Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
E toa e fudbal. Ne Borce da mi kazuva Watford Matford. Sekoja cest i na.Dortmund.

CdBy9B-WAAAghQO.jpg:large

Нико Ковач нов тренер на Ајнтрахт Франкфурт. Брат му Роберт ќе му биде помошник.

И Франкфурт е еден од тие клубови кои многу малце прават од условите. Да си единствен Бундеслигаш во град како Франкфурт и да не можеш да добиеш саглам спонзори...нормално ако си се задоволуваш со чист опстанок во лигата место да стремиш кон повеќе. Вечниот проблем на Франкфурт.

Да немаше толку ужасен старт Минхенгладбах со 6 порази по ред ќе беа блиску до Дортмунд. Ми се допаѓа како работат, немаат ѕвезди ама имаат супер игра и веќе 4-5 сезони се во Европските купови.
Штета што толку тешка група им се падна каде што според игрите не заслужија да бидат последно пласирани, ама неискуството си го прави своето, би требало да успеат повторно да се пласираат во ЛШ со оглед на тоа дека Шалке стандард се глупираат, иако имаат поголем потенцијал и кеш од Минхенгладбах никако да се стабилизираат. Леверкузен со Виљареал не изигра воопшто лошо, зошто се толку топло-ладно во лигата не знам, а имаат добар состав со Чичарито, Крамер, Кислинг,Чаханоглу, Лено, Белараби итн.

Gladbach garant ke igraat LS. Pokraj Bayern i Dortmund tie go igraat najdobriot fudbal vo Bundes.

Leverkusen mozat mn podobro da igraat, no padnaa nekako plus povredeni.

Mulla, феномен од играч.
Му ебам шушљакот, нема појак.

Рибери ама му се пушти прееска на Гебре Селасие :pos: ако ти ја залепам една ама ај.... :D

Mulla, феномен од играч.
Му ебам шушљакот, нема појак.

Рибери ама му се пушти прееска на Гебре Селасие :pos: ако ти ја залепам една ама ај.... :D

Рибери го згазна сега и тој си доби жолт :D

Рибери го згазна сега и тој си доби жолт :D
Да да, му врати. Ама и овој претходно во неколку наврати го буткаше со раце, толку му фали на Рибс :D[DOUBLEPOST=1457810250][/DOUBLEPOST]Зрели се овие Вердер за у втора лига.
Вердер заедно со Астон Вила и Киево ми се екипи што органски не можам да ги поднесам, не знам зашто. :D

Последно уредено од модератор:
26 коло Bundes Liga....
-Fc ingolstadt 3-3 VFB Stuttgart....Ова беше првиот меч оваа сезона на Ingolstadt кој заврши повеќе од 4 гола вкупно.Fc Ingolstadt според мене не е за отпагање.Само четири меча не рачунајќи го вчерашниот завршиа со повеќе од 2 гола кога тие играат.Вчерашниот меч беше воедно и меч помеѓу најслабиот напад во лигата и најслабата одбрана.
-VFB Stuttgart во 2016 година, во вториот дел од сезоната имаат постигнато повеќе погодоци и од Баерн Минхен и од Дортмунд конкретно.
-SV Darmstadt нема победа на домашен терен од 22 септември 2015 год. кога го совладоа Вердер со 2-1.Вчера беа блиску да ја забележат втората победа но изиграа 2-2 со Аугзбург со што продолжуваат да се борат за опстанок.
-Трета по ред победа на домашен терен забележаа Hoffenheim со својот нов тренер со што ги зголемија шансите за опстанок.
-Hannover 96 последен пат го победиа Ingolstadt на домашен терен и тоа на 28 ноември минатата година.Од тогаш до сега имаат само 2 победи и 11 порази.Дефинитивно немаат екипа за бундеслига.Tomas Schaff не се снаоѓа најдобро на клупата.Ништо досега не покажаа ниту Hugo Almeida и Adam Szalai кои беа донесени во зимскиот рок како појачувања.

Последно уредено од модератор:
Не си веќе за Хановер?

Не си веќе за Хановер?
Јас сум уствари за Баерн Минхен. Инаку навивав и за Хановер онаа сезона кога играа европа лига мислам дека беше 2012/13 али тогаш беа навистина добри.....а оваа сезона (n)....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom