BuzzerBeater - онлајн кошаркарска симулација

• Креатор на темата Креатор на темата Cornel
  • Време на започнување Време на започнување
По грешка тимот во Србија го креирав. Во четврта лига сум со скор 7-1.
Mislam deka pri registracija se pravi scan na IP adresata i dokolku zemjata koja ke ja odbires ne soodvetstvuva so tvojata momentalna IP lokacija avtomatski treba da te preprasa zosto odbiras da igras vo druga zemja. Nesto ocigledno ne bilo vo red. A sega skoro go kreirase timot?

@ site: denes istoriski momenti vo NBA. Prvo, Jerry Sloan podnese ostavka na mestoto head-coach na Utah Jazz (po 23 godini na celo na timot od Salt Lake City), a podocna dojde promocijata na Ray Allen vo najdobar realizator za 3 poeni vo istorijata na NBA Ligata (nadminuvajki go Reggie Miller).

Сум ја пробал играва,но не.Чара си е Чара :)

@АРСЕНАЛ
Dvete igri se na vrvot. Ako gledame po brojki BuzzerBeater > Charazay: vo momentov BuzzerBeater ima 53,206, a Charazay 23,005 korisnici. Vo momentov (15.25 casot) na BuzzerBeater ima 3079 online korisnici, a na Charazay 820 ...).

Bi se soglasil deka ne e se' vo statistikata, a i deka diskusijata ne moze da bide relevantna. Sepak se raboti za vkus i verojatno navlecenost na odreden sistem :)
Neka ostane temava za BuzzerBeater, a ako registriram tim na Charazay ke se priklucam na temata za taa igra na forumot.

Mislam deka pri registracija se pravi scan na IP adresata i dokolku zemjata koja ke ja odbires ne soodvetstvuva so tvojata momentalna IP lokacija avtomatski treba da te preprasa zosto odbiras da igras vo druga zemja. Nesto ocigledno ne bilo vo red. A sega skoro go kreirase timot?
Веќе 2 сезони играм, и не ми е целосно креиран тимот, ми даде напуштен тим од Србија на кој му го сменив името.

Epa toa sepak ne e kratok period. Nema nacin da bide premesten tvojot account vo BB Makedonija i tvoj ke bide izborot dali ke prodolzis da se natprevaruvas vo ligite vo Srbija ili da go napustis segasniot tim i pocnes odnovo so nov tim vo Makedonija. Toj proces za zal e malku delikaten bidejki pravilata vo BB dozvoluvaat da bides sopstvenik na samo eden tim vo isto vreme, pa za pravo za nov tim bi se steknal samo po zatvoranjeto na segasniot tim -> potrebno e da ne se logiras okou 1 mesec za zatvoranjeto na segasniot tim. Ke proveram dali ima pobrz nacin za otvaranje na tim vo Makedonija dokolu si zainteresiran za preselba.

Epa toa sepak ne e kratok period. Nema nacin da bide premesten tvojot account vo BB Makedonija i tvoj ke bide izborot dali ke prodolzis da se natprevaruvas vo ligite vo Srbija ili da go napustis segasniot tim i pocnes odnovo so nov tim vo Makedonija. Toj proces za zal e malku delikaten bidejki pravilata vo BB dozvoluvaat da bides sopstvenik na samo eden tim vo isto vreme, pa za pravo za nov tim bi se steknal samo po zatvoranjeto na segasniot tim -> potrebno e da ne se logiras okou 1 mesec za zatvoranjeto na segasniot tim. Ke proveram dali ima pobrz nacin za otvaranje na tim vo Makedonija dokolu si zainteresiran za preselba.

Премногу време инвестирав во овој клуб за сега да го напуштам, ако нема никаква можност за директно префрлување на мојот тим во соодветна Македонска лига, тогаш не планирам да го напуштам тимов.

Премногу време инвестирав во овој клуб за сега да го напуштам, ако нема никаква можност за директно префрлување на мојот тим во соодветна Македонска лига, тогаш не планирам да го напуштам тимов.
За жал нема друг начин. Ако по некое време се заситиш од натпреварите во Србија и решиш да дојдеш во Македонија бујрум се гледаме на мегдан :).

btw, секоја сезона организираме и пријателски куп, па после твоите куп натпревари во Србија можеш да го посетиш македонскиот форум и да се пријавиш во пријателскиот куп. Имаме еден момак што многу добро ги организира двојките - се работи за лига-куп систем по принципот на шаховските турнири т.е натпреварување без елиминација.

Дај кажете вчера што напраивте на утакмиците.Ја тепав 96-75:pipi:

Poslednava nedela imase nakoja marketing akcija na BuzzerBeater i kako rezultat na toa segasnata brojka na aktivni menageri e 177. Se nadevam deka ke stigneme do 200, pa zosto ne i poveke.

Hip Hop Macedonia Team

Добар ден на сите читатели на овој форум. Ја сум во играва потпишан како Хип Хоп Цар! но сите ме знаат како царот бидејќи тимот претходно ми се викаше car4iiiiiiinja_____1 :))
До лани ми беше така сеа ми се вика Hip Hop Macedonia тимот.
Инаку играва ја играм од ногу одамна скоро од нејзиниот почеток, со други тимови. Овој тим ми е од сезона 7 а сега сме сезона 15 така да 8 сезони ми е овој тим :)
Играта е прекрасна, сега сум на трето место од источната страна (црвените) во Македонската Прва Лига или така наречената Лига МКД ББ Елита. Во Македонската ранг листа сум 7мо место и доста добро ми оди. Инаку 4-5 сезони бев во Втора лига и 3 сезони бев во трета лига. Прва сезона ми е во Прва лига и засега супер ми оди.
Инаку на форумот се дружиме сите, на четот на натпреварите исто така сме доста луѓе и се забавуваме и разменуваме коментари :)
Инаку како што кажа cornel овие неколку дена играта почнува доста да се развива и расте и во Македонија почнува све повеќе и повеќе нови активни тимови да има. Тоа е супер и баш ми е милоо што повеќе и повеќе луѓе ја играат играва.

@ dead terror:

Dobro kako uspea (i zosto) Trpeski da go izigras 26 minuti na prijatelska? Mu nacuka 90 minuti za ovaa nedela i ocekuvaj utre da mu padne formata za slednata.

--- надополнето ---

http://www.buzzerbeater.com/league/1905/overview.aspx
еве ми ја лигата
и тимот:
http://www.buzzerbeater.com/team/52326/overview.aspx

дајте предлози што да продавам малку е заебано со овие непостоечки постоечки и тн...:)

Имам 2 идеални постови за почетници:

1) Водич за почетници во 6 чекори (преводот на македонски не е најдобар, па не е лошо да го ѕирнеш оригиналниот хрватски)
МКД верзија: http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=138362&m=1

HRV верзија: http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=77265&m=1

2) Бугарски пост, многу сличен на претходниот и доста концизен http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=46403&m=1

Освен овие 2 теми на Help-English форумот се наоѓа најсеопфатниот водич за ББ - Guide to BuzzerBeater + FAQ: http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=144856&m=1

Гледајќи го твојот тим, најдобро е да го организираш првобитното развивање на тимот околу Vojo Dreshic. 18 години, одлична почетна плата ... изгледа ќе ти биде главен играч во првите 2-3 сезони.

Неколку совети (поопширно во горните форум теми):
1) Не троши пари на надградба на арена на почеток.
Место да градиш, подобро манипулирај со цените на влезниците и на тој начин првобитно зголемувај го приходот --- колку да ги ставиш цените спореди со другите тимови од твојата лига и провери колку седишта полнат и по која цена. Надградби ќе правиш покасно.

2) 18 играчи се многу на старт. Доволно е 12-13. Отпуштај ги редоследно почнувајќи од тој со најниска плата додека не стигнеш до 13 на пример. Со тоа ќе заштедуваш на плаќање „играчи за крикет“ во кошаркарски тим ;)

3) Од тие 12-13 еден е секако Vojo Dreshic. Му требаат уште 4 играчи со слични карактеристики (возраст, висина, вештини) за да формираш тренинг група. За возраст можеш и 19 годишни бидејќи разликата во тренингот на 18 и 19 години не е премногу голема. Висината му е 203, па треба да бараш високи играчи (висината на играчот влијае врз брзината на тренингот -- ниски играчи побргу напредуваат на бековски тренинзи, а високи на центарски). 206+ cm висина со најмалку 6+ на основните центарски вештини (вн.шут, вн.одбрана и скокови) би бил добар почеток. Не мораш да форсираш на блокади, но 4+ треба да биде некој минумум. Гледај и останатите вештини да бидат барем 2+.

Кариерата како ББ менаџер најдобро е да ја започнеш како тренер на високи играчи (тренирање вн.шут, вн.одбрана и скокови) --- бидејќи веќе еден таков имаш. (Можеби и Nase Jovanoski има можност да остане во тренинг група со Dreshic; тоа процени го преку водичите).

4) Бидејќи најдобро е за почеток да тренираш 2 позиции и по моделот на Vojo Dreshic, а со 4те ново-купени играчи (или 3 ако Jovanoski останува) ги зафаќаш позициите центар и крилен центар, останува да се најдат играчи за пополнување на позициите плејмејкер, бек и крило. За секоја позиција ќе ти треба еден стартер и еден замена. Прегледај по форумите што се' е потребно (најважно) да го поседуваат играчите (вештини) кои играат на овие позиции и тоа нека ти биде водич кога ќе проценуваш кој за што е способен од моменталниот состав, и што да бараш кога ќе купуваш од трансфер. За купување на играчи прво разгледај како се движат цените на пазарот за да бидеш колку што е можно посигурен дека нема да платиш премногу за играч. (има навала на нови менаџери во играва --- околу 2000-3000 се регистрираа денес и можно е некој да го искористи тоа со набивање на цените; бројката на активни тимови во Македонија се искачи на 213).

Со тоа би имал 5 за тренинг + 8 за играње (што нема да тренираат) = 13 играчи што е добра бројка за еден состав.

5) Кога ќе формираш тим (играчи за тренинг + играчи што нема да тренираат) остатокот од кешот го користиш за купување стручен штаб. Најважен е тренерот (според тоа и најскап) и најмногу пари треба за него. За почетници се препорачува тренер ниво 4 бидејќи е евтин, се наоѓа со ниска плата и е доста ефикасен. Доктор и Портпарол доволно е ниво 3. (Идеално е да можеш да си дозволиш ниво 5 за тренер, кој е релативно подобар од 4; но и тренер 4 би било супер). За разлика од Хетрик, кајшто сите се луди по најдобар тренер, во ББ крајна реткост е да видиш тим од највисок дострел со тренер подобар од ниво 6 (највисоко ниво е 7). Пробај да купиш стручњаци со што помала плата и по што е можно помала цена (разгледај го и овде трансфер пазарот пред да купуваш). Не купувај стручњаци со специјалност за почеток. Понатаму како го развиваш тимот и со стекнувањето на знаењата околу играта ќе носиш одлуки дали ти се потребни стручњаци со специјалност. И да, поскапи се овие со специјалност --- економски неоправдано за почеток.

Со ова би бил спремен да почнеш со кампањата. Најважни работи за успех во градењето на ББ менаџерска кариера се:

1) редовен тренинг на сите играчи што ги тренираш (во прирачникот и форумот ќе прочиташ како се тренираат играчи);
2) менаџирање со неделната минутажа на играчите (одржувај ја меѓу 48 и 75 минути за секој играч) бидејќи минутите одиграни во претходната недела влијаат доминантно врз формата на играчите за следната недела. Формата е најважниот елемент (заедно со вештините) што одлучува колку добро ќе игра играчот во тековната недела. Неделната минутажа следи ја на линкот „Неделна статистика“ (се наоѓа на главната страна на твојот тим). Последен натпревар во една ББ недела е куп/пријателскиот натпревар кој се игра во четврток и тоа се последните минути кои потенцијално ќе влезат во неделната статистика.
3) Менаџирање на економскиот аспект на тимот --- со тек на време ќе стекнеш осет за движење на економијата низ ББ --- целта е да добиеш најмногу по најмала цена :)
4) активност на националниот форум и користи ја максимално темата „Прашања и одговори“ (како активен форумџија ова ќе ти биде јака страна, и верувај, активните корисници стануваат најуспешни менаџери).
5) активност на chatot за време на одигрување на натпреварите бидејќи и таму има стари в'ци спремни да советуваат. А и позабавно е на четот општо кажано.

No.1 совет што би ти го дал: Прочитај го прирачникот :)

Ова излезе малку подолг пост отколку што замислував, но барем се надевам дека ќе ти искористи (можеби и на некој друг). Најдобрите постови се на форумите на сајтот на играта, сепак ;)

фала многу брат од утре почнувам поактивно :) најпрво ќе барам центар оти тоа ми е слаба точка а потоа се по ред. само не знам дали ќе можам да бидам на чат бидејки сум различна временска зона... моментално кај мене е 23:01 :) така да ќе го користам повеќе форумот :)

се заебав што не го задржав стариот тим... имав одлични играчи но ми фалеше некој вака да ми објасни...фала уште еднаш поздрав :smir:

односно грешка :) ќе земам бек и крилен центар :)

Го немав наместено тимот за пријателската,затоа и начука он 90 мин.Ептен се заебав не само он и други играчи отидоа далеку на 75.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom