Command & Conquer Generals 2

• Креатор на темата Креатор на темата MasteR_#0
  • Време на започнување Време на започнување

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Утрово го видов трејлерот, и морам да го споделам. Продолжението на C&C Generals на Frostbite 2, можете да замислите каква лудница ќе биде.
P.S. Сето ова е in-game, да нема забуни :)

:cuc:

Сега за сега нема многу информации за играва, освен тоа дека ќе искочи во 2013. Но по се изгледа дека чекањето ќе се исплати.

Ептен се изненадив кога видов дека BioWare ќе прави RTS. Ама после прочитав дека EA го ребрендирале нивното студио Victory Games, формирано специјално за продолжување на C&C франшизата, бидејќи EA Los Angeles се моментално фокусирани на Medal of Honor серијалот. Студиото сега се вика BioWare Victory и е дел од BioWare Group.

Ова е најверојатно само маркетиншки трик на EA. Го користат својот најдобар бренд да направат hype за играва што би довело до големо зголемување на продажбата и до повторно заживување на C&C франшизата, после фејлот со RA3 и C&C4.

Што не земат цела копманија да ја прекрстат во BioWare, мислам дека најдобро ќе биде така... :tapp:

Иначе, за играва... не сум голем љубител на стратегии. Единствена RTS што ја имам играно ептен многу е Red Alert 2, ама после тоа Generals не ми правеше мерак. Ќе видиме двојкава каква ќе биде, штом е во Frostbyte 2 сигурно ќе изгледа многу добро. Кога ќе искочи, сигурно ќе ја поиграм малце да ја ѕирнам каква е, ама сигурно до тогаш нема да ја очекувам со нетрпение.

Јака графика, резолуција мезолуција, чуда, алтани се што мојот компјутер го нема и неможам да ги играм ваквите игри :D

Само да не биде ко Tiberian Twilight и ќе бидам задоволен.

Јака графика, резолуција мезолуција, чуда, алтани се што мојот компјутер го нема и неможам да ги играм ваквите игри :D

Друже играва ќе искача за 2 години. Собирај пари за нов PC од сега, до 2013 ќе имаш поголем црн фонд за PC од Изет :D

Само да не биде ко Tiberian Twilight и ќе бидам задоволен.

Same Here. (y) C&C4 беше ептен тапа... го немаше оној филинг од C&C3 и претходните игри од C&C франшизата, го сменија јадрото на гејмплејот. (што кај некои игри е добра ствар, ако не се покажува добар гејмплејот, но во C&C сосема непотребно беше експериментирањето)

Утрово го видов трејлерот, и морам да го споделам. Продолжението на C&C Generals на Frostbite 2, можете да замислите каква лудница ќе биде.
P.S. Сето ова е in-game, да нема забуни :)

:cuc:

Сега за сега нема многу информации за играва, освен тоа дека ќе искочи во 2013. Но по се изгледа дека чекањето ќе се исплати.

вау другар.. ми го разубави денов...едвај чекам да излезе !!!!!!!!!

ептен ме изненади тоа што BioWare застанале позади проектов..

Јас само ќе го цитирам моето лично мислење кое го објавив во пост #11 во темата Spike Video Game Awards (VGA) од форумов.

Се што завршило во рацете на Electronic Arts го имаат упропастено.

Така ги упропастија Need For Speed, Sims, Battlefield и се разбира Command & Conquer.

Command & Conquer: Red Alert 3 и нејзиното продолжение Command & Conquer: Red Alert 3: Uprising беа несолени шеги на Electronic Arts, со ограничувањето на ресурсите и градењето на цели бази на вода, а да не ја забораваме и детинестата графика како од цртан филм.

Но кој ќе се навикне на стилот на играње, ќе се навикне на играта и ќе биде задоволен од истата.

Но со Command & Conquer 4: Tiberian Twilight, Electronic Arts и дефинитивно му го ископаа гробот на Command & Conquer брендот, прва Command & Conquer стратегија во која нема градење на бази, а токму градењето на бази и на војски е едно од главните обележја на Command & Conquer стратегиите.

Освен ако одлучиш да играш со дефанзивна факција, во спротивно не можеш да градиш објекти, значи не цели бази, туку само одредени објекти, па уште и услов за победа не е да го уништиш непријателот, туку прв да собереш одредени количини на ресурси и/или бодови, а како шлаг на тортата, ова е последната Command & Conquer стратегија со Кејн, лидерот на Nod, игран од страна на актерот Џо Кукан, најавено е дека ќе има идни Command & Conquer стратегии од Тибериум универзумот, но без Кејн.

Имам доволно причини за да се сомневам дека Command & Conquer: Generals 2 би била успешна игра.

Неофицијално, играта ќе биде класична Command & Conquer стратегија, со градење на бази и на војски, а не срање како што беше Command & Conquer 4: Tiberian Twilight, алелуја, им текнало нешто паметно на Electronic Arts.

Останува да бидиме што ќе направат BioWare во наредниве 13 месеци, ако не и подолго, зависи од тоа кога ќе излезе во продажба Command & Conquer: Generals 2 во 2013, дали BioWare ќе произведат нешто квалитетно, или ќе продолжат по стапките на своите газди Electronic Arts со погребувањето на Command & Conquer брендот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom