogo, no i te kako znam lugje koi shto pred pravenje na odredeni dela konzumiraat alkohol so kokain, ili zemaat rekreativni dozi na benzodiazepini ili na priroden nacin ne spijat se so cel da iniciraat psihicka nestabilnost i psihoticni stanja.

koja ti e definicijata za teski drogi togas, dokolku benzodiazepinot ne spagja vo teski (no legalni) drogi?

grupa na (legalni) drogi koi sto brzo stvaraat psihofizicka zavisnost, drogi koi naglo nakachuvaat tolerancija, drogi koi sto rezultiraat vo nenormalno teski apstinencijalni krizi prosledeni so fizicki bolki, apstinencijalni krizi kade sto mozes bukvalno da umres dokolku naglo gi prekines ili pak da dobiesh neshto nalik na epilepticni napadi, itn.

da ne navleguvam deka rekreativna doza na benzodiazepini, pogotovo alprazolam moze tolku disoasociativno da deluva na licnosta taka da moze da napravi kupishta problemi i dela i da blekautira do toj stepen da ne znae utredenta shto napravil.

moze, ne velam ne, no mene celo vreme mi e argumentot deka e ova odluka sto e donesena trezno, svesno, a ne deka drogite go pretvorile vo nesto sto ne e licnosta.

До толку сме за греота како град каде што фаци како Сури,Џамбазов,Кили и уште пар пијаници/коцкари,дужници и наркомани ги гледаме со возвишеност ,а уствари тоа се класични уличари.
Ми се повраќа кога ќе ги видам на некоја реклама Џамбазов, Тони Михајловски, и оној Сашко Коцев!
(оф-топик, ама да си кажам)
Инаку добро удена со постот.

Ми се повраќа кога ќе ги видам на некоја реклама Џамбазов, Тони Михајловски, и оној Сашко Коцев!
(оф-топик, ама да си кажам)
Инаку добро удена со постот.
Ќе сакаш што имаш против Коцев? Никаков скандал нема околу човекот, прибран и си ја работи работата. Прв пат налетувам на негативен коментар за него.

Ќе сакаш што имаш против Коцев? Никаков скандал нема околу човекот, прибран и си ја работи работата. Прв пат налетувам на негативен коментар за него.
Kolateralna steta:D

Наречи го интуиција... органски не го варам, ни како појава, а хуморот па за менопаузични тетки.

Што рече @Menethil колатерална штета..

Не прочитав по вести хх

IMG_3568.jpeg
Треба да фатиме и ние да колеме.
Моја ќерка има да се шета спремна.
И ја ќе си го активирам тејзерот пак. Гледам ја.

koja ti e definicijata za teski drogi togas, dokolku benzodiazepinot ne spagja vo teski (no legalni) drogi?
Dobro, ne e ova strikna medicinska klasifikacija, ama opshtopoznato e taka. Znaci, heroin, kokain, metamfetamin, ekstazi. Potocno se ona shto e ilegalno, so mnogu visok rizik od zavisnost i seriozni posledici.
Benzodiazepinot ne e droga, tuku e anksiolitik koj se koristi za smiruvanje i namaluvanje na anksioznosta, pod medicinski nadzor. Znaci imaat poznati i predvidlivi efekti ako se primenuvaat pravilno. Ako se koristat rekreativno i taka kako shto ne treba apsolutno deka moze da predizvikaat zavisnost i disocijacija, no nikako ne do stepen kako ovie pogornite.

Жими господ мвр не ви е рамен еј
Инаку греота за девојкава,греота неам што повеќе да кажам,се е кажано..
1757738561423.jpg
Институциите во случајов со "урбаниов лик"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom