Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување

Шегата настрана, али заради вакви моменти многу си го почитувам Кан....Како ќе ги мотивираш за понатаму децата што ќе сакаат да тренираат фудбал? Така што ќе им пушташ голови? Тоа е тој германски менталитет, да се случеше ова на Балканот, предвреме ќе му ја завршеа кариерата на голманот, ќе го распнеа по социјалните мрежи и медиумите.

А за тоа дека било од хуманитарен карактер, верувам дека Кан од свој џеб издвоил пари и префрлил на сметка на кого му било потребно....људина е човекот, ептен го поштувам..

Шегата настрана, али заради вакви моменти многу си го почитувам Кан....Како ќе ги мотивираш за понатаму децата што ќе сакаат да тренираат фудбал? Така што ќе им пушташ голови? Тоа е тој германски менталитет, да се случеше ова на Балканот, предвреме ќе му ја завршеа кариерата на голманот, ќе го распнеа по социјалните мрежи и медиумите.

А за тоа дека било од хуманитарен карактер, верувам дека Кан од свој џеб издвоил пари и префрлил на сметка на кого му било потребно....људина е човекот, ептен го поштувам..

Ретко од кој играч ме фаќало страв да го гледам на телевизија, ама братов ми делуваше како некој кој не сакаш да го сретнеш во темна уличка... Секогаш намуртен, лут...

kahn1_0.jpg

Ама како вака сега, па нели според битолскиот судија од 6-та лига, североисточен запад, Кимих не бил одличен десен бек

Секоја чест за Кан и таквите како него. Како што пишуваш менталитетот му работеше повеќе од талентот па стигна до врв. Али за џабе кога со Лев па и во последните години вакви играчи не се посакувани. Бараат сега мекуши што си седат мирни и за све даваат да и амин. Затоа моментално Германскиот фудбал е во слободен пад и најдобар показател на тоа е репрезентацијата. Кан всушност беше 2002 во една од најслабите Германски репрезентации поред мене но сепак дотурка до финале.[DOUBLEPOST=1559075230][/DOUBLEPOST]
Kahn tribute, атер на муабетов.

Ќе биде интересна сезона, едвај чекам да видам како Баерн ќе заврши пред Дортмунд и Лајпциг додека Леверкузен се бори за топ4, ептен не извесно :D

Eve kolku pari davaat klubovite vo Bundesligata vo prosek za eden igrac (prosek neli vkupna suma podelena na igracite): https://www.sge4ever.de/zweiklassengesellschaft-so-viel-gibt-die-bundesliga-fuer-gehaelter-aus/

Dobro se gleda deka Baern vo prosek duplo poveke dava nego Dortmund kako vtor. Razlikata megju Dortmund i slednite 3-4 klubovi e dosta pomala nego taa Baern - Dortmund. Cista informacija za sporedba i da ne bide cudno sto Baern ja dominira ligata i vo poslabi periodi.

1564137293019.png

Бруто платите на играчите на Дортмунд поред Билд. Нормално неофицијални ама горе долу реални.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom