C/C++

Член од
28 април 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ммм не знам колку ве мачат вас брат, но како сакаш да задржиш стипендија ( на информатика претпоставувам ) ако не знаеш да дефинираш класа со една променлива и неколку методи и притоа самиот кажуваш дека си тапа во програмирање? Со вакви задачи 9-ки добивате? Најдобро ќе биде да се потрудиш самиот, да напишеш нешто па после ако може да ти помогнеме....
seminarskava ni nosi 10 boda i obichno dava vakvi polesni ,a na kolokvium da gi vidish ...aj kje probam nesho pa ako uspeam kje stavam da vidish dali e taka :)
 
Член од
10 мај 2013
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ako mozi za pomos za zadacava, mi se padna za seminarska, vo C++... fala odnapred.

Platen spisok na vraboteni!
Da se napravi programa vo koja ke se vrsi presmetka na plata, soglasno so slednite uslovi.
Podatocite za sekoj vraboten se: Ime Prezime, godini na staz, stepen na obrazovanie, bodovi od rabotno mesto.
Za sekoja godina na staz se dodava po 0,7 bodovi, i tie bodovi se sobiraat so bodovite po drugite osnovni. Bodovite od rabotnoto mesto, se koregiraat taka sto se mnozat so razni faktori: 0,5 za sredno obrazovanie, 1 za viso obrazovanie, 1,3 za visoko obrazovanie. Vo programata da bide predvideno vnesuvanje na podatocite, za sekoj vraboten i pregled pecatenje na spisokot na vraboteni, i izlez od rabotnoto meni. Programata da se testira so vnes na podatoci za 10 vraboteni. Da se prednivat 5kategorii na rabotni mesta, so slednata raspredelba na bodovi: 300, 350, 370, 400, 500.
 
Член од
12 мај 2013
Мислења
4
Поени од реакции
1
Дечки ај помош .. сеа у прозоров имам textBox и Button и сеа коа ќе клинкнам на Button а во textBox да е внесено "1632-1853-1683-1890" сакам во textBox да ми испише "Congratulations" , и по можност со зелени букви (АКО МОЖЕ!! ако не нмв.).. а ако не се внесе вој број тоест ако е празно полето или е неш друго внесено да пишува "ERROR" (ако може со црвени букви), и тоа да го пишува во textBox. (кога викам да го пишува во textBox мислам на истиот textBox во кој шо се внесени цифрите.. ) .. еве неш ја вака почнав ама ми јавуе грешки. Фала на помошта од напред .!

private: System::Void button3_Click(System::Object^ sender, System::EventArgs^ e) {
String ^ c1;

switch(c1){
case '1632-1853-1683-1890' : textBox2->Text = "Congratulations";
break;
default
textbox2->Text = "Error! Error!";

}
 
Член од
7 август 2010
Мислења
150
Поени од реакции
50
Да не треба switch(textBox2.Text). Што е тоа c1?
 
Член од
12 мај 2013
Мислења
4
Поени од реакции
1
па c1 го сметам за стринг.. ???? пробав ко шо викаш switch(textBox2.Text) ама пак има некоја грешка .. ај целосно ако може напиши ми ко шо мислиш.
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Да се состави програма за евиденција на работно време на 10 вработени. Тие работат двократно: 8:00 до 12:00 со пауза од половина час и од 17:00 до 20:00 без пауза. Внесот на времето да биде од облик ден,сати,минути со тоа што да бидат предвидени 5 работни денови. Програмата да овозможува пресметка и преглед на работните саати во текот на еден ден по вработен, пресметка на вкупното работно време во текот на една работа недела за секој вработен.Да се предвиди можноста за корекцја на внесот, во случај на погрешен внес на времето на вработениот. Во програмата да биде предвидено внесување на податоцоите за секој вработен и преглед=печатење на список на вработени и излез од работното мени. Списокот да биде цело време сортиран по азбучен ред.

Знај некој?
 

»gêlê«

Delete!
Член од
17 декември 2010
Мислења
254
Поени од реакции
77
Да се состави програма за евиденција на работно време на 10 вработени. Тие работат двократно: 8:00 до 12:00 со пауза од половина час и од 17:00 до 20:00 без пауза. Внесот на времето да биде од облик ден,сати,минути со тоа што да бидат предвидени 5 работни денови. Програмата да овозможува пресметка и преглед на работните саати во текот на еден ден по вработен, пресметка на вкупното работно време во текот на една работа недела за секој вработен.Да се предвиди можноста за корекцја на внесот, во случај на погрешен внес на времето на вработениот. Во програмата да биде предвидено внесување на податоцоите за секој вработен и преглед=печатење на список на вработени и излез од работното мени. Списокот да биде цело време сортиран по азбучен ред.

Знај некој?
Јас ја имам 8ма задача слична е на ова не можам да се снајдам xD
 
M

Mr.InF3ction

Гостин
Што ви значи тоа "Дали знае некој ?". Да, знаат многу луѓе на форумот но ако тебе те мрзи да почнеш и да напишеш СЕ ШТО ЗНАЕШ па да заглавиш некаде и тогаш да прашаш тука...мене уште повеќе ме мрзи, дури и да го прочитам текстот.
 

»gêlê«

Delete!
Член од
17 декември 2010
Мислења
254
Поени од реакции
77
Што ви значи тоа "Дали знае некој ?". Да, знаат многу луѓе на форумот но ако тебе те мрзи да почнеш и да напишеш СЕ ШТО ЗНАЕШ па да заглавиш некаде и тогаш да прашаш тука...мене уште повеќе ме мрзи, дури и да го прочитам текстот.
Кога сакаш така ајде еве повели да те видам шо че помогниш сега?
http://hostcode.sourceforge.net/view/822
 
Член од
12 мај 2013
Мислења
4
Поени од реакции
1
Член од
22 мај 2013
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ако може помош одговарам за висока оценка и ми треба оваа задача ако може некој да ми ја каже до вечер или пак до утре до 12:00
Програма за одземање на вредностите соодветно од две еднодимензионални низи А
C со максимален број на 10 елементи
Фала однапред
 
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ако може помош одговарам за висока оценка и ми треба оваа задача ако може некој да ми ја каже до вечер или пак до утре до 12:00
Програма за одземање на вредностите соодветно од две еднодимензионални низи А C со максимален број на 10 елементи
Фала однапред
Објасни подобро, какво е тоа соодветно одземање? Ai - Ci за секој i-ти елемент ?
 
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Би требало да е тоа.
Не ми се верува да е само тоа... премногу е едноставно.

Код:
//праиш две низи со 10 елементи (или колку сакаш...)
int A [] = { 16,2,77,40,23,10,11,12,45,546};
int C [] = { 35,45,68,789,2,5,456,3,12,123};
 
//for циклус што ќе врти 10 пати и ќе ја принта разликата за секои два соодветни елемента....
for (int i=0; i++;i<10)
cout << A[i]-C[i] << endl;
 
Член од
22 мај 2013
Мислења
6
Поени од реакции
0
Не ми се верува да е само тоа... премногу е едноставно.

Код:
//праиш две низи со 10 елементи (или колку сакаш...)
int A [] = { 16,2,77,40,23,10,11,12,45,546};
int C [] = { 35,45,68,789,2,5,456,3,12,123};
 
//for циклус што ќе врти 10 пати и ќе ја принта разликата за секои два соодветни елемента....
for (int i=0; i++;i<10)
cout << A[i]-C[i] << endl;
Фала ти за ова но ако може цела програма бидејки не сум нешто во најдобри односи со C++ односно завршувам со информатика оваа година
 

Kajgana Shop

На врв Bottom