Cisco сертификати

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
NO Praksa Dali ima ? Oti Ne e samo da ucis .... Praksata e mnogu Bitna !!!

divjak

Aker
Член од
9 јули 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
Zdr jas sakam sega da se zapisvam na cisco prvipt poceten kurs, na tehnicki fakultet bitola i me cini 50 evra, e sega dali nekoj go pominal ovoj kurs na tehnicki fakultet da kazi nekoi impresii od nego i dali se predavanata na Angliski i dali na Angliski se polaga ako znae nekoj neka kaze

divjak

Aker
Член од
9 јули 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
Decki za edna nedela polagam jas za CCNA 1 sertifikatot ako ima nekoj primeri za finalniot test neka pisi ili neka mi pusti na mail

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Ги имам дадено CNNA1 и 2 лани. Ме мрзи да продолжам на 3 и 4, плус то не сум при пари. Ама ми е страв оти на 2 години се губат ако не се дадат на време ако не се лажам?

divjak

Aker
Член од
9 јули 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
Ги имам дадено CNNA1 и 2 лани. Ме мрзи да продолжам на 3 и 4, плус то не сум при пари. Ама ми е страв оти на 2 години се губат ако не се дадат на време ако не се лажам?

Dali testot sto bese CNNA 1 bese neso slicno sto ima nekoj primeri na net ili kakvo bea prasanata ako pamtis da kazis jas utre polagam

Член од
14 април 2006
Мислења
65
Поени од реакции
2
Си се излажал,CCNA 1,2,3,4 на пмф и да ги положиш пак не добиваш CCNA od Cisco него само некоја квази потврда од пмф дека си ги поминал тие делови.

За да добиеш валиден CCNA сертификат, полагај во било кој VUE центар (Александрија, Семос..) и ако го положиш испитот CCNA или ICND1 и 2 тогаш си CCNA човече :wink:, ке си добиеш од Cisco диплома/сертификат и магнетна картичка.

Сертификатот важи 3 год.

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Малце може е стар овој пост но би сакал повеќе детали бидејќи сакам да одам во Битола на Техничкиот фак. за да полагам cisco курс првиот 1 значи уште не се почнати но ако има некој подетални информатции за тоа дали после секое полагање се плаќа и слично. Бидејки ми рекоа дека е 4500 ден. за студенти е сега не знам дали се плаќа за секој испит посебно. Фала :salut:

Член од
27 ноември 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
Jas sum slusnal ama ne sum tocno zapoznaen za sto tocno sluzat ovie sertifikati...Ako moze nekoj malku da objasni?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Cisco сертификатите се потврда за поседување на знаење при менаџирање на средни и големи мрежи пред се жичани. Во преден план е cisco опрема која е лидер во светот. Постојат повеќе сертификати од кои како почетен но и доста уважуван е CCNA (network associate) кој по новата програма е составен од 4 модули кои се полагаат посебно за на крај да се полага сертификатот со потпис од cisco кој има важење од три години. После следува CCNP (professional) за менаџирање на големи мрежи и понатаму CCIE.
Се учи теорија во мрежни технологии од почеток до симулации во packet tracer и работа во реална околина пример за CCNP.
Постојат и wireless и security cisco сертификати.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Дечки некој знае да ми каже што е разликата меѓу CCNA во Семос и Александрија? Во Семос гледам има само CCNA 1 и CCNA 2, a во Александрија се до 4. Во семос има вкупно 80 часа и е 1670евра, а во Александрија 280 часа и е околу 1000 евра. Не ми е јасно, што се учи во Семос, а што во Александрија и дали има врска каде ќе се земе овој курс?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Дечки некој знае да ми каже што е разликата меѓу CCNA во Семос и Александрија? Во Семос гледам има само CCNA 1 и CCNA 2, a во Александрија се до 4. Во семос има вкупно 80 часа и е 1670евра, а во Александрија 280 часа и е околу 1000 евра. Не ми е јасно, што се учи во Семос, а што во Александрија и дали има врска каде ќе се земе овој курс?

CCNA 1
CCNA 2
CCNA 3
CCNA 4

не постојат :) (as far as I know)

Постојат ICND 1 и ICND 2 - како што ми имаат кажано, овие 2 дела ги делат на по 2 дела и затоа испаѓа така (Сивус, мислам) ...

Могуче е и да грешам.

Он топик:

Полагам официјалниот испит во Понеделник па ме интересира некој што го полагал во скоро време да не знае на што точно да обратам повеќе внимание ??

На прашањата (база од 320 прашања) вадам 1000/1000 .... Успут пројдов видеата од CBTNuggets + имам слушано мрежи на факс :))

Симулациите ги разбирам и Eigrp/Ospf/NAT/Drag&Drop/Implementation ги владеам прилично ок.

Секој совет е добредојден.
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 22:21 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom