Цитатите од Исус?

• Креатор на темата Креатор на темата Nuke
  • Време на започнување Време на започнување
Па добро бе мајќе му стара, мора ли секоја тема да се заврти на ислам? Што е тоа што ги мотивира муслиманите секоја тема да ја гушат со нивните пропагандни застарени материјали? Прашање на време е само кога ќе почнат и на темата „Протестантизам“ да лепат ги лепат своите исламистички пропаганди.

Па добро бе мајќе му стара, мора ли секоја тема да се заврти на ислам? Што е тоа што ги мотивира муслиманите секоја тема да ја гушат со нивните пропагандни застарени материјали? Прашање на време е само кога ќе почнат и на темата „Протестантизам“ да лепат ги лепат своите исламистички пропаганди.

Zosto mislite taka,Corbadzija ? Isa a.s nie daleku poveke od vas go sakame i pocituvame,takada,pod ednakvo temava e i nasa tema. Isa a.s vo Kur'anot poveke pati e spomnat od bilo koj Bozji pratenik. Cela sura ima koja se vika Merjem-Marija i e edinstveno zensko ime spomnato vo Kur'anot.
Pod ednakvo,kako sto ti smetas deka nasite izjavi se lazni propagandi i jas isto mislam za vasite.... taka ke gi dademe izjavite i od edna strana i od druga,pa onoj sto prasuva ke si razgleda sto mu e poispravno.

Zosto mislite taka,Corbadzija ? Isa a.s nie daleku poveke od vas go sakame i pocituvame,takada,pod ednakvo temava e i nasa tema.

Сакајте си го вие вашиот Иса, само отворете очи и видете дека темава не е за исламскиот Иса, туку за христијанскиот Исус Христос. Основачот на темата фино лепо си замоли доколку некој сака да му ги извади Библиските цитати за христијанскиот (библискиот) Исус.

Здраво,

Ќе ве замолам, ако некој може да ги извади сите цитати од Исус (од православна или католичка- Библија, мислам дека нема врска за каква станува збор)... знали ИСКЛУЧИВО цитатите од Исус- ништо како толкувања и слично.

Големи благодарности до оној кој може да ги постира..

Благодарам

Сакајте си го вие вашиот Иса, само отворете очи и видете дека темава не е за исламскиот Иса, туку за христијанскиот Исус Христос. Основачот на темата фино лепо си замоли доколку некој сака да му ги извади Библиските цитати за христијанскиот (библискиот) Исус.
So vakvi postovi covek moze da zakluci i kolku tezite. Nema nasiot Isa vasiot Isus. Mojot Bog ili vasiot Bog. Kolku god Ateistite go negirale Vozviseniot,so toa nema nikoj da mu ja namali Negovata Vozvisenost. Bog postoi i EDEN e i za mene i za tebe. Taka e i so Isa a.s,dali ke go vikas Isus ili jas ke go vikam Isa,se raboti za ista osoba,ako do sega ne znaese deka i nie,koga velime Isa a.s,mislime na onoj Isus od biblijata,togas imas mnogu za ucenje.

Eve,patem,ke ja ispocituvam temata i ke napisam barem nekolku citati od biblijata,ako nikoj do sega ne gi napisal:

„А за тој ден и час никој не ни знае, ни ангелите небесни, ниту синот, а само Отецот“. (Марко 13:32, и Матеј 24:36);

„…Вистина, вистина ви велам: Синот не може да прави ништо сам од Себе, ако не Го види Отецот да прави…“ (Јован 5:19);

„Но јас ништо не можам да правам сам од себе. Како што слушам така и судам, и мојот суд е праведен, оти не ја барам волјата моја, а волјата на Отецот, Кој што Ме пратил.“ (Јован 5:30);

„…Се враќам при мојот Отец и вашиот Отец, при својот Бог и вашиот Бог“ (Јован 20:17);

„Боже мој, Боже мој, зошто Си ме оставил?“ (Мaтej 24:76);

„Бога никој никогаш не Го видел;…“ (Јован 1:18);

„А вие ни гласот Негов никогаш не сте го чуле, ниту лицето Негово сте го виделе.“ (Јован 5:37);

„Бог е дух, и оние што Му се клањаат, треба да му се поклонуваат со дух и вистина.“

Јован 14:28 рекол: „...мојот Отец е поголем од мене“.

„Зошто ме нарекуваш мене добар? Никој не е добар, освен еден Бог“ Лукa 18:19,

„…бидејќи јас сум излегол и доаѓам од Бога. Оти не сум дошол сам од себе, а Он ме прати“. (Јован 8:42);

Луka 22:42; „… Но нека не биде мојата волја, туку твојата!“; и во Јован 5:30 „… оти не ја барам волјата моја, а волјата на Отецот, Кој ме пратил.“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom