Царина за таблети?

• Креатор на темата Креатор на темата wek4
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 ноември 2012
Мислења
96
Поени од реакции
4
Здраво сакам да земам таблет од странство, најверојатно од Кина или Хонг Конг. Која е царината за таблети? И дали начинот на транспорт (обична пошта, ДХЛ итн) има влијание на тоа дали пратката ке биде запрена на царина?

Јас мислев царина за апчиња те интересира...
Ако купуваш од интернет сигурно ќе ти пишува колкава е цената со доставата

Јас мислев царина за апчиња те интересира...
Ако купуваш од интернет сигурно ќе ти пишува колкава е цената со доставата

Па нема да му пишува за царина ништо.. Не мораше да отвараш нова тема оди во Купување преку интернет има тамо доста што купиле и знаат.

Здраво сакам да земам таблет од странство, најверојатно од Кина или Хонг Конг. Која е царината за таблети? И дали начинот на транспорт (обична пошта, ДХЛ итн) има влијание на тоа дали пратката ке биде запрена на царина?
Ако е пуштена со ДХл,Федекс и сл. пошти на нив и вредноста е над 45 евра сигурно ќе ти ја задржат на царина и очекувај + 3000 ден.(минимум) додатни трошоци.
поз
п.с. модератори нека ја спојат темава со темата Купување преку интернет.

Прво кажи од што страна и која е цената што планираш да го земаш :) Јас се зафркнав од tomtop порачав точно 40 евра но праткава нигде ја нема порачката ми беше направена уште на 20 ноември па сеа се расправаме за парите назад да ми ги вратат. Барај некоја што е многу сигурна и во цената гледај да е и патот дозволено максимум ти е колку што знам 45 евра со се пат :)

Back
На врв Bottom