BuzzerBeater - онлајн кошаркарска симулација

• Креатор на темата Креатор на темата Cornel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
Сте слушнале ли за BuzzerBeater. Тоа е најпопуларната онлајн кошаркарска симулација во светот. Еве кратко инфо (од сајтот) за играта на која се навлечени околу 200 „менаџери“ од Македонија, а играта во овој момент ја играат 56 096 корисници од целиот свет:

Дали го имаш она што треба за да бидеш најдобар?

BuzzerBeater е online кошаркарска симулација во која играш против други менаџери од цела планета. Играј еден против друг и труди се да победиш со твојата стратегија и статистичка анализа. Играј фантастична кошарка и креирај познат бренд.

- Однесете го тимот до врвот на лигата. Потоа продолжи понатаму во BuzzerBeater да ги победуваш менаџерите од цел свет. Без исклучоци. Без предавање. Само ти и уште 56097 противници кои ќе посакаат ништо помалку туку да те избркаат од салата.
- Реална кошаркарска акција. Играјте ја најнапредната кошаркарска симулација во светот. Гледајте ги натпреварите во живо со извонреден прегледувач.
- Ти си Менаџер. Ти ги одбираш играчите, ги тренираш и им кажуваш како да играат. Сакаш поголема сала? Изгради ја. Сакаш да драфтуваш суперѕвезда? Се е во скаутирањето. Ти ги донесуваш одлуките и ти си надлежен за се!

BuzzerBeater никогаш не спие, па зошто мораш ти да го правиш тоа? Зачлени се за да играш против најголемите кошаркарски менаџери на светот. И еј... бесплатно е!

Македонскиот форум на BuzzerBeater е доста забавен каде што многу корисници разменуваат искуства и си помагаат во своите менаџерски кариери. Јас ја играм играта веќе 9 BuzzerBeater сезони и ја препорачувам на секој оној кој е фан на ваквите онлајн симулации.

Доколку ви изгледа примамливо можете да се регистрирате на BuzzerBeater.com

Еве 4 thumbnails (кликни за да зголемиш) за приказ:

Состав

Натпревар во живо

Местење тактика

Изглед на една македонска ББ лига

Јас пред некое време отворив тема за играва,ама немаше голем интерес и умре.Иначе сеа оваа ми е 3 сезона,3 лига сум уште.ако сакаш пријателска пиши на ПП

Prijatelska posle kupot

Nema problem za prijatelska. Posle kupot ti zakazuvam :)

btw, vo ponedelnik igraat reprezentaciite i moze da se zakacime na chat-ot da gi gledame vo zivo. Na chat obicno se vrtkame do 7-8 korisnici i dosta e interesno. Utre mozeme da se najdeme na ligaskite natprevari. Jas, gari, dimac, car4inja, Xsago, todosiev i ostali garant ke bideme vkluceni i ke pravime malku galama :P

Супер е играва...сега брзо го направив тимот....:)

сега сум во 3-8 лига и сум со 4-0 скор минатата година за малку ми избега титулата сега со уште 2-3 нови играчи 100% ќе бидам прв иако не ја играм многу активно

Колку има корисници на играва и посебно Македонија колку има?

Има 52768 активни тимови од кој 144 се во Македонија.
Иначе јас влегов во втора лига минатата сезона сеа оваа изгледа ќе се борам за 1 :)

Samo napred dead terror. Gledaj da go razvies timot na poveke polinja. Ne moze se sam da pravi Trpeski ;)

Ovaa sezona e najneizvesna vo Prva Liga, a i nekoi od II-te ligi se dosta interesni. Vo tretite ligi ima 66 aktivni menageri od vkupno 256 timovi. Dokolku gi ispolnime barem pola mesta od IIIte ligi i dostigneme brojka od 200-250 korisnici (posebno so igraci sto veke imaat iskustvo vo online sportski menageri) iskustvoto vo igrata moze da bide fenomenalno, a uspehot na reprezentaciite da se proektira daleku poambiciozno.

@ Кирца:
Lokalna statistika (Balkan)
Makedonija 146 korisnici
Grcija 2107 korisnici
Srbija 1049 korisnici
Slovenija 718 korisnici
Hrvatska 635 korisnici
BiH 538 korisnici
Bugarija 281 korisnici
Crna Gora 78 korisnici
Albanija 71 korinici

Globalni lideri:
Spanija 5359 korisnici
Italija 5104 korisnici
Polska 4348 korisnici
USA 3583 korisnici

ми го избришаа тимот :) не играв активно...ќе креирам нов наскоро :)

Malku e razlicna BB od drugite menageri. Enginot za simuliranje na natprevari se smeta za superioren (barem ne sum sretnal poinakva informacija) vo sporedba so drugite kosarkarski simulacii. Edno vreme, developerite na igrata pravea NBA simulacija. Na primer, zemaat NBA Playoff duel, pravat igraci na dvata tima (spored skilovi kakvi sto pretpostavuvaat) i go pustaat game enginot da simulira natprevar. Interesno bese da se sledi so kolkav stepen na preciznost go pogoduva ishodot od mecot :) Mozebi za sledniot plejof povtorno ke gi vovedat tie simulacii.

btw, receptot za uspeh se znae koj e: lurkanje po forumite, a za forumdzii kako kajgandzii toa doaga kako piece of cake. Sekako na prvo mesto doaga Priracnikot.

P.S. Daj odma da kazam posto e edna od pocestite newbie greski: ne nadgraduvaj arena vednas; ima mnogu pozgoden (besplaten) nacin za manipulacija na prihod od arenata na startot -- koga sekoe denarce e vazno. I vtora greska e: odma kupuvanje trener so mnogu visoko nivo. So tie dva potega seriozno se zakocuva napredokot na timot vo pocetnata faza. Ne mozam da im zameram na menagerite za takvite potezi --- toa ni e nekoe "minato iskustvo" od prethodni igri (primer Hattrick).

P.P.S. Nekolku videa od fanovi moze da se najdat na youtube. Samo vpisi BuzzerBeater online basketball manager ;)

По грешка тимот во Србија го креирав. Во четврта лига сум со скор 7-1.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom