Цедевита

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
370 kcal во 100 грама.. не е тоа многу за 2.5 литри ? па ја во ден ќе ги мавнам тие 2.5 литри и оп 370 калории ? :)
Кај шеќери пишува 49 дека има во цела опаковка ..
49gr во цела опаковка? Цела е 200, 500гр?
За споредба, ако не се лажам 50гр шеќери имаш во едно големо шише Пепси/Кока Кола.

2 чашки дневно ти се доста, ти претеруваш со тие 2.5 литри >)

49gr во цела опаковка? Цела е 200, 500гр?
За споредба, ако не се лажам 50гр шеќери имаш во едно големо шише Пепси/Кока Кола.

2 чашки дневно ти се доста, ти претеруваш со тие 2.5 литри >)

100 грама пишува дека е цела опаковка :rolleyes:
Инаку мислев ова ќе биде замена за напитоците на дневно ниво, ама изгледа ништо од тоа ..

100 грама пишува дека е цела опаковка :rolleyes:
Инаку мислев ова ќе биде замена за напитоците на дневно ниво, ама изгледа ништо од тоа ..
Не се многу шеќери, пресметај(види) колку има во една шоља гр, и види колку шеќери ќе ти дојде, 5гр шеќери не е страшно :)

Обожавам цедевита и тоа исклучиво од портокал пијам со ладна обична вода растворена...Се наоѓа меѓу моите три омилени пијалоци... :)

Двете ми се исти по вкус (а и по состав се исти). Разликата е само тоа што хрватската цедевита е 2 пати поскапа од македонската цевитана.
Затоа купувам само Цевитана. :)

Насукан сум на Цевитана, во последно време пијам од Ананас и можам да кажам дека е оргазам :vozbud:Цедевитата ми е избацена од употреба зошто ми е по кисела од Цевитаната.

Значи при еден мој експеримент, во кој екстрахирав витамин ц од цедевита, и од шумеча таблета дојдов до заклучок дека шумечата таблета (мултивитамин) има многу повеќе витамин ц од цедевитата! Експериментот беше изведен во лабараторија, да се види дали воопшто од тоа што го конзумираме поседува витамин! И резултатот беше позитивен!

:P
Пијам од лимон и портокал...:P

Најподценетиот "пијалак" во историјата на човештвото, absolutely amazing.

Некој спомна Цевитана? :pos:

Пијав Цевитана рефус, сега се свртив на една велешка лимонада...Слична како оној чичено што продава во Велес на автобуска лимонада.

Сум пробал еднаш-два пати не ми прави некој посебен мерак чуден вкус има незнам како го љокате толку многу:D

Еве сега само што направив споредба, и кај Cevitana, скоро сите витамини се x2 со грамажа од кај Cedevita. Инаку пијам Cevitana, Cedevita според мене малку се занесуваат со цената. Инаку знае некој дали има некаде по маркетиве пијалоци од овој тип, кои имаат 0 gr. шеќери?

Прашање е колку витамините од овие Цевитана и Цедевита се абсорбираат воопшто...мислам дека не...

Не дека е верувам за витамините, но сепак добро освежува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom