Мамо, мамо, на Трпе татко му, му купил риба! Ќе ми купиш и мене?
- Не бе синко, што ќе ти е! Ти имаш рак!
Како се вика куче со две нозе?
-Како и да го викаш, нема да дојде!
Која е формулата за бегање од Аушвиц?
Висина на Оџакот помножено со Брзина на Ветерот
Трпе и Гоце се враќаат дома од кафана, ама одлучуваат да одат по краткиот пат, преку гробишта. Само што влегле на гробишта, слушаат тие силно удирање. Се преплашуваат и двајцата, па ѕиркаат лево, десно да видат од каде доаѓа тропањето. Кога, ете го позади една грмушка човек со чекан и длето удира по една надгробна плоча. На двајцава и олеснува, а Трпе проговорува:
- Господи, колку не исплаши, мислевме дека си некој дух! Па, добро бе човеку, што правиш волку касно на гробишта?
Човеков одговара:
- Будалите ми го згрешиле името!
Си било едно дете инвалид без двете нозе. Додека просело на улицата поминал некој човек, му дал пари и му кажал да си купи патики со тие пари. Детето кога го слушнало тоа се расплакало. Во тоа време поминал некој полицаец и го прашал зошто плаче. Детето му рекло што се случило и на тоа полицаецот му рекол: - Па ти шо не му удри еден шут? - Детето кога го слушнало тоа паднало во несвест. Додека бил во болницата мајка му и докторот разговарале за неговото здравје. Докторот рекол: - Добро е што го спасивме, " со едната нога беше во гроб ". Кога го слушнал тоа детето од многу мака умрело. Кога стигнал во рајот Господ му рекол: - Kaj си бе ти до сеа? Да клинкаше побрзо ке стигнаше!!
Во пустина во некоја оаза имало езерце. Езерцето имало „лековита“ вода ...
Влага човек без една нова и искача со нова нога ....
Влага човек со една рака, искача со 2
Влага човек во инвалидска количка и искача со нови Мишелин гуми.
Докторот: Честитам добивте син!
Човекот: Леле, супер, фала ви!
Докторот: Ама чекајте, се роди без раце.
Човекот: Добро, син ми е ќе го сакам и без раце.
Докторот: Ама се роди и без нозе и без труп.
Човекот: Е добро де, а што има?
Докторот му носи една текла и во неа едно око. Човекот му мавта среќно и му вика, здраво сине!
Докторот: Не му мавтајте за џабе, ќораво е!