*.com.mk домејн?

StaneMk

The Rival
Член од
27 јануари 2008
Мислења
131
Поени од реакции
0
Хаха,што уште нема да прочиташ :pos2:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
У последно време колку што сум јас информиран се поретко и поретко се користи .com.mk ... Сега се почесто се преферира или само .com или само .mk ... Незнам статистички колку е ова точно. :toe:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
У последно време колку што сум јас информиран се поретко и поретко се користи .com.mk ... Сега се почесто се преферира или само .com или само .mk ... Незнам статистички колку е ова точно. :toe:
Ич не е точно.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Искрено мене лично ми е подобро кога сајтот завршува само со .mk, или .com, а не .com.mk

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
За .mk пак ќе треба марнет да ги бараш. :)

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
епа ако немаш фирма некој хост ке си бараш наш :)

Член од
2 декември 2007
Мислења
14
Поени од реакции
1
Да ама дан мислиш за .com / .net domain - дека е 9долари, ако можеш за тие пари да регистрираш .com.mk дај преку тебе стално ќе си регистрирам :vozbud:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Македонски domain преку МАРНет е 10 евра за првата година + 5 евра секоја наредна година.. остај тоа што нашиве "хостинг компании" наплаќаат трипати поскапо.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Јас сум само за .mk
com.mk некако ми делува предолго и преглупо-или ќе ставиш .com или .mk
И сите веб страни во Македонија што завршуваат на com.mk да си ги сменат домејните што побрзо. Ме мрзи да куцам на пример: www.vebstranaxxxxx.com.mk!

Kajgana Shop

На врв Bottom