C
Cool Hand Luke
Гостин
Точно, сите сме ЕДНО! И што е уште поубаво, сите сме различни! Токму во различноста е најубавата работа. Светот би бил многу досаден да сме сите исти. Но најстрашното и најжалното е во тоа што ние токму од таа најголема убавина - различноста, правиме најголем проблем, се претвораме во меѓусебни непријатели.A, кога ќе се прифатиме себе, кога ќе се согледаме себе, кога ќе се обвиеме себе со љубов, се околу нас ќе стане прифатливо и полно со љубов.
Тогаш ни луѓето, ни околностите нема да ги делиме на лоши, грешни, злобни и сл...Едноставно ќе ги прифатиме онакви какви што се.
И тоа прифаќање, таа љубов, се "заразни"...Затоа што на вистинска љубов, може да се возврати само со љубов. И ништо друго љубовта не привлекува.Прави се околу нас да се поттикне на духовен раст, без притоа да го контролираме или манипулираме.
Затоа што позади се, и над се, сите сме огледала еден на друг...сите сме едно![]()
Da samo nam je ljubav potrebna zivmi sve taka ispagja kako i da go vrtish, rozovo ko od Barbi i Ken ama taka e .
Cek da pisam po temata nesto u pozadina ide "boli stara ljubav kad se snjime budim kao da sam sama ... " inspirativna pesna.
Sto znam nema carobna formula za narcisoidnosta i se ova stoi i drzi celata tema cek da procitam uste ednas
Ti ko od kniga da prepisuesh zivmi sve... ama zivotot e prekompleksen za da moze ova da proraboti u praksa na globalna dimenzija. Teska tema
Верувај не верувај брат, и од книга но и од лично искуство пишувам, свесноста за единство со сите сум ја чувствувал многу пати, но толку сум лошо програмиран па брзо ми исчезнува, таа најнормална состојба на моето битие да ми изгледа како трип.
Затоа се трудам да го правам она што секој би требало да го прави - не прави го никому она што не сакаш тебе некој да ти го прави.
Кој би сакал да му се случуваат зли работи од другите?
И ова е препишано но како и да свртиш тоа е тоа. Некој морал да почне.