Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најдобри те рецепти за супи!
260 рецепти!
But, for my Betty Boop, here goes nuthin':
Најдобриот рецепт за супа од брокула а ла Гарфилд!
Состојки:
Упатство - начин на приготвување:
- 2 супени лажички маргарин (со омега 3)
- 1 кромид, сецкан
- 1 страк целер, сецкан
- 3 шољи пилешка супа 9водата од сварена кокошка)
- 8 шољи флорети од бокула
- 3 супени лажици маргарин (со омега 3)
- 3 супенуи лажици брашно, тип 500 е подобар од тип 400
- 2 шољи млеко
- мелен црн пипер
- Стопете две супени лажички маргарин во средно голем сад за супа и потпржете го (сотирајте) кромидот и целерот додека не омекнат.
- Додајте ја брокулата и пилешката супа, затворете го садот и варете на тивок оган десет минути. Пасирајте ја смесата, потоа вратете го садот на оганот.
- Во мал сад, на средна јачина стопте три супени лажици маграрин, замешајте го брашното и додадете го мелкото. мешајте додека не се зацврсне и почнат да се јавуваат меурчиња. Потоа додајте ја смесата во супата. промешајте, Додадете црн пипер, послужете ја. Солта е опционална, препорачувам Калиумова отколку морска или натриумова сол.
Бети, ду ју лав ми??
Па и оваа е со искуство, зготвена и пробана!
Инаку, за карфиол, не сум многу, многу, амаоваа е као најподносмилва за мене, оти јас го сакам карфиолот само обарен со оцет и маслиново масло или како туршија:
Состојки:
- Три сецкани моркови
- Половина сецкан кромид
- Две супени ласжици путер или маслиново масло (ладно цедено)
- Две лажици брашно тип 500 или 400
- Млеко (за Бети Буп павлака, не многу кисела, не многу масна)
- 2500-300 грама реднан кашкавал, мешан (или по желба), но полумек, остар
- 750 грама вода
- еден карфиол, нормална величина, сецкан
- 4 беровски компира, сецкани на квадратчиња
- Еден страк ситно сецкан целер
Упатство за приготвување или нашин на приготвување:
- Сол и црн пипер по желба
Во голем сад, ставете ја водата, карфиолот, компирот, целеорт, морковите и кромидот. Доведете го го вриење, нека врие на средно умерен оган десет-дванаесет минути. Потоа намалете го оганот, но нека тлее водата (крчка ако сте Бети Буп).
Во друг сад стопете го маргаринот (оној со омега 3 за холестерол) или ставете го малсионовото, ладно цедено масло да дојде дом точка пред вирење, тргнете го од оган, додадете го млекото (киселото млеко или павлаката ако сте Бети Буп), мешајте додека не се згусне, додадете го кашкавалот, мешајте и тој да се стопи, додадете ја смесата во претходно зготвениот зеленчук, додадете сол и црн пипер.
Уживајте.
Гарфилд ви препорачува музика, Бетовен, Ероика.
P.S. Доколку ви е прејак оганот, може да си додадете вода.
И така натаму. Инаку, мојот качкаваљ е Кајмакчалан од нашиот или шарп чедар, ама жолтиот.
Ајмо, следеќи. јеботе, дур ги изнапишам, проверам у тимбава, да не сум заборавил клучна состојка. најарно е да те соберам еден ден, кај мене, да накупиме продукти, ја да готвам, ти да гледаш!
Нау, хау мач ду ју лав ми Бети?