Чудно месо што сте го јаделе?

• Креатор на темата Креатор на темата Barto
  • Време на започнување Време на започнување
Најчудно месо што го имам јадено е во Охрид во една сендвичара на стара автобуска, ќебапќиќ. После една недела го затворија сопственикот за замрзнати кучиња и мачки во фрижидер.
Stomach of steel!

Tестиси од вол (мислам беа) на скара ... Но после првиот залогај, ми кажаа што се и ги плукнав, се свртев кон мајка ми и и кажав: "Абе Лени, мала сум уште за ташаци во уста... "

Во мајка бугарија!

Беше пилешки стек и тоа за повраќање локација Илијенци
Бугарија кебапи,исто ко опашки од мачки на скара.Погрдо здравје. :)

Kengur, noj, krokodil, emu, bafalo, kamila...

Sepak bez konkurencija najcudno mi bilo meso od Mutton Bird... Ova e ptica sto malku nalikuva na gulab a inace e nesto slicno ko lastovicka, emigrira od juzna afrika od avstralija. Vo avstralija e samo kus period i e dosta tesko da se dojde do nejze. Inace ima vkus na anchovies onie solenive sardini koj gi ima na pizza :)...Posle 5-6 vrienja uste bese solena hmmmm....

Imam jadeno i mozok od majmun. Ziv vo krv samo so sol i zacini. Specijalitet vo Borneo... Ova bese intesno i vkusno se dur ne mi kazaa deka gi cuvaat zivi majmunite pozadi u kafez i deka go ubile za mene :( Nikad pak...

Дива свиња, мечка, октопод, полжав, толку од чудно месо...

А да ги заборавив и полжавите за кој ми викаа дека се морски плодови бидеејки беа совршено зготвени и дивата свиња(селско месо)-специјалет а за зајачкото и месото од мечка веќе не ни ги сметам за егзотички бидеејки ги имам јадено многу пати :)
А имам желба да пробам месо од секакво копнено животно чие месо му е безбедно за јадење..

Срна ама не е и толку егзотично ама су јадел и месо од Кенгур и не беше лошо за јадејне. Иначе не сум многу по такви меса, свинско и говецко тамам си се па и пилешко. (y)

Tестиси од вол (мислам беа) на скара ... Но после првиот залогај, ми кажаа што се и ги плукнав, се свртев кон мајка ми и и кажав: "Абе Лени, мала сум уште за ташаци во уста... "
ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАА :pos:

Месо од мечка(пушен колбас поточно), напочетокот ми беше чудно но после беше најфкусното нешто што сум го пробал!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom