Буш: САД ќе се грижи за безбедноста на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tanus
  • Време на започнување Време на започнување
Абе што се чудите ,па она чудоно на Кале не за џабе го градат.Нема сила што ќе ме убеди дека тоа ќебидесамо административна зграда. Тоа има да биде некој разознавачки центар за балканот. Некој Гвананамо на Балканот.:wink:

Џабе е сега да се вади Буш...се мислам дека можеше повеќе да притисне ама тоа е...повеќе среќа следниот пат

Во грчките напори особено голем придонес имаше поддршката на францускиот претседател Николас Саркози, а поголемо од очекуваното беше разочарувањето на американскиот претседател Џорџ Буш“ -грчки весници се разочарале зашто Буш не ги разбирал во врска со спорот, а Саркози нека си го имаат ке видиме до кога.

И што ке ни е нато доколку имаме заштита од САД?

Па сигурно тој договор нема да има неограничен век на важност:toe: . А, многу веројатно е дека со претседателските избори во САД ќе си замине и Буш, а можеби и целата негова администрација.Останатите кандидати Барак Обама и Хилари Клинтон повеќе се наклонети кон Грција. Во секој случај, многу џентлменски потег на Буш кој само докажува дека сеуште во САД имаме искрен пријател, кој треба максимално да го искористиме додека се уште можеме.

Абе што се чудите ,па она чудоно на Кале не за џабе го градат.Нема сила што ќе ме убеди дека тоа ќебидесамо административна зграда. Тоа има да биде некој разознавачки центар за балканот. Некој Гвананамо на Балканот.:wink:

Тоа што ќе биде таму е јавна тајна...Но да не мислиш случајно дека тоа ни дава некаква сигурност ? НЕ. Американците си размислуваат долгорочно, тоа е факт...арно ама каква разлика за нив има на чија територија „евентуално би се наоѓала„ таа фамозна Амбасада, кога сите соседни земји на Македонија ( кои имаат територијални претензии кон неа) се веќе членки на НАТО, освен Србија која сигурно ќе влезе со следното проширување, како акт на компензација за ампутацијата на Косово. Сепак, јас сеуште верувам во искрените изрази на пријателство на америте кон нас.

Па сигурно тој договор нема да има неограничен век на важност:toe: . А, многу веројатно е дека со претседателските избори во САД ќе си замине и Буш, а можеби и целата негова администрација.Останатите кандидати Барак Обама и Хилари Клинтон повеќе се наклонети кон Грција. Во секој случај, многу џентлменски потег на Буш кој само докажува дека сеуште во САД имаме искрен пријател, кој треба максимално да го искористиме додека се уште можеме.

Се е ок во постов,само за болдираното...
Во политиката нема пријателства,уште помалку искреност.
Има само интереси.:helou:

Се е ок во постов,само за болдираното...
Во политиката нема пријателства,уште помалку искреност.
Има само интереси.:helou:

Незнам дали досега некој реално ја оцени Американската потреба за интерес на Македонија или сепак се се сведува на шпекулација...

Интерес или не тоа е пак добро за нас(што сме интерес за САД).
И ние ќе добиеме нешто од тој интерес на САД нели?:wink:

Па да де,не реков дека нема да добиеме.:)
Само така да надополнам да не се мешаат поимите пријателство,искреност и интереси во политика.:wink:

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=91429

„Македонија за мене е веќе членка на НАТО”, им изјавил американскиот претседател на лидерите на Македонија на средбата во Букурешт.

Mislam oti ovaa sansa vo slednite meseci (do izborite na USA vo Noemvri) treba maksimalno da se iskoristi i so pomos na amerikanskata diplomatija da se udri aktivno i resitelno vo borba za imeto..
Posle izborite mnogu raboti ke bidat promeneti (duri i McCain da pobedi)

Treba site da svatat deka so maksimalnoto sojusznistvo so Amerika nema nisto sto da se izgubi i toa i e posledna i edinstvena karta na Makedonija so kojasto moze konecno da se oslobodi.. sigurno e deka toa ne e idealno resenie no bilo koja alternativa (Rusija? Srbija? Bugarija?!! Grcija????) znaci kraj na Makedonskiot identitet i drzava. Po posledniot samit na NATO e kristalno jasno deka vo Evropa Makedonija nema nikakvi prijateli koisto imaat volja ili mok da bojuvaat so Grcija.. za razlika od Amerika kojasto toa go pravi otvoreno i aktivno

Nikoj ne ja spomna ovaa alternativa zato sto mnogu bi ja oslabila pozicijata na makedonija (kojasto vo glavno argumentirase deka dodeka ne bide primena ke nema garancija za stabilnost)

Alal i vera znaci na Amerika, znae kako da im se oddolzi na svoite prijateli. Ne sum naiven, sigurno ne e samo za da i pomogne na Makedonija i ne e zatoa sto sme ubavi i go pravi toa pred se od svoj interes no sepak sum ubeden deka malku zemji od EU bi go napravile istoto i malku od niv bi ja imale taa hrabrost da se borat na ovoj nacin za svoite interesi.

Da bideme realisticni, nemase nikakva sansa grckiot parlament ili javnost da ratifikuvaat clenstvo na MK pod imeto Republika Makedonija.

Zosto i e na Makedonija vazen NATO? Bezbednost (makar i da e pseudobezbednost) za da gi ubedi stranskite investitori deka nivnite investicii se sigurni.

Na ovoj nacin dobivame em bezbednost em zacuvuvanje na naseto ime so mnogu silna podrska od Amerika a na druga strana politicki oslabena Grcija. Mislam deka ako se odigra situacijata na pravilen nacin Makedonija moze od ova da odnese mnogu poveke otlku sto ke bese clenstvo vo NATO so promeneto ime.
Toa e fintata brat,pravilno da se izigra,nie sme na poteg,imame povolna pozicija ova e nesto slicno kako slobodniot udar na Goce Sedloski protiv Hrvatska vo Zagreb,ama ima li dobar suter vo nasiot drzaven vrv ostanuva da vidime.

Градскиот парк да се преименува во Џорџ Буш
04.04.2008 13:13 Градскиот парк во Скопје да го носи името на американскиот претседател Џорџ Буш, предложи денеска градоначалникот Трифун Костовски.
Иницијативата поднесена до Советот на град Скопје е во знак на голема благодарност за поддршката која Буш и ја даде на Македонија на самитот на НАТО во Букурешт и за признавање на уставното име на Македонија од Соединетите Американски држави.

hihihihi

немам коментар,ништо чудно и Кометал од Ѓорче Петров да го промени во Кометал Џорџ Буш,хехехехехехехехехехе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom