Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
kolku vreme cekas za adresata ? jas 2 meseciZdravo, dzvonam na brojot shto mi e daden od bitola za Lege 6 za dokumenti za adresa da prasham dali se gotovi, ne se javuvaat dali znaete vo koj del od denot mozhe da gi dobijam, i vo koj del od denot moze da se odi na lege 6 ?
Јас исто, а иначе ми кажаа преку телефон да им се јавам кога ќе поминат 3 месеци за да проверат дали е стигнатоkolku vreme cekas za adresata ? jas 2 meseci
Ova preku ambasada ?Јас исто, а иначе ми кажаа преку телефон да им се јавам кога ќе поминат 3 месеци за да проверат дали е стигнато
Preku ambasadata vo skopje daOva preku ambasada ?
Mislam deka od konzulatot trae povekje vreme, mi se chini deka procitav deka im kazuvaat na lugje 6 meseci deka treba za da stigneПоздрав на сите,
Државјанството ми беше земено на 20 март во Битола, при што имам пријавено и адреса. Пред околу две недели проверив дали адресата е стигната и ми рекоа дека сè уште не е. Дали некој има информација отприлика колку време уште може да потрае, бидејќи сум прилично сигурен дека е веќе при крај?
Да нормално, само треба да има кажеш дека сакаш пријавувањето да го извршиш лично во СофијаЗдраво на сите,
Јас исто така слушнав 6 месеци од конзулатот во Битола (указ почеток на август 2025, интервју во конзулат во Битола декември 2022). Дали некој знае дали ако одам лично да се пријавам во Бугарија постапката е пократка? Очекувам дека да, меѓутоа би било добро ако некој знае од лично искуство.
Imash vreme. Rano e za tebe. Pochekaj nekade do april 2026. Togash kje ti se meni statusot.Здраво!
Да ли има неко са интервјуом у септембру 2023. године, а да је већ прешао у статус „Очекује се издавање декрета“?
Моја преписка је тренутно на теми „Поступак након обавезног пристанка“ и занима ме да ли има напретка за људе са истим периодом. Хвала унапред!
Da baras vo drzaven arhiv vo bugarija. Vo mk vo moj slucaj pobaraja da odobrat od maticno tie da pratat baranje do arhiv za arhivot da bara. Kaj mene ne uspea probav imale nova odluka od pred nekoj mesec i maticno ne podnese baranje. Isto procitaj gi izmenite na predlog zakonot ako se usvojat kako so se ke imas pogolemi sansi.Здраво на сите,
Мојот прадедо е роден во 1915 година во селото Старо Коњарево, во тоа време Бугарија. Немам документ со кој би го докажал моето потекло, па ве прашувам каде би можел да добијам документ?