Bulgaria Nationalists Stir Greek Protest with Patriotic Billboards

• Креатор на темата Креатор на темата HITCH
  • Време на започнување Време на започнување
Да, да, се е тоа реално за вас. За се имаш оправдување. А после сликата на премиерот со обединета Македонија е наша провокација. Или како што грчкиот претседател фино кажа - Македонците ги нервираат Грците и Бугарите со "шетањето" и зборувањето за македонска нација и историја.
Плус, онака ме интересира, колку години била Бугарија во тие граници?
Прави разлика, едната држава е соштествувала во тези граници,а другата никогаш не е соштествувала во такви границии.
Едните граници са били реални и подпишани со договор, а другите никогаш не са стигнували до краен договор во тези граници...
А да не зборуваме дека това не е ставено от БГ како држава,а от една партиja...:toe:
Interesno odredeni bugarski forumdzii tvrdea deka Makedonija e taa koja ima problem so site sosedi,deka e destruktiven sosed,deka ja povocira Grcija i treba da navedne kicma za op sega taa uloga da i se dodeli na Grcija!!! A zosto ? Bidejki grckiot konzul ja go navredil bugarskiot nacionalen praznik.Se spored svoi interesi.Grcija i Bugarija izdavaa zaednicki zbornici,komentiraa vo eu parlamentot zaednicki odnosno nivni pratenici.No sega e navredena Bugarija pa se menuvaat iskazite.I sega Bugarija bara da go smenime jazikot vo nasite ucebnici po istorija bidejki e provokativno a taa mapa nivna ne e navredliva.San-stefanskiot dogovor e fikcija koja ne zaziveala.Plus i onaa parodija vo Veles na 28.2.Nekolku bugarski stipendisti kako onoj stipjanec Petar Kolev somnetilno intelegenten e paravan za noviot bugarski trik.Demek borbata za pravata na makedonskite bulgari ke ja vodat sami bez podrska odnadvor.No se vide kolku se tie makedonski evrobulgari.Morase kombe od Bugarija da dojde.Bugarite vo Makedonija se integrirani vo sistemot,ziveat so svoite sogragani i ja pocituvaat drzavata.Za razlika od Karov i Petar Kolev koi se procitani i vo samata Bugarija pa veke ne im davaat znacenje,no odrabotuvaat kako prodolzena raka na zartana bugarska politika kon Makedonija.A Kolev Svajcarija na Balkanot neka si pravi od negovata rodina,a ne od nasata.
Бг не е навредена...:toe: Грциja и нивниja конзул се чувствуват навредени. За нас това е националниja ни празник,нема от какво да се навредуваме,ако сака Гр да подаде протесна нота до надворешното ни министерство и да видим какво ке им отговорат...
Таа мапа,за коjaто зборуваш ти е била некогаш реалност. Нема тука навредуване... подпишана граница со договор. Колко и живjaла тази држава и се друго са обект на совсем друго прашане...:toe:
Без 3 Март,реално Бг немаше да ja има на мапата на света... това е реалноста, а от договора на 3 Март 1878 година Бг е во точно тези граници... не разбирам каj е проблема?!
Тука станува збор за националниja празник на една држава. Сека држава сама определува този празник... както сите знаеме државниот празник на повекето држави е осамостоуването,независноста, создаването на држава и така натаму.... този празник не прави изклучок...

Bas tekst koj proizleguva od intelektualec so recnik pozajmen od Vujaklija.No toa e tie sto nemaat pole kade da demostriraat mok toa go pravat tuka vpustajki se vo psihoanaliza na forumdziite.Drzavata Makedonija ne tepase makedonski gragani so bugarskoto samosoznanie.Toa go napravija navivaci.Pravis distinkcija?Plus na tie sobiri dominiraat kombinja od R.Bugarija.A i ne e loso tie luge da ne izvikuvaat paroli,da ne govorat protiv mak.drzava i mislam deka ne bi imalo problemi.Taka pred da se vpustas vo navredi,i da branis nesto a pritoa ne znaes kako THINK!!!

Obedineta Makedonija oznacuva etno-geografska teritorija kade ziveele etnicki makedonci za koj ne treba nekakva drzavno-pravna potvrda.A San-Stefano pukna kako meur od sapunica bidejki bese nerealno nesto.

Obedineta Makedonija oznacuva etno-geografska teritorija kade ziveele etnicki makedonci za koj ne treba nekakva drzavno-pravna potvrda.A San-Stefano pukna kako meur od sapunica bidejki bese nerealno nesto.
И доста други,не само македонци...и ако се запрашаме тази обединена македониja ама никогаш не постоела како самостоjна држава. Се била обединена во рамките на други држави(ако изклучиш антиката)...
А Марjaне,ти како историк е убаво да ни кажеш след сато тази држава от Сан Стефано беше един меур,зашто нито една пушка не пукна внатре во тази држава против самата држава?!

Site makedosnkii medii koi proguglah dnes (vecer,utrinski,dnevnik,kanal 5, makfaks) pisuvat deka nemalo ni podkrepa ni avtobusi ni luge od Bugarija.Znaci ti sega namerno siris dezinformacii.Velis Petar Kolev bil somnitelno interligenten.A ti kakov si? Dokazano inteligenten li si.So tapija:tapp: Toa se nizki licni navredi.

Koj be ja oboznaci ova etnogeografska teritorija.Na baza na koi popisi i na baza na zakljucenieto na koi naucnici.Pa koga na Tasos primerno e imalo duri eden makedonec.Ako san stefano se bil puknal oti e nerealno nesto togas zasto se puknala obidenata makedonija.Poradi istata pricina?
Jas zboruvam za sobirite na rekata Vardar i Veles do LANI do koga imase kombinja i avtobusi do BG :toe: osven ovaa godina koga borbata na porobenite 30 mak.bugari se prepusti na samite niv nbez podrska od bg faktori :tapp:.A Petar Kolev ne mi izgleda za intelegenten koga dosol da go cestvuva Ivan Mihajlov a zboruva za ekonomijata vo R.M:uvo:.A sega preispitaj se ti sam

Jas zboruvam za sobirite na rekata Vardar i Veles do LANI do koga imase kombinja i avtobusi do BG :toe: osven ovaa godina koga borbata na porobenite 30 mak.bugari se prepusti na samite niv nbez podrska od bg faktori :tapp:.A Petar Kolev ne mi izgleda za intelegenten koga dosol da go cestvuva Ivan Mihajlov a zboruva za ekonomijata vo R.M:uvo:.A sega preispitaj se ti sam
Точно заштото нито македонците ке спрат да идат во БГ и да чествуват,нито бугарите ке спрат да идат во РМ и да чествуват,то затова има предложение просто да чествуваме заедничките личности заедно,а не да се тепаме,не да се следиме,коj кога дошал,колко седил, со кого се видел и така натаму...

Точно заштото нито македонците ке спрат да идат во БГ и да чествуват,нито бугарите ке спрат да идат во РМ и да чествуват,то затова има предложение просто да чествуваме заедничките личности заедно,а не да се тепаме,не да се следиме,коj кога дошал,колко седил, со кого се видел и така натаму...

Тоа тешко ќе се случи, бидејќи денешните Македонци си мислат дека имаат ексклузивни права над сè што е ставало во историско-географската област Македонија од постоењето на светот до ден денешен.

Многу сме будали ние бугарите,не сакаме да признаваме дека сме мешана крв:toe:

Многу сме будали ние бугарите,не сакаме да признаваме дека сме мешана крв:toe:

Гледам барем знамето правилно си ставил. Ама да знаеш-вистински б'лгарин никогаш нема да се нарече "бугарин", а својата татковина "бугариja". Ако сакаш - може Б'лгарин, Болгарин, но другото е странска измислица ..

Гледам барем знамето правилно си ставил. Ама да знаеш-вистински б'лгарин никогаш нема да се нарече "бугарин", а својата татковина "бугариja". Ако сакаш - може Б'лгарин, Болгарин, но другото е странска измислица ..

Ама овдека македонците не разберат од б'лгарин,мораше Бугарин да пишувам,а на бугарските форуми б'лгарин сум..

"Обединета Македонија" е фикција, цртани мапи, главно од некои кругови во Софија (затоа и Атина и Белград гледат на неа како на подмолна бугарска креатура, како на План "В" за Велика Бугариjа). Границите на "Обединетата Македонија" не се и признати мег'ународно, од никоја Велика (или мала) сила. А Сан-стефано си е мег'ународен договор. Comprende? Инаку не сум против теа "големо-македонски" мапи, дури както писав по-рано, неjзините граници ми се видат малко тесни.

Прави разлика, едната држава е соштествувала во тези граници,а другата никогаш не е соштествувала во такви границии.
Едните граници са били реални и подпишани со договор, а другите никогаш не са стигнували до краен договор во тези граници...
А да не зборуваме дека това не е ставено от БГ како држава,а от една партиja...:toe:

Тоа тешко ќе се случи, бидејќи денешните Македонци си мислат дека имаат ексклузивни права над сè што е ставало во историско-географската област Македонија од постоењето на светот до ден денешен.

Значи, одговор на моето прашање. Колку години постоела Бугарија во тие граници? :tv:

П.С.
Плус, зошто се искаравте со Божо?

„Како не му е срам на истиот тој човек за кого што имаме докази, дека непрекината уште од кога е директор на националниот историски музеј во Софија. Непрекинато финансира повеќемина службеници на Удба, повеќемина соработници на Удба, повеќемина шпиони по бугарска линија“, рече Виктор Канзуров, македонско здружение „Преображение“.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=120404

Да внесем малку култура во форумот, за да вдигнем нивото. Поздрав :smir:

Е колку де? 1 година, 2 години, 20 години, 200 години? А? Или останала на хартија?

П.С.
Како ти како Турчин (??) го славиш цепењето на твојата стара татковина, а?

Гоч kolku pati ke kazam deka ovoj ne e turchin,tuku bugarin e,se krie pozadi turski nik:tapp:

Поздвавувам градоначалникот на Пловдив. Не е приемил конзула и го пратил да протестира пред собранието,па ако сака собранието да промени националниja празник....,но сега това е националниja празник - 3 Март.
Само се чудам,колко фронта сака да си отвори Гр?!
Да констатираме! И вие и ние имаме територијални претензии кон Грција!? Или само вие? Мислам, оправдани претензии, не официјални! ? Што мислиш ти, fmi? Можеби никој нема оправдани претензии, можеби само ние, има повеќе варијанти..?
Јас сепак мислам дека некој има претензии врз грчки територии. Природно.
Ме интересира, ова е првпат (прва година) во Бугарија да се појават вакви билборди финансирани од претставници на вашата држава? Следствено, дали ова е прв грчки протест после втора светска војна? Воопшто, се славеше ли кај вас овој празник во времето на комунистите? Во голема офанзива сте, нема што. Само, да не ви се изјалови заради погрешната политика кон нас.

makedonskite medii pisat za stotina luge ama ti ako si nekoj udbas i znaes se, jas ke priema tvojata brojka za verna.Kato gledam so kakva agresija se posresta sekoja javna manifestacija na bugarsko custvo iskreno me cudi deka duri i sto luge sobrali smelost.Im se poklonuvam:salut: Inak i ti ne mi izglezdas mnogo inteligenten ama toa sa si licni procenki :smir:
A sega on topic

Poleka so paranojata,kompleksite i umisluvanjeto.Vo Makedonija na noz gi docekuvame site izmontirani antimakedonski projavi pri koi se pluka postoenjeto na makedonskata drzava,makedonskata nacija.Vo Veles se ke bese dobro dokolku Petar Kolev ne pocnese da drzi predavanja za makedonizmot i za Makedonija Svajcarija na Balkanite.Nemase da ima nikakov problem.No toj ne e dojden za cestvuva tuku za da provocira.I nie mozeme da odime vo Sofija da go xcestvuvame Krste Misirkov no ako pocneme da drzime govori deka Bugarija e vestacka ruska tvorba 1878 i deka bugarizmot e steten kako vie ke reagirate na toa? Inaku bravo za avatarot i nikot mi se dopagaat.

1.А, значи 0,33 години. Добро е што разјаснивме.
2.Многу чуден ник за некој што се навредува кога ќе го наречеш Турчин.
:pos2:

PA ne e turcin,zaradi toa,se krije pozadi turski nik..:tapp: Bugarska rabota

Toa e iscrpena tema za zaedicko slavenje.Drugo od tebe ocekuvam da go osudis govorot na Dragi Karov bidejki toj opravdano veli jas sum si b;lgarin sto e vo red,no veli tatko mi dedo mi ne stanaa del od vestackata makedonska nacija taka nekako bese.Mora li toa da go spomnuva? Mora li da gi povreduva makedoncitre bidejki ne e prijatno custvoto da te narekuvaat vestacka nacija vo sred tvoja drzava? Ili Petar Kolev vo red drzi govor za Ivan Mihajlov za negovoto delo no mora li da veli a sto ke ni falelo da sme Svajcarija na Balkanot? Bea si cetvuvaa si zaminaa mirno stalozeno nemase incidenti no pak provociraa.I vie bg forumdzii go znaete ova deka ne e vo red.I vo Makedonija ima dva tipa na bugari-ednite koi decenii ziveat tuka dali po osnov na brak ili bilo kako koi si rabotat sozdale semejstva i se si deklariraat kako bugari i se verni na drzavata.A drugite b;lgari se mediumski zvezdi kako Karov,Kanzurov,Spaska bliski do nekoi bg faktori i koi sluzat kako masa da go burickaat oganot,i da drzat tenzijata.Dobro bi bilo da go sfatite ova.

Toa e iscrpena tema za zaedicko slavenje.Drugo od tebe ocekuvam da go osudis govorot na Dragi Karov bidejki toj opravdano veli jas sum si b;lgarin sto e vo red,no veli tatko mi dedo mi ne stanaa del od vestackata makedonska nacija taka nekako bese.Mora li toa da go spomnuva? Mora li da gi povreduva makedoncitre bidejki ne e prijatno custvoto da te narekuvaat vestacka nacija vo sred tvoja drzava? Ili Petar Kolev vo red drzi govor za Ivan Mihajlov za negovoto delo no mora li da veli a sto ke ni falelo da sme Svajcarija na Balkanot? Bea si cetvuvaa si zaminaa mirno stalozeno nemase incidenti no pak provociraa.I vie bg forumdzii go znaete ova deka ne e vo red.I vo Makedonija ima dva tipa na bugari-ednite koi decenii ziveat tuka dali po osnov na brak ili bilo kako koi si rabotat sozdale semejstva i se si deklariraat kako bugari i se verni na drzavata.A drugite b;lgari se mediumski zvezdi kako Karov,Kanzurov,Spaska bliski do nekoi bg faktori i koi sluzat kako masa da go burickaat oganot,i da drzat tenzijata.Dobro bi bilo da go sfatite ova.

A nema li bugari koi primerno ziveli tam i predi 100 ili 200 godini.Demek nema nikakvi bugari i da ima nekolko tia se dosljaci koj se ozenil koj za biznes.Mi se pravite na demokrati, zrtvi , site vi diskriminali a vie etiketirate zestoko sekoj koj se pise bugarin.I nesamo toa gi tepate na kej, gi vkarvate po zatvorite.Ami i za nas togava tie desetina omovci sa platenici.Samo drzat tenzii.Sfati go toa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom