Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
- Локација
- Wolfpack Reproducing Area
- Веб-сајт
- dangerousminds.net
Е ова е еден од најинтересните форумски феномени:
Кога атеист сака да докаже атеистичка поента преку докажување на евентуалната невера на верникот, кој нормално нити го знае нити го познава.
И ете, преку твојата претпоставка дека ја не идам доволно (вероватно имаш некоја замислена бројка у главата) пати годишно у црква, се надеваш дека ќе докажеш дека на верниците не им треба црква.
На страна тоа што поима немаш колку идам и колку иде било кој, ама ете си мислиш, гарант не иде...
А сосема друга приказна е тоа што и да налеташе на некој кој стварно ретко иде, немаше никако со тоа да ја докажеш поентата за непотребност на црква на толку голем простор (одкако првиот обид со игралишта и патеки ти пропадна, пошто и игралишта и патеки има во тој потег многу).
Трета прича е атеистичкото храбро бунење против цркви и кукавичкото молчење кога Муслиманите градат без дозвола џамии буквално кај ќе им прдне.
Stereotypes are real live saver. Повеќето верници кој ги знам одат само за Велигден и навистина нема да му менува нешто дали има или не црква во Карпош. Тебе не ми ни падна на ум да те анализирам детално, не си ласкај повеќе беше реторичко прашањето. Интересно се најде повреден дека те сместив во ист кош со повеќето верници, додека на крајот од постот ти го правиш истото кога ме спореди со атеистите дека не се бунат за градење на џамии. Твојата ксенофобичност кон муслиманите не мора да ја истураш во секој пост.
Јас немам проблем ако некој со приватни пари си гради црква како во случајот, кај мене во маало си купија куќа едни адвентисти или евангелисти и си ја адаптираа во црква. Нивни пари, нивна работа се додека не ми се мешаат во приватноста или не бараат од мојот џеб пари да го прават истото.
Малку ми е глупа логиката дека е неопходна изградба на црква во Карпош оти немало во близина ниту една, не знам што ми пропадна обидот ако тебе и на твојата фамилија им се подобрува квалитетот на животот со цркви во опкружувањето, мене ми се подобрува со патеки, паркови и игралишта во истата околина. Имаме навистина различна перцепција како треба да изгледа една урбана градска средина.
--- надополнето: 11 април 2012 во 20:29 ---
,
kako beshe toa od kili ,,,,,,,,,ma nenemoj,,,,,,,,,,,,,,od moite i parite na drugite vernici se pravat i se naprveni sportskite objekti ,,,velosipedski pateki shetalishtata pokraj kejot,,,,novite sportski sali shto se gradat ,,,a shto na niedna prethodna vlada ni na um ne i bilo takvo neshto na um i parite gi trpaa samo za niv,,, i normal od ovoa imash benifit i ti i takvite kako tebe plukachi vo sluchajov tebe voopshto ama ich da ne ti chue toa crvot,,,biodejki se toa pari i donacii na vernici,,,,,,,,,,i ako sakash doagjaj,,,ili voopshto ne ,,,,,,,,od koe vreme ti se stechajcite doma ,,,,,a kako protivnik na ovaa inicijativa drsko e i bezobrazno da kazhesh deka ,crkvata e molzitel na pari koga ,ako primetuvash i samiot narod saka da donira ,., da dade pari da se izgradi crkvata,,,,,,,,,muabetov voopshto ne ti drzhi voda,,,,,,,,,a ako ja sakash,,,, tolu mnogu,,,,,pochesto vleguvaj vo dzhamija tamu i da ne sakash mora da se shlaknesh so voda ,,,i da se osvestish,,,,,,a napishanovo ti e besvesno,,,,,,
![]()
Сериозно без сарказам сакав да одговорам ама не знам од каде да фатам.

,,,,,e aj de ,ama da bide dzhims me dzhims