A
AnFem
Гостин
Ок, дајте ми објаснување за тоа прскање тогаш!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Водата од издувните гасови кои ги исфрла авионот при согорувањето поради ниската температура и малиот притисок на воздухот на тие висини кондензира и формира облак.Слично како што се случува кога дишиме на ладно време.Ок, дајте ми објаснување за тоа прскање тогаш!
Водата од издувните гасови кои ги исфрла авионот при согорувањето поради ниската температура и малиот притисок на воздухот на тие висини кондензира и формира облак.Слично како што се случува кога дишиме на ладно време.
Кога температурите се екстремно ниски се случува замрзнатата пареа да остане подолго време.Не ми се јасни луѓето.Им даваш научно поткрепено објаснување,но истото не го прифаќаат и веруваат во нешто сосем безсмислено.Не зборувам за тоа, туку за оние чудни остатоци после авионите (ги има во голем број, на едно два-три месеца), кои не се како обичните, туку стојат со часови и бавно се разредуваат.
Кога температурите се екстремно ниски се случува замрзнатата пареа да остане подолго време.Не ми се јасни луѓето.Им даваш научно поткрепено објаснување,но истото не го прифаќаат и веруваат во нешто сосем безсмислено.
Никаде не пишав дека верувам, ги разгледувам сите можности, за на крај да си донесам свој заклучок, затоа и ја тупам.
Значи и дури и кога е топло... Минат „таквите“ авиони и мине обичен. Трагите од обичниот исчезнуваат после неколку минути.
Depending on atmospheric conditions, contrails may be visible for only a few seconds or minutes, or may persist for many hours
Зборував општо не е ништо лично.Никаде не пишав дека верувам, ги разгледувам сите можности, за на крај да си донесам свој заклучок, затоа и ја тупам.
Значи и дури и кога е топло... Минат „таквите“ авиони и мине обичен. Трагите од обичниот исчезнуваат после неколку минути.
А зошто пак ти мислиш дека твоето мислење е точно?Кога температурите се екстремно ниски се случува замрзнатата пареа да остане подолго време.Не ми се јасни луѓето.Им даваш научно поткрепено објаснување,но истото не го прифаќаат и веруваат во нешто сосем безсмислено.
Температурите се ниски оди испадни надвор и издиши еднаш.Ете ти доказ дека е точно.Ако прскаат отрови сигурно нема да ги прскаат на височина од 9-10 километри бидејќи не е сигурно дали воопшто ќе стигнат на земјата и сигурно тие што прскаат со авиони против комарци не се мрднати што прскаат на висина од 50-60 метри.А зошто пак ти мислиш дека твоето мислење е точно?
Што ако не си во право, од кај знаеш дека не се некои прашкови и сл. да не беше да го испиташ воздухот таму случајно?
Авионите да, оставаат бели траги но тие авиони си имаат свои патеки. Овие траги се како некоја претходно смислена мрежа од патеки кои намерно се така распоредени да таа хемикалија се наталожи подеднакво во целата област.
Кај си видел ти од нормални летови од авиони така квадратно преплетени траги?
Кај си видел ти од нормални летови од авиони така квадратно преплетени траги?
Ок, дајте ми објаснување за тоа прскање тогаш!
Што ако не си во право, од кај знаеш дека не се некои прашкови и сл. да не беше да го испиташ воздухот таму случајно?
.Се прашувам дали пилотите што го испуштаат сето ова знаат што прават?.