БУГАРСКО- ГЕЈСКИ КРЕТЕНИЗАМ

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Пресудата од Стразбур не е спроведена и по три години
Обединетата македонска организација Илинден-Пирин е политичка партија што ги брани правата на македонското малцинство во Бугарија. Како таква официјално е регистрирана во 1999 година. Една година потоа партијата е забранета со одлука на Уставниот суд на Бугарија. Во 2005 година Европскиот суд за човекови права пресуди дека забраната на партијата значи прекршување на членот 11 од Европската конвенција за човекови права. Оттогаш до денес поминаа повеќе од три години, но бугарските власти сè уште не ја спровеле пресудата на Судот од Стразбур.
Во последните две години две нови барања за пререгистрација се отфрлени од страна на бугарските судови и ОМО Илинден останува нерегистрирана партија.

Ova da ne se zaboravi slucajno :smir:

Кога Б'лгарија сoздаваше македонци..

swat.gif

http://news.ibox.bg/comment/id_75224723

Мнпогу добра демократија развиваат на форумот.

„Поплавете ги со брани“

Браво ЕВРОПА НАЈДЕМОКРАТСКО МЕСТО НА СВЕТОТ.

Мнпогу добра демократија развиваат на форумот.

„Поплавете ги со брани“

Браво ЕВРОПА НАЈДЕМОКРАТСКО МЕСТО НА СВЕТОТ.

ЗА СИТЕ НИВ САМО ОВА!!!

Абе глупости, остајте ги, знајте бугариве велат дека господ бил бугарин... Значи се што велат е БЕЗврска...

Абе глупости, остајте ги, знајте бугариве велат дека господ бил бугарин... Значи се што велат е БЕЗврска...

I prvata zena Eva bila Bugarka,samo Bugarkite davaat za edno jabolko :pos2::vozbud:.Sto se odnesuva do kampanjata sto ja vodat site okolu nas i ne e nesto novo,cudno e samo kako Evropa dozvoluva nekoj da bide nad nea,kako Grcite i Bugarite da se tolku demokratski naprednati vo demokratijata pa EU nema nikakva zabeleska na toa sto se slucuva na Balkanot.Kolki i da pisuvame se e dzabe,nekoi drugi ja krojat nasata sudbina,neka im e na cesta!

Татрско племе , незнаел како се вика нашава држава,

За п'тешествијата си из С'рбија, Фиромија (Абе таја д'ржава има ли си вече име?), Албанија, Г'рција и Турција не мислја да пиша, но за тура си из класическата Ојропа ште нахв'рлјам малко впечатленија…
amsterdam-churchill.jpg

блогот на ѓубрево http://patepis.com/?p=2567#comments

I prvata zena Eva bila Bugarka,samo Bugarkite davaat za edno jabolko :pos2::vozbud:.Sto se odnesuva do kampanjata sto ja vodat site okolu nas i ne e nesto novo,cudno e samo kako Evropa dozvoluva nekoj da bide nad nea,kako Grcite i Bugarite da se tolku demokratski naprednati vo demokratijata pa EU nema nikakva zabeleska na toa sto se slucuva na Balkanot.Kolki i da pisuvame se e dzabe,nekoi drugi ja krojat nasata sudbina,neka im e na cesta!
И Ева дала за јаболко... традицијата и денес ја продолжуваат блгарките :wink:

Циркузанти, кловнови...кај моеш со такви идиоти, т.е закоравени националисти да дискутираш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom