CD/DVD Режач

• Креатор на темата Креатор на темата Z Rajato
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 август 2009
Мислења
65
Поени од реакции
5
Дечки пред некој ден сакав да снимам ДВД цеде но режачов нешто не сакаше да ми режи ниту со Alcohol 120% ниту со Nero. Па сега незнам каде е проблемот тој е откажан или нешто друго може да е поблем. А и CD i DVD цедиња ги чита без проблем...

Објасни што сакаш да кажеш со тоа "не сакаше" ? Дава грешка? воопшто не почнува? проба со постара или понова верзија од nero ?

кај мене не читаше никакви, кога ставав цд да се снима, ќе укочеше. Кога ќе ставев снимено ЦД ми укочуваше компјутерот. На крајот го сменав режачот.

пробај со Ashampoo Burning 9 и не зафаќа многу како Нерото ;) патем колку ти е старо режачот и што модел (марка) ???

И кај мене на лаптопот имам сличен проблем веќе подолго време. Чита се’, снима CD-a, а DVD-ја не може да снима никако, пробав и со Nero и преку Windows-от и со други програми и никако не сака, па на крајот едноставно кренав раце. Не вреди 50 евра да давам за нов режач, кога и онака не го користам толку често.
Иначе, во Nero-то ко ќе стегнам Burn, уште на 0% веднаш се јавува порака "cannot perform disc-at-once" и запира тука. И најчесто DVD-то после тоа е употребливо, само во неколку случаи ми се има случено да не е употребливо.
Можно ли е да е до типот на дисковите или режачот е нешто сјебан? Мене ова на софтверски проблем ми личи...

Дечки пред некој ден сакав да снимам ДВД цеде но режачов нешто не сакаше да ми режи ниту со Alcohol 120% ниту со Nero. Па сега незнам каде е проблемот тој е откажан или нешто друго може да е поблем. А и CD i DVD цедиња ги чита без проблем...

rasipan ti e i ne se isplati da go prais podobro prodajgo na nekoj cigan so prodavaat na buvjak za 10 denari on posle ke go prodade za 20 ama toa sega tebe ne ti e bitno bolji 10 da zemes nego da ides do buvjak 25 denari autobus za nazad isto 50 denari i da go prodaes i za 45 ne ti se isplati baska tuka vreme utepues, vaka barem ne se zamaras 10 den. koj ti gi dava a ako imas sreka ako se pogodi nekoj sto ne se rezbira moze i 20 da mu zemes

Овие нешта кога ќе почнат вака да се килават ни Господ не ги поправа...земи си екстерен хдд и решен проблем ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom