*.com.mk домејн?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
Знае ли некој каде може да се купи македонски домејн со кредит карта преку интернет?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Знае ли некој каде може да се купи македонски домејн со кредит карта преку интернет?
Никаде.

http://dns.marnet.net.mk - информирај се тука како иде постапката за регистрација на .com.mk домен.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ќе им текне ли некогаш да ја поедностават постапката.. закоравени бирократи, упм.. плус, има домеини за кои не се платени фактури 2-3 години уназад, а викаат дека не смеат да ги укинат. А баш сакав да купам 5-6.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
104
Поени од реакции
1
Toa e makedonija... Za domejn mora da imas firma, bog da chuva

Член од
7 јануари 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
Тоа е лошо... Веројатно ке почекам неколку месеци/години.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Тоа е лошо... Веројатно ке почекам неколку месеци/години.
За што да почекаш???
Ако мислиш на фирма...купи си домејн преку некоја хостинг компанија...да не спомнувам кои...да не правам реклама али за 999 ден јас имам купено домејн преку една хостинг компанија.
Ти им плаќаш на нив и тие на нивно име си го регистрираат домејнот:toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
И кога сакаат можат да ти го спопикаат, затоа што доменот е на нивно име :)

Паметно. NOT.

P

Princ

Гостин
Ниту еден домен не вреди за да би го уништил реномето кое си го градел со години како хостинг компанија. Тоа ти е како ти да банираш некој член дека го мразиш, не за друго, и со тоа да го прокоцкаш форумот. Спремен си ти на таков чекор. NOT.
Имаше пред неколку години такви работи, и мене ме заебаа со еден домен (да не ги спомнувам сега, несакам да им правам реклама) ама таа хостинг компанија престана да постои. Тоа ми е муабетот.

Инаку, дека се педери марнет, навистина се. По влекачка пошта бараат на писмено да им го пратиш барањето побогу. Заверена копија од упис во регистарот на фирмата, доказ за право за вршење на дејност.... уат да фак?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Да, најверојатно затоа пропадна Донев :)

P

Princ

Гостин
Да, најверојатно затоа пропадна Донев :)
Мислев на еден од Канада, ќе ти текне :)
Енивеј, како што реков, не постои домен за кој една хостинг компанија веќе изградена би го ризикувала своето реноме. Ако воопшто постои некој таков толку многу вреден домен, навистина треба да размислиш да отвориш фирма. Имаш златно јајце човече. Меѓу оние две другине :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
За што да почекаш???
Ако мислиш на фирма...купи си домејн преку некоја хостинг компанија...да не спомнувам кои...да не правам реклама али за 999 ден јас имам купено домејн преку една хостинг компанија.
Не сум во Македонија тоа е проблемот. Мислам дека знам за која компанија ми збориш, ама незнам како да и платам на компанијата од странство... Ми дава некој број на сметка... итн. А и поише би сакал домеинот да е на мое име.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Мислев на еден од Канада, ќе ти текне :)
Енивеј, како што реков, не постои домен за кој една хостинг компанија веќе изградена би го ризикувала своето реноме. Ако воопшто постои некој таков толку многу вреден домен, навистина треба да размислиш да отвориш фирма. Имаш златно јајце човече. Меѓу оние две другине :)
И мене ми го имаат спопикано канаѓаните па затоа одтогаш домен регистрирање само на сопствено име .. :)

P

Princ

Гостин
Кратко и јасно иги, ако сакаш ќе ти регистрирам домен од моја фирма а ти ќе ми платиш преку moneybookers. Ако ти одговара така, пиши пп :)

Член од
11 декември 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
aha

За што да почекаш???
ako si go kupil domeno za 999 denari alal ti vera tie oodat po 9$ za edna godina registracija ako saka nekoj domen da kupi neka mi se javi.

Kajgana Shop

На врв Bottom