Festina ne e swiss companija plus koristat Citizen movements taka da Casio anytime! Asteticki mozebi podobri na izgled ...kvalietet definitivno Casio.Festina пред Casio anytime, квалитетот е неспоредлив.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Festina ne e swiss companija plus koristat Citizen movements taka da Casio anytime! Asteticki mozebi podobri na izgled ...kvalietet definitivno Casio.Festina пред Casio anytime, квалитетот е неспоредлив.
Festina ne e swiss companija plus koristat Citizen movements taka da Casio anytime! Asteticki mozebi podobri na izgled ...kvalietet definitivno Casio.
Ok da sporedis 2 casovinka prvin treba da se vo ista kategorija ili barem cena.Pisav deka dizajnot na Festina mozebi izlgeda podobro (subjektvno) ama kvalitetot e na strana na Casio.Имам фестина 4 години, часовникот е произведен во Шпанија, еднаш батерија само му имам сменето само. Саатот сум го споредил со тон касио часовници поефтини и поскапи и сите делуваат ефтино, лесни во рака, ремчињата им имаат тон луфта и се клатат, куќиштето исто така делува ефтино. Фестината е тежок, нема никакви движења на ремчињата, квалитетот на изработка е небо земја, плус естетски дизајнот е врв, и нареден саат кога би земал пак фестина би зел.
Би требало фестината да е мијота мувмент (што не е лошо пошто се на исто ниво со кварцните швајцарски), али еден сериозен производител на часовници обично декларира во долниот дел кај бројот 6 со ситни букви за каков механизам се работи.Ok da sporedis 2 casovinka prvin treba da se vo ista kategorija ili barem cena.Pisav deka dizajnot na Festina mozebi izlgeda podobro (subjektvno) ama kvalitetot e na strana na Casio.
Casio ima inhouse movments,nivna solarna tehnologija,GPS..etc. Festina generalno ima eftini quartzni saati( miyota movement) i tagira cena spored moda a ne inventivonst ili kvalitet.
Bilo koj Festina casovnik u sporeda so ovoj e smesen.
http://www.casio-intl.com/asia/en/wat/watch_detail/OCW-G1200-1A/
PS: 11 godini Casio (titanium remce) so edna baterija na 8ta godina 24/7 nenormalno abused.
Квалитетот на часовникот зависи од цената на истиот, марките сами по себе не значат многу. е сега има часовници кои се преценети и подценети.Имам фестина 4 години, часовникот е произведен во Шпанија, еднаш батерија само му имам сменето само. Саатот сум го споредил со тон касио часовници поефтини и поскапи и сите делуваат ефтино, лесни во рака, ремчињата им имаат тон луфта и се клатат, куќиштето исто така делува ефтино. Фестината е тежок, нема никакви движења на ремчињата, квалитетот на изработка е небо земја, плус естетски дизајнот е врв, и нареден саат кога би земал пак фестина би зел.
И ја имам Едифајс 5 години и до сеа само еднаш му имам сменето батерија. Не изглеа воопшто ефтино, ако сакаш и слика ќе ти пуштам. Не знам колку пати удиран од метал (несакајќи), сум се бањал во море и во езеро со него и саатот си е уште коска.Имам фестина 4 години, часовникот е произведен во Шпанија, еднаш батерија само му имам сменето само. Саатот сум го споредил со тон касио часовници поефтини и поскапи и сите делуваат ефтино, лесни во рака, ремчињата им имаат тон луфта и се клатат, куќиштето исто така делува ефтино. Фестината е тежок, нема никакви движења на ремчињата, квалитетот на изработка е небо земја, плус естетски дизајнот е врв, и нареден саат кога би земал пак фестина би зел.
Не сум нарачувал, но место тебе јас се измачив да ти ги побарам одговоритеDali ima nekoj naracuvano od www.creationwatches. i kakvo iskustvo imate so niv?Sakam da naracam seiko5 military i cini okolu 89 evra,pa me interesira dali moze da se plati so VISA ,i deli po isporakata vo RM treba da se plati carina i DDV?
Би требало фестината да е мијота мувмент (што не е лошо пошто се на исто ниво со кварцните швајцарски), али еден сериозен производител на часовници обично декларира во долниот дел кај бројот 6 со ситни букви за каков механизам се работи.
Пошто нема декларација на фестината, тие часовници за мене се со кинески механизам и треба да е човек сноб да даде за таков часовник такви пари.[DOUBLEPOST=1517741229][/DOUBLEPOST]
Квалитетот на часовникот зависи од цената на истиот, марките сами по себе не значат многу. е сега има часовници кои се преценети и подценети.
јас никад не би дал 300 евра за часовник ако нема сафирно стакло, но кај оние анонимните марки како фестина може за тие пари и минерално да ти пробутаат.![]()
Festina немаат нивен moovment, thuss отпаѓаат од паметен и квалитетен избор на часовници.
Edifice серијата е блинг блинг малку, мо casio си ги прават своите мувмнтс.
Од casio имам g shock ga-1100-1a gravitymaster
www.casio-intl.com/asia/en/wat/watch_detail/GA-1100-1A/
И outdoor SGW-600H-1B
http://www.casio-intl.com/in/en/wat/watch_detail/SGW-600H-1B/
Од seiko го имам моделот sng 045 arctura kinetic https://www.jacobtime.com/Seiko-Arctura-Kinetic-Auto-Relay-Mens-Watch-SNG045-p-1367.html
Од Tissot имам tissot tradition
https://us.tissotshop.com/tissot-mens-tradition-quartz.html
Имам еден fossil кој издржа дооолго но не знам шо модел е.
И секако желба ми е omega seamaster planet ocean
![]()
И некој од nomos ногу ми се типски.
https://www.nomos-store.com/en/Watches/Model-series/
Sent from my iPhone using Tapatalk
OMG ti blagodaram za iscrpniot odgovor i trudot sto go vlozi za dami odgovorisНе сум нарачувал, но место тебе јас се измачив да ти ги побарам одговорите
Носат со VISA;
Имаш две опции за достава:
Да ти го донесат во рок од 24 саата, со тоа што ќе платиш околу триесетина долари шипинг;
Да чекаш 10-14 дена, да не добиеш кутија за часовникот, туку место кутија ќе добиеш Watch Pouch(ако не знаеш штое провери на Гугл), со тоа што доставата ќе ти биде џабе.
Ќе платиш 18% ДДВ и 5% царина, што ќе те чини околу 20$.
Така да, ако ја одбереш првата опција со доставата вкупно ќе платиш околу 140$, а ако ја одбереш втората ќе те чини околу 110$![]()