Criss Angel - "магионичарот"

• Креатор на темата Креатор на темата Стеф:]
  • Време на започнување Време на започнување
A ова чидо како го права со паричката ...

Примети дека помеѓу раката и дланката има подолга црна нараквица.
Целта на нараквицата е да го чува приврзан специјално направениот ракав од вештачка кожа кој се простира од надлактицата до зглобот.

Остатокот би требало да е јасен. Не ја голта паричката туку ја става во ракавот. Има прекин на кадар од ставањето на паричката во уста до голтањето.

Ова со стаклото не ми се полни неможам да го видам Блинд објасни го со зборови не ми се полни и неможам да го гледам заебава,

А никола, епа таму имаше народ не е за камерата туку како он веке го стави паричката во уста и после не даде камерата ама народот нели виде дека ја зема од устат и ја стави некаде или тоа се негови човеци .. :pos2:
и плус тоа не ми е јасно како мрда внатре паричката што и право да мрда ?

Ова со стаклото не ми се полни неможам да го видам Блинд објасни го со зборови не ми се полни и неможам да го гледам заебава,

А никола, епа таму имаше народ не е за камерата туку како он веке го стави паричката во уста и после не даде камерата ама народот нели виде дека ја зема од устат и ја стави некаде или тоа се негови човеци .. :pos2:
и плус тоа не ми е јасно како мрда внатре паричката што и право да мрда ?

Луѓето се секогаш негови.
Не ја гледаш целата рака. Паричката мрда поради гравитација. Спушташ рака малку надоле (некој кос агол), паричката се движи, креваш рака нагоре, паричката застанува. Ја користиш другата рака да симулираш дека ја движиш паричката. Ако приметиш на видеото покажаа многу малку од движењето на самата паричка.

И не заборавај во „уличните“ трикови секогаш има многу монтажа. Поинтересни се триковите што се изведуваат пред публика во живо (платиш карта и гледаш).

Се сложувам со Никола .
Инаку борчЕ** со стаклото трикот е дека всушност стаклото е подвижно , и зборовите се лошо одбрани од страна на Крис Ејнџл , поточно дека во нормален разговор никој не би прашал нешто доколку знае дека одговорот е негативен :
Criss Angel : "Have we met before ?"
Продавачот :"No"
Инаку стаклото на долниот дел кој не го гледаме има дупка за да може Крис да помине низ неа . Па кога ја става хартијата стаклото го подигаат за да помине па пак го спуштаат :)....

Aj interesna rabota. I jas se somnevav deka ima dupka kaj delot koj e pokrien. Pozdrav.

Да, го знам тоа но нели кога тој излегува, нели и веќе кога цел излегува, прозорецот го спуштаат зарем ке се видеше дека го спуштат ..., а вака не се виде дека го сшуштаат и незнам инаку интересни работи се овие, ај после ке пастирам друг клип и да го објаснеме и тој заеднички ... ПОЗДРАВ.

Еве нешто ова ми е стварно многу чудно па оште по чудно ке ми биде кога ке ми е објаснато како го прави ова ??

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

site se trikovi a bogami i Holllywood mnogu napreden e....................jebiga

Еве нешто ова ми е стварно многу чудно па оште по чудно ке ми биде кога ке ми е објаснато како го прави ова ??

Стомакот и папокот се вештачки. Во нив веќе си стои конецот со 5-те игли.
Зошто иглите мора да ги голта со вино и тоа баш црвено?

1. Не се игли туку нешто што е направено да личи на игла (има делумна цврстина), но е растворливо во течност.
2. Виното е црвено, бидејќи ако беше вода или бело вино ќе се видеше дека иглите се топат.

П.С. Ништо чудно и девојката од публиката да е негов човек. За секој случај, некој намерно да не ги пушти иглите на земја па да се скршат при удар со подот.

Има објаснување и за ова, можеш да пронајдеш на youtube, во кратки црти изгледа вака: тој не ги голта иглите, туку тие со посебен магнет се прилепуваат за шишето, а претходно со некоја си посебна гума тој ги поставува иглите под блузата... така нешто е објаснувањето за овој трик

Во живо кога ќе го видам друже , ќе ти објаснам како го прави . Во спротивно незнам .. :)
Ама знам како го прави трикот кога поминува низ стакло :)....

Како што имаше објаснување, стаклото од внатрешната страна се подигнува и тој слободно поминува, и во истиот момент кога ке излезе , тоа се спушта , и типот што е внатре со него се чуди како поминал...:uvo:
yea right...

Како што имаше објаснување, стаклото од внатрешната страна се подигнува и тој слободно поминува, и во истиот момент кога ке излезе , тоа се спушта , и типот што е внатре со него се чуди како поминал...:uvo:
yea right...
Па лаже тој од внатре , тој знае што е трикот.
Никогаш незнаеш кој се луѓе на „магионичарот“.

Па лаже тој од внатре , тој знае што е трикот.
Никогаш незнаеш кој се луѓе на „магионичарот“.

Па да во право си
а имаше објаснување и за тоа како оди по вода, демек имало некое некое стакло кое е невидливо, а Крис го гледал со камерата која ја држи во раката (внимателно погледнете пред да го направи последниот чекор како се занесе... ). Исто така обратете внимание и на девојката која што поминува под него, таа е негова соучесничка која знае каде се поставени стаклата...

еве погледнете http://youtube.com/watch?v=sBQLq2VmZcA

Да, тоа ми е јасно но знаеш што ме чуди, мора таму да се сите негови човеци оти тоа на пример на стаклото што гази и што е поминало толко ли тие не одат да поминат таму што газил да видат оти е стакло и плус тоа Кирс кога одеше се осека оти е на стакло и сеа базентот таму ке се бајнат а стаклата ке стојат :tapp:
Сигурно мора да се негови човеци инаку вака ке се дознае ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom