D
Deleted member 153550
Гостин
Руски државјанин Со натурализација Интервју во Софија февруари 2020 година Позитивна позиција 12.10.2022 12 **/2020 година
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има уште неколку месеци до тебе, сега го завршуваат јули 2019 за македонски апликанти.Dobro mene me interesira dali konecno ke se smeni ovoj status premnogu cekam intervju 14 Januari 2020
- По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Единствено можиш да му го мениш името и презимето само ако имаш пријател во матично, во то име и презиме шо му е пишано на книшката.Значи заглавив тотално. Имам идено преку изводи од дедо роден 1918 во Куманово и потврда. Случај 22452/2019
На финална од фебруари 2021
Откако излезе новиот закон све што имав да однесам е трговска/трудовачка Бугарска книшка на дедо ми од пред WW2.
Проблем е во тоа што на Бугарската книшка му е едно име Младен и друго презиме а на изводите друго Денко и друго презиме
Бев во матично и таму нема никакви податоци за смена на име и презиме. Ми рекоа дека во тоа време Втора Светска Војна хаос било по архивите не се знаело кој пие кој плаќа. Во архивите во Куманово најдов само дека е роден во Куманово и ништо друго.
Тој како дете има живено во Перник кога брат му се има родено таму (на братот фамилијата лесно извадија сите бугарски државјанства) ама неговите се развеле и татко му останал во Перник а мајка му и братот и он се имаат вратено да живеат во Макдеонија. За прадедо ми кој има останато од перник не знам ама ништо освен неговото име.
Мислам да идам у бугарија ама не знам каде да идам. Во перник или во софија во архивите директно да прашувам да видам дали можам да најдам нешто за дедо ми таму. Каде да се обраќам не знам.
Ако има некој искуство со овакви случаи со промена на име и презиме нека пише. Ја не знам каде да идам и слабо знам Бугарски. Да не знае некој некој специалист за вакви случаи нека остави контакт. Фала
Daj boze da pocnat se utepavme cekajki na finalna po skoro 2godini.Ja pocnaa li 2020
Jas sum 7**/2020 nadevam se vo skoro vreme promena i kaj mene.Positive 811/2020 today 12/10/2022
checked until 1297/2020
I’m 27**/2020Let God start, we have been waiting for the final for almost 2 years.
Автоматски споено мислење:
I'm 7**/2020, I hope to see a change in my life soon.
Where are you from?I’m 27**/2020
Кога точно била на интервју и каде? Во Софија или амбасада/конзулат?Здраво, мајка ми аплицираше во 2019, може ли да ме додате во списокот, благодарам.
документи- воена книшка од прадедо
рег.бр. - 20247/2019
статус- По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
In your case you have to share the PIN, I don't recommend.Hi, my mother applied in 2019, can you add me to the list, thanks.
documents - military card from great-grandfather
reg. no. - 20247/2019
status - After your correspondence, a final expert examination will be performed before it will be reviewed by the Citizenship Council.
Ke mi dades kontakti ot nego?Da go imase seloto na pra dedo mi
Mozes preku e mejl i toa prvo go napraviv vprocem, ama mi kazaa deka go nema...
Posle nekoe vreme najdov covek sto mozese da mi pomogne vo Sofija, otide do centralnata arhiva i go razgleda dokumentot i go najde mojot pra dedo. Samo ispadna deka majkata negova ne bila napisana(samo tatkoto), a jas vo mejlot ja navedov i negovata majka i mozebi poradi toa ne mozele da go najdat idk.
Najdobro nekoj da otide vo arhivata i da proveri
Od koj?Ke mi dades kontakti ot nego?
Ot toj sto si go najdel da ti proveri vo arhivaOd koj?