Чварки

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Мала исправка - не се македонски, интернационален се. Ги има и во Германија и Австрија во иста форма како нашите, а и во САД (cracklings).
Ние сме мајстори за чварки ;)

Ја отворив темава и лиги ми потекоа.......... ги сакам премногу чварките, со што и да ги јадам вкусни ми се :love: :)
особено ако си на сардини деновиве :pos:
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 20:23 ---
Мала исправка - не се македонски, интернационален се. Ги има и во Германија и Австрија во иста форма како нашите, а и во САД (cracklings).
мислам дека сепак има разлика помеѓу сите набројани. случни се, али не исти. ние на еден начин, други на друг и то. сум го пробал германските, убави се, али не се исти ко нашите. .... субјективен сум, поубави се нашите:D

Ајде те молам да ми препорачаш некоја салатка за со чварките, имам еден лонец. :D
Салата од марула, мајонез и чварки..... идеално јадење :)

мислам дека сепак има разлика помеѓу сите набројани. случни се, али не исти. ние на еден начин, други на друг и то. сум го пробал германските, убави се, али не се исти ко нашите. .... субјективен сум, поубави се нашите:D

Германските имаат суптилна разлика што само зналац ќе ја познае (well done, кооперативо, well done), а австриските се идентични како нашите. Зависи ваљда и од чие производство се, исто како и кај нас што има лој и квалитетен чварак :D

Германските имаат суптилна разлика што само зналац ќе ја познае (well done, кооперативо, well done), а австриските се идентични како нашите. Зависи ваљда и од чие производство се, исто како и кај нас што има лој и квалитетен чварак :D
ти викам, порано многу ги јадев, али еднаш претерав и од тогаш ..... у уста не ги ставам.
него, признај дека нашите се поубаво од германските? :love:

Овие од Мик ми изгледаат убаво испрежени 400 ден кг. Ги е пробал некој да ми каже дали се мрсни или дали во нив има месо. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom