Цигарите - легална дрога и отров!

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Da deka se zavisnost se ama mozis da se otkazis od niv polesno otkolku od drogata.Jas primer mrazam cigari ne mom da gi podnesam

Штетни се, отров се, ама уште пушам цигари. Порано повеќе, сега ги намалувам ( 1 кутија неделно-мачно беше на почетокот, ама сега е доволно). Се надевам дека некој ден и целосно ќе ги откажам.

и јас се надевам, еве почнав да не си купувам цигари...али сите околу мене имаат а јас неможам да издржам а да не се изгребам...ама не е битно, глеам да ги откажам. е сеа дали ќе успеам тоа е веќе другоо...

Ne mozam da gi podnesam, a ni toa dimot da mi odi vo lice ufff, samo gi karam tie okolu mene sto pusat. Barem doma sum mirna cist vozduh, nikoj ne pusi, lepota:pipi:

Цигарите се едноставно ГЛИПОСТ , тој што ги пуше е за мене ГЛУП чоек ..
што користи оти пуше ?? -оти му е досадно .. :pos2::pos2:ЛЕЕЕ некој кога ке го каже ова ми се иди да се утепам ..
АБЕ ГЛУПОСТИИИ ЕЈЈ ... само пари да си дават :tapp:

Огромен противник на цигарите сум.Не ни пушам ни ќе пушам.Одвратни ми се, ги презирам.

Сеа ќе зборвам за мама малку пошо немам јас искуство со цигариве. Мама пушеше цигари 20 и нешо години...ама јас дома секогаш ги бркав на балкон зошто многу ми сметаја и ме нервираше чадон. И еднаш почнав да и се дерам за цигариве дека стварно ми сметаат и неможам да ги поднесам и дека пубо ќе си живејт без цигари и виде невиде ги откажа и ниту еднаш не запали. Иначе пушеше по една кутија на ден...ја фаќале кризи првите два месеци ама сега евеја веќе 2 години не пуши и дома е почист воздухот:pos2:.Сеа сум на пат и тато некако да го одвикнам ама со него многу потешко па решив да му земам од кутијана едно 10тина цигари демек за помалку да испушит ама не ми успеват секогаш има резервна кутија:vozbud:,па мама ко ги најде цигарите кај мене мислеше јас дека пушам и почна да ми викат се дури се обидував да и објаснам дека не се мои.
Мене ако ме прашувате никогаш во живот непланирам да почнам да пушам цигари,пред некој ден гледав на Oprah Show за цигариве и страв ме фати.Еднаш ме фати криза кога видов сите од друштвото беа со цигара врака ама пак не запалив:pipi:

Пушам цигари ко скот, зависен сум и не се лажам со тоа ај од утре не пушам, или не купувам цигари, или ај утре само 6, па 4 итн... :)
А од досада не пушам, јбг 6 години стаж веќе, сигурно не ќе да е до тоа само :helou:
А до тие шо не пушат нека не ни посегнат по тој отров, а и тие што се во мислење да пробаат колку ради реда и слично, боље не!

Огромен противник на цигарите сум.Не ни пушам ни ќе пушам.Одвратни ми се, ги презирам.
И ас така викав на твои години негде.

Не само на нејзини години, на ниедна возраст не треба тоа срање да се внесува во организмот. Едноставно НЕ ПУШАМ и крај!

А ти ако си подлегнал на ѓубрето на подоцнежна возраст, време е да веднаш да ги откажеш без возраста да ти е изговор.

Pusham be i ne mozam da ne pusham sto da praam ke si pusham...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom