Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
kolku vreme cekas za adresata ? jas 2 meseciZdravo, dzvonam na brojot shto mi e daden od bitola za Lege 6 za dokumenti za adresa da prasham dali se gotovi, ne se javuvaat dali znaete vo koj del od denot mozhe da gi dobijam, i vo koj del od denot moze da se odi na lege 6 ?
Јас исто, а иначе ми кажаа преку телефон да им се јавам кога ќе поминат 3 месеци за да проверат дали е стигнатоkolku vreme cekas za adresata ? jas 2 meseci
Ova preku ambasada ?Јас исто, а иначе ми кажаа преку телефон да им се јавам кога ќе поминат 3 месеци за да проверат дали е стигнато
Preku ambasadata vo skopje daOva preku ambasada ?
Mislam deka od konzulatot trae povekje vreme, mi se chini deka procitav deka im kazuvaat na lugje 6 meseci deka treba za da stigneПоздрав на сите,
Државјанството ми беше земено на 20 март во Битола, при што имам пријавено и адреса. Пред околу две недели проверив дали адресата е стигната и ми рекоа дека сè уште не е. Дали некој има информација отприлика колку време уште може да потрае, бидејќи сум прилично сигурен дека е веќе при крај?
Да нормално, само треба да има кажеш дека сакаш пријавувањето да го извршиш лично во СофијаЗдраво на сите,
Јас исто така слушнав 6 месеци од конзулатот во Битола (указ почеток на август 2025, интервју во конзулат во Битола декември 2022). Дали некој знае дали ако одам лично да се пријавам во Бугарија постапката е пократка? Очекувам дека да, меѓутоа би било добро ако некој знае од лично искуство.