Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
Pa jas ubavo pisav, ili ne si me razbral ili si go propustil toj del.
Kje se povtoram, koj prati detalno sekoj vikend bundesliga, a koj prati mnogu poslabo ne e zapoznaen dovolno so kvalitetite na ovie fudbaleri.

A za spekulacija ili povrzuvanje so pogolem klub od toj sto igraat mozam da ti najdam i za mnogu poslabo talentirani igraci od ovie spomenatite koi se spomenuvaat deka kje zaminat za golem klub, a realnosta e deka samo mediumite so rakav pisuvaat ili prenesuvaat kolku da ima nesto da se desava.

Jas ovaa za Rasica prv pat citam vakvi klubovi da se go barale. Ako imas link pusti da vidam koi sajtovi se go pisuvale toa.
zborot bese za hajpuvani odnosno potcenite i muabetot mi bese deka nekoj koj veke e dokazan vo edna liga i cenet od site koi ja pratat ligata togas on ne moze poveke da se racuna kako igrac koj ne e hajpuvan, takvite fudbaleri veke se dobro poznati i kvalitetot e ocenet od razni strani (treneri, strucnaci, mediumi, fanovi). upamecano, nkunku, rashica i kostic se fudbaleri od taja kategorija, tie ne se poveke enigma nego od site segmenti na fudbalskata javnost se racunaat za vrvni bundesligaski fudbaleri.

za bayern i upamecano pisuvaat site golemi germanski mediumi (na primer kicker i bild), uste vo april objavija deka bayern i upamecano veke se dogovorile, no bayern ne go saka obavezno ova leto i se spremni bez otsteta da go zemat 2021 ako RB ne popusti so baranjata. so koronata kako i mnogu drugi transferi stana komplicirano pa mozno e upamecano da go prodolzi dogovorot so RB za vednas da ima pogolema plata, no vo dogovorot ke ima klauzula da moze da zamine za cvrsta otsteta slednoto leto.

za milot rashica sportskiot direktor na RB leipzig veke javno kaza deka go sakaat, no zaradi koronata izgleda ne se spremni da gi platat baranite 40 milioni evra koi mu se vpisani vo dogovorot i veke so nedeli se cenkaat. glasinata za borussia dortmund e od magacinot "Spiegel", znaci dosta seriozen izvor. sakale da go kupat duri i da ostane sancho, ama izgleda i tuka koronata presece. istiot vesnik spomna deka nekolku klubovi od PL megu koi i liverpool imale interes, ama ne bilo konkretno kako kaj borussia i RB leipzig, nemalo konkretni ponudi. za liverpool i ne bi me cudelo bidejki klopp dobro ja prati bundesliga i rashica po stilot bi bil interesen kako rezervna opcija, a bi bil poeftin od werner i pre bi sedel miren na klupa. sepak momentalno izgleda RB se najkonkretni.
so google mozes da najdis glasini kolku sakas i za dvajcata, no jas gi ferman samo poserioznite izvori i vo takvite veke ima dovolno informacii.

kaj filip kostic problemot e sto ovaja godina ke napolni 28 godini, a ima uste 3 godini dogovor. on e krajno cenet fudbaler i realno sekoj klub od germanija bi go zemal pod dogovor, no eintracht posle transferite na rebic, jovic i haller ne gleda potreba za mali pari da pusti igrac koj go imaat uste 3 godini pod dogovor, a nitu eden klub ne e spremen da plati na primer 40 milioni. zimata pred koronata eintracht objavi deka eventualno bi go pustile ova leto, no ocekuvale nad 30 milioni. sea so koronata utopija za nego.

Haalaaaaand :D

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Да ти ебу ВАР со воа поништување на голови, Дортмунд шо и га поништиа бута ме 2 и Т2, Волфсбург 1 два гола и поништиа :yid:

До толку е добар овој Цирке или како и да се чита? Сабајле ми искочи статија за младичот кој бил на проба во Евертон, кој ке го смени денес Левандовски во нападот, и гледам сега голче одма.

Poklon golce

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Germancite koja masinerija se. Uste malku i ja zavrsuvaat sezonata.

Ovie drugite ligi koj rizik im e sega, vremeto ne e na nivna strana, ne smee da ima greski vo sprotivno nema da mozat da ja doigrat ovaa sezona.

Nemcite i prva i vtora i treta liga kje gi privrsat ligite, a i gledam i kosarkata im pocna pred dve nedeli. Cekoja cest nema sto.(y)

Utre Baern ako pobedi protiv Werder kje stanat staro novi sampioni osmi pat po red.

Баерн и кога не играат добро ги добиваат натпреварите, со Мехенгладбах не изиграа ништо и пак три бода,без Лева, без Милер и без Дејвис во прво полувреме.
Навивам за Вердер утре да изненади и да ги победи Баерн, не сакам да испаднат Вердер една од поимилените екипи ми се во Бундесот.
Таман Баерн да си прослави титула на Алианц :)

Sve isto kako sekoja godina. Baern sampion, Dortmund vtor i istite ekipi gore se. So ogled na kvalitetot na ekipite sve e ok. Edino za Werder ke mi bide krivo ako odpadnat, ednostavno pripagjaat vo ligata i ne gledam tolku brzo da se vratat vo prva so ogled an toa sto finansiski imaat poslab potencijal kako primer Hamburg ili Stuttgart koi treba da se vratat.

A za tie sto go velicea Leipzig videte sto im se desi. Poleka malce. Ima ekipi makrotrpno i za dolgo vreme uspeea da se kacat gore i da bidat konstantni zosto so Leipzig da bide poinaku? Inace vleto valjda ke ima dosta kadrovski promeni, Werner si odi, treba da se vidi kako se se spravat so toa. Toa sto Red Bull im prosti 100m EUR dolg (im pokloni) ne ni spomnuvam. Plasticni si se i ke ostanat.

Вердер ако успеат вечерва некако чудесно да извадат позитивен резултат имаат шанси барем бараж да изборат.
На Баерн многу не им зависи натпреварот ионака само 3 бода ги дели од титулата.
После тоа им следи директен натпревар со Мајнц и последно коло со Келн дома не би требало да им е проблем за да ги победат.

Вердер можи да го победи Баерн само ако Баерн играат со 8 играчи и пола од нив нема да трчаат.....или пак ако Баерн излезат со деца колку да му попуштат.

Нов рекорд на Дејвис: 36.5км/ч.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom