Часовници

93 $ nov.

на времето, ~1975, чичкоми ми купи Секура , швајцарски сат... не беше автоматски па јас навивајќи го заглавив...го однесов тогаш кај сатчии ама никој не можеше да го отвори и остана така... пред некоја година гледајќи на ебау видов дека сега тие сатови се ценети,
а и за спомен...
но веројатно ако се сервисирани во овластен сервис, со атести.... Но немам таква намера, нити можам да го користам за нуркање..
Прашањето е има ли некаде мајстор, што за разумна цена би го средил сатот, за обична функција

s-l1600.jpg

s-l1600.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
На касиото сакав да му сменам стакло и ремче метално. Нормално отидов во Mytime и ми вика 3500 денари... Некој сервис ако имате искуство но со понормални цени?
Провери во ГТЦ на втори спрат, порано они продаваа касио саати. Мојот е уствари од таму купен во 2001ва. Сега мислам само сервиси прават не продаваат часовници. На времето се викаше ИКО мислам продавницата.

На касиото сакав да му сменам стакло и ремче метално. Нормално отидов во Mytime и ми вика 3500 денари... Некој сервис ако имате искуство но со понормални цени?
иди во беверли таму имаш саатчија :)

Пробај во Беверли во подрумот има саатчија, исто на зелен пазар на тезгите кај сваштариите има двајца. Има доста низ Скопје. на саатот му фали комплет баланса ако не и нешто друго. Е колку ќе те чини не знам, ама вакви ракети на бувљак се наоѓаат за 200-300 ден исправни.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Знае ли некој каде се продаваат кутии за часовници? Не ми треба нешто голема, 3-5 слота негде.

Го нарача од нивната страна или го немаа и им го нарача да го донесат во мк баш тој модел?
Од нивниот сајт го нарачав, го имаа моделот. За два дена ми го доставија..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom