Чекање

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
pa dobro ti zivotot samo vo cekanje go pominuvas
i jas se soglasuvam so PSY e toa i vo mojot "recnik" e nareceno zivot

Ако незнаеш да уживаш во животот и во тоа што ти се нуди тогаш да,цел живот чекаш,но ако уживаш и го искористуваш секој момент најдобро што можеш тогаш ЖИВОТОТ Е ПРЕКРАСЕН!!!

Не само да ќекаш и ништо да неправиш ама едноставно онака неосетно врви времето, а ние само ќекаме да ги оствари нашите цели, да дојди нешто ново , ќекаме да се случи нешто интересно. НЕ во буквална смисла, ама така некао е живото :)

Па сега така ако се гледа и цел живот учиме некои работи,па од тоа знаеме да го извлечеме најдоброто.

hehe se ako cekas...pomina ti zivotot : ) ...

.... abe se zavisi i od toa so cekas :D

Чекањето не мора да се сфати во негативна конотација, ама пак е чекање -арно вели Фликсо. Чекањето обично асоцира на нетрпение, а тоа знае да замори, и тука е негативното. Од друга страна (ај пак ке го искористиме зборот чекање), ако пак не чекаш ништо да ти се случи тогаш мора да те зафатила поблага или потешка форма на меланхолија.:)

кој чека ке дочека - да, но не треба да чекаме работите сами да паднат од небо, туку треба и да дејствуваме, бидејќи само со чекање и непреземање никаква акција нема да се добие очекуваниот резултат.....:raz:хмммм......

можеби и чекаме нешто во некои моменти, нешто да пристигне без кое срцето не може да дише, нешто да се промени, да го разбереме она што не сме го знаеле пред тоа, да станеме нешто од што имаме потреба, но не целиот живот е чекање, доаѓа крајот на чекањето, или почетокот на крајот !!

Има нешто во приказната за грдото пајче што може да биде применето на човековиот ментален развој, само нашето его бара нешто повеќе од тоа па си страдаме. Нема ништо лошо во самите желби, освен тоа што од нив си правиме проблеми.

Onoj sto znae da si go ispolni vremeto dodeka "ceka", nema na zivotot da gleda samo kako na "cekanje", navistina sme vo ocekuvanje da ni se slucat mnogu raboti, no se ona sto se slucuva za vreme na toa cekanje e nareceno ZIVEENJE. Ako poveke vnimanie obratis na cekanjeto, otkolku na se drugo sto ti se slucuva vo meguvreme, togas si zaboravil deka ZIVEES

Во последно време заклучив дека цел живот ни врви во чекање.
Кога сме мали чекаме да ни ја купат омилената играчка, чекаме да порастиме, потоа кога ке почниме на училиште чекаме што побрзо да завршат часовите па што побрзо да дојди распуст, чекаме да видиме резултати дали сме се запишале во средно, и пак чекаме да поминат часовите и се така чекаме , потоа чекаме да се запишиме на факултет, или дали ке не примат на работа, чекаме да ни се родат деца, итн итн и на крајот кога ке неможиш веке да се движиш бидејки си остарел од чекање и чекаш да умриш бидејќи ти е смачено од чекање. :toe: :)

Интересен аспект на гледање на животот.
Во целото тоа чекање си заборавил да ја спомнеш и НАДЕЖТА.:wink: Додека чекаме постојано се надеваме да ни се случат позитивните раб.

Интересен аспект на гледање на животот.
Во целото тоа чекање си заборавил да ја спомнеш и НАДЕЖТА.:wink: Додека чекаме постојано се надеваме да ни се случат позитивните раб.

Според мене надежта е најлошото нешто во животот, никогаш нема да се оствари тоа што си се надевал, но секогаш ќе ти се оствари она во кое веруваш.:smir:

Според мене надежта е најлошото нешто во животот, никогаш нема да се оствари тоа што си се надевал, но секогаш ќе ти се оствари она во кое веруваш.:smir:

Па зарем тоа не е поврзано едно со друго ?!
Кога веруваш во нешто дека ке ти се оствари сепак е проследено со малку надеж.
Можеби не секогаш се остварува она во кое се надеваме. Но сепак надежта е таа која не одржува во живот, надежта за подобро утре.:wink::wink:

Па зарем тоа не е поврзано едно со друго ?!
Кога веруваш во нешто дека ке ти се оствари сепак е проследено со малку надеж.
Можеби не секогаш се остварува она во кое се надеваме. Но сепак надежта е таа која не одржува во живот, надежта за подобро утре.:wink::wink:

Па да проследени се најчесто, ама јас се трудам секогаш само да верувам а да не се надевам :)

Па да проследени се најчесто, ама јас се трудам секогаш само да верувам а да не се надевам :)

Незнам како ти успева, да веруваш а притоа да не се надеваш:icon_bigg:icon_bigg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom