Copa Libertadores

Вечерва се отвара турнирот. 23:15 К.Насионал - Барселона. :icon_mrgr:
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 15:44 ---
Вечерва се отвара турнирот. 23:15 К.Насионал - Барселона. :icon_mrgr:

Искористив трета смена на работа и плус да ми биде опуштено и да гледам за првпат Копа Либертадорес и можам да речам дека тука се игра фантастичен фудбал. Го нема она досадно тактизирање на кое сме навикнати во Европа и целосна посветеност на сопствениот гол т.е да не се прими гол. Се игра брзо, некои екипи играат на кратки пасови, други пак дриблаат, голови ретко кога нема, се на се, фудбал за душа.
Го фатив отварањето и мечот Насионал - Барселона, во кои Еквадорците, имаа предност од два гола, и бидејќи се заебаваа цело второ полувра, а и не добија чист пенал, од ова гостување си заминаа со бод. Вчера пак, гледав неколку натпревара. Си викам, Реал - Манчестер супер изиграа, сигурно Копа Либертадорес, вечерва и нема да ми направи некој кејф, ама бум, ко гром од ведро небо, дури и Икике против Пењарол беше подобар натпревар од оној во ЛШ.
Врв на се беше дуелот Бока со Толука, во кој големиот аргетински гигант, беше посрамен пред своја публика.
Штета што ова натпреварување, се игра во глупо време за нас европјаните, па не сме во можост да ги гледаме, какви само дриблинзи и голови има, најдете хајлајтс и гледајте. Едвај чекам и вечер на работа, ако повторно ми биде малку поопуштено, да излгедам уште еден натпревар.
Криво ми е за вчра, што немаше добар стрим за мечот Минеиро - Сао Паоло, да го гледам Роналдињо, кој бил виновен за двата гола што неговиот тим ги постигнал.

Вечерва се гледа Њу велд Олд Бојс против Олимпиа. Два одлични тимови.

Не сум баш љубител на аргентинците, повеќе љубам бразилци, а ако имам време вечер, а и добар стрим ќе ја гледам Гремио - Уачипато (или како и да е), потоа преоѓам на Палмеираш - Спортинг Кристал и ноќта ќе ја завршам со Депортес Толима - Серо Портењо. Само да биде опуштено на работа.
--- надополнето: 14 февруари 2013 во 16:33 ---
Иначе, одма да се декларирам како навивач на Атлетико Минеиро, само ради најдобриот на планетава Роналдињо.

Не сум баш љубител на аргентинците, повеќе љубам бразилци, а ако имам време вечер, а и добар стрим ќе ја гледам Гремио - Уачипато (или како и да е), потоа преоѓам на Палмеираш - Спортинг Кристал и ноќта ќе ја завршам со Депортес Толима - Серо Портењо. Само да биде опуштено на работа.

И Палмеирас игра вечер? Не сум видел,мењам програмата за вечер, се гледа Палмеирас.

Од 99' навака, немам пропуштено да речам „е, супер, почна, да се изнагледам фудбал латиноамерикански“.

I never did. :D

Инаку, да не сум off topic, да кажам дека навивам за Бока, и едвај чекам да почне, да се изнагледам фудбал латино - американски :D

Од 99' навака, немам пропуштено да речам „е, супер, почна, да се изнагледам фудбал латиноамерикански“.

I never did. :D

Инаку, да не сум off topic, да кажам дека навивам за Бока, и едвај чекам да почне, да се изнагледам фудбал латино - американски :D

Не сум гледал претходно, веројатно ради временската зона, сега ќе искјористам поради трета смена на работа, иначе вчера ти играа Бока, со Толука, како почнаа мислев ќе ги здробат, ама мексиканциве, се отворија максимално, им ја сокрија топката, за на крај, да ги тепаат у сред Аргентина.
Ми се допаѓа тоа што екипите се релативно израмнети и на секој дуел неможеш да предвидиш лесно кој ќе биде победникот. Деведесетминутна возбиуда. :)

Не сум гледал претходно, веројатно ради временската зона, сега ќе искјористам поради трета смена на работа, иначе вчера ти играа Бока, со Толука, како почнаа мислев ќе ги здробат, ама мексиканциве, се отворија максимално, им ја сокрија топката, за на крај, да ги тепаат у сред Аргентина.
Ми се допаѓа тоа што екипите се релативно израмнети и на секој дуел неможеш да предвидиш лесно кој ќе биде победникот. Деведесетминутна возбиуда. :)

Беља работа. :D

Гледав утакмицата, ова стварно не го забележав. :icon_mrgr:

П.С. Какви натпревари имаше синоќа ауф... Прво Њу велд олд Бојс против Олимпиа 3:1, па потоа Палмеирас истотака одличен натпревар против Кристал.

Каков старт врз Роналдињо синоќа, со 2 нозе му влета тој ненормалниот од Арсенал Сардини.

Сега гледам Атлетико Минеиро - Њуелс Олд Бојс ПЕНАЛИ!!! Возбудаа :vozbud:Едноставно има вистинска тензија, атмосфера... 2:2 пенали Одлучувачи петти шут, шутира Роналдињо за Атлетико, погодува... После тоа за Олд Бојс шутира Макси Родригез му ја фаќа голманов на Атлетико... :D

Финалето ќе го гледам обавено, пред се заради Роналдињо. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom