Зашто не се регистрира ОМО "ИЛИНДЕН" ?
http://sandanski.org/bg/component/o...,view/id,1243/catid,17/limit,10/limitstart,0/
http://sandanski.org/bg/component/o...,view/id,1243/catid,17/limit,10/limitstart,0/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ne e toa problemot be nedev...
ti si si bulgarin i nema kako da ne razberi6...takvi raboti ne se sluchuvat so tebe vo bg
...problemov 6to pokraj asimilatoskata politika na bg odnosno makedoncite
ushte od sega e jasno sho pishuva vo tie knigi...posle ke kazhete deka nie nalivame maslo vo ogno ..i ke pishat vesnicite za "neverojatniot mejgunaroden skandal" predizvikan od nekoj post u forum ili blog od strana na nekoj makedonec...do kolku se sejkavam imashe nekolku takvi sluchai na naslovna strana na najgolemite vesnici vo bg...tolku preuvelicheno sho nema kako da ne ve fati na nacionalistichka osnova....
+ voobshto ne zboruvame za privatni firmi....
kaj nas tie 500 knigi se postaveni vo drzavna institucija (biblioteka)
nikade nemam kazhano deka kaj nas situacijata vo ekonomski aspekt sega za sega e podobra....
nitu ednoto e dobro nitu drugoto...nitu kaj nas nitu kaj vas...
makedoncite pokraj lichnite prichini se obiduvaat kariera da po4nat da nauchat neshto ili da se razvivaat vo dejnost koja shto kaj nas e poredko predlagana...
loshoto e sho kaj vas ne postoi realna konkurencija mejgu vladejachkite strukturi i vie nqmate nikakuv izbor...
sea znam deka vi e maka poshto makedonci zazemaat dobri rabotni pozicii vo bg ...no toa se dolzhi ot deficitot na dobro kvalificiran kadar.....
pod nosot vi se razviva monopol i site molchat ..obi4nite lujge od neznaenje ..a mediite poradi vladinata shapka vrz nekoi osobi,grupi,situacii
golemite mafiotski organizacii vejke iako oficijano ne postoechki si sozdadoja firmi so legalen biznis koi shto nikoj ne mozi i nesaka da gi konkurira do den deneshen...
i primeri mozham da dadam ama ne e sega vreme i mesto..
ne velam deka nema nishi vo pazarot kaj sho nekoj lujge so trud i nervi i znaenje uspeale...no za edna drzava da uspee i da se kazhe deka stabilno ke pochni da vrvi napred treba najgolemiot del od zhitelite da e sredna klasa so solidna kupovna sposobnost za koja sho ne bi bilo problem da si go prati deteto na fakultet najmalku...i sega nemoj pak za primer da mi ja davash sofija zatoa sho nemozhat site bugari vo sofija da se preselat..
ako primer francija si gi tretira po toj nachin grajganite krv ke se proliva po ulici...
ma na bugarinot mu e podobro i posigurno da si traj i da si chuti oti koa go uchele go nauchile da ne ochekuva pomosht od sograjganite ni pod razno i sea mu e polesno da emigrira ili da kreni race odkolku da si go bara zasluzhenoto...epa tie od OMO dechki si go barat ona sho niv im pripajga i site ludi gi praat za da se dade do znaenje deka vo bg e dzabe da se borish ... demokratijava vas vi e podarena bez vie sami da se borite za nejze
zatoa ne ja cenite ...ako ja cenevte nemashe da dozvolite da manipuliraat i ke gledavte da ja izgradite po nachin povolen za obshestvoto a ne samo za eden procent od naselenieto
btw vo momentov ne prajme muabet za umreni od glad uchiteli a za kvalitetot na obrazovanieto ...sosema po dobar ke bide ako uchitelite se podobro motivirani....kakov stimul bi imal ti ako ti davaat 350 leva???
i ako pravat kako shto vikash ti da si baraat podobra rabota koj ke ostane da gi uchi decata i kakvi kvaliteti ke ima
ne se obiduvaj da izleguvash od situacija bez da dadesh konkretni i precizni odgovori koj shto ke me pobijat ...
Иван Вазов,Васил Левски,Христо Ботев,Иларион Макариополски,Петко Каравелов,Климент Трновски,Драган Цанков,Алеко Константинов,Петко Славеjков,Пенчо СлавеjковНаброј десет културни херои на Бугарскиот народ кои не се родени во границите на Етничка Македонија.
И нивната улога во Бугарската горда историја..
Убаво, ама дедовците на 3/4 от изброените са от ... МакедонијаИван Вазов,Васил Левски,Христо Ботев,Иларион Макариополски,Петко Каравелов,Климент Трновски,Драган Цанков,Алеко Константинов,Петко Славеjков,Пенчо Славеjков
Ако сакаш да ги направа 50?
На коj например?Убаво, ама дедовците на 3/4 от изброените са от ... Македонија![]()
На Иван Вазов, Петко Каравелов, Петко и Пенчо Славејкови... :helou:На коj например?
Оти да е лошо ?Уште полошо.Сите били на чело или во елита на БГ.
Зашто не се регистрира ОМО "ИЛИНДЕН" ?
Ova so Botev e nekakov barelev na ambasadata:серија од координирани акции под превезот на културата...подигање на споменикот на Ботев, изложба види ја бугарија. провокациите со Мара бунева и промоција на алманаси Бугарска Македонија и патриотскиот Буквар среде Скопје...Бугарите грабаат понатаму потпомогнати од внатрешните кодоши....
Види сега,Вие бугари сте големи дебили,или можеби се правите дебили,него јас па што се чудам,нели Божо ве просветли,вели дека Роксана била блгарка:pos2:
Уште полошо.Сите били на чело или во елита на БГ.