Converse All Star - приказната за легендарните "старки"

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Ееееее, моето модно освестување започна токму со најудобната, најкул, најубавата патика на светот-конверс ол стар. Бев во раните одделенија на основното училиште, рокенролот почнуваше да станува многу важна работа во мојот живот, а рокерите носеа старки. Тоа е првата работа што сум посакала да ја имам. Ги купувавме во Солун.

До ден-денес ми останаа нешто што неизоставно мора да го имам во мојата колекција обувки.Еве ми ги последните, кои по се` изгледа и делуваат вкусно на ќерка ми. :pipi:

IMG_5982.JPG

Едни од најубавите и најудобните патики. Моментално имам три пара, ама некако не ми се доста...
Е сеа, ние во Тетово ги викаме "стартки", не знам зашто така...

Иначе, имав читано дека еден човек влегол во Гинисовата книга на рекорди со купени околу 400 старки... Манијачиште :)

За луѓе со рамни табани ко мене е една од најнепријатните патики за носење. Мада сигурно има и модели за мојот вид.

jas si imam i mn si gi sakam...mn se ubavki i udobni:pipi:

jas si kupiv edni ama mn mi bese merak da gi ickrtam i taka da sea pola ohtid i osmina skopje mi se potpisani na niv

Првите ги купив некаде 1989 од продавницата на Астра Алмериа (од загреб беше фирмата) кои тогаш имаа продавница за Converse во Струмица. Бев 6-то одд. Беа ниски, бели...
Потоа купував пак...И скоро секогаш(па и ден денешен) имам по еден пар. Актуелните се тегет, а сум имал и црни, но најчесто се бели или светло сиви.

Јас имам високи бели негде 1800 ги земав

Ги обожаваааааааааааааааам ! Имам исти како на Тањушка и не можам без нив

И јас имам старки ама црни се и кожни мојте исто така високи. Терав вакви со Скопје али немаше и затоа си порачив по брат ми од Софија да ми донесе. Иначе супер се и воопшто не пречат во одењето како што велат.:wink:

И јас имам старки ама црни се и кожни мојте исто така високи. Терав вакви со Скопје али немаше и затоа си порачив по брат ми од Софија да ми донесе. Иначе супер се и воопшто не пречат во одењето како што велат.:wink:

Спијам у старки.Прва,вистинска и најголема љубов.:back: Ги иам најубавите оргазмични моменти со нив.Два пара црни,бели,розови,тиркизни и постојано сонувам за уште.Сакам со виножито шара и ќе ги иам. :pipi:

...ги обожавам!!!!!! :vozbud::vozbud:
..ја се карав дека се вика со Т :kesa:..ааа срамота....ама ми кажа заш не треба со т..од тогаш слушам..хих..ееее го послушав хих

Премногу сакам ама никако да ја убедам мама да ми купит..
селски и биле старки:toe:...ама на пролет и на гла ќе и се качам и ќе купи

Старки .. Одсекогаш сум ги сакал
Ама купив тек летово и тоа вакви ..
Лесни , удобни , едноставно најдобри :)
6627-538692-d.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom