Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, dzvonam na brojot shto mi e daden od bitola za Lege 6 za dokumenti za adresa da prasham dali se gotovi, ne se javuvaat dali znaete vo koj del od denot mozhe da gi dobijam, i vo koj del od denot moze da se odi na lege 6 ?

Поздрав на сите,

Државјанството ми беше земено на 20 март во Битола, при што имам пријавено и адреса. Пред околу две недели проверив дали адресата е стигната и ми рекоа дека сè уште не е. Дали некој има информација отприлика колку време уште може да потрае, бидејќи сум прилично сигурен дека е веќе при крај?

Поздрав на сите,

Државјанството ми беше земено на 20 март во Битола, при што имам пријавено и адреса. Пред околу две недели проверив дали адресата е стигната и ми рекоа дека сè уште не е. Дали некој има информација отприлика колку време уште може да потрае, бидејќи сум прилично сигурен дека е веќе при крај?
Mislam deka od konzulatot trae povekje vreme, mi se chini deka procitav deka im kazuvaat na lugje 6 meseci deka treba za da stigne

Здраво на сите,
Јас исто така слушнав 6 месеци од конзулатот во Битола (указ почеток на август 2025, интервју во конзулат во Битола декември 2022). Дали некој знае дали ако одам лично да се пријавам во Бугарија постапката е пократка? Очекувам дека да, меѓутоа би било добро ако некој знае од лично искуство.

Здраво на сите,
Јас исто така слушнав 6 месеци од конзулатот во Битола (указ почеток на август 2025, интервју во конзулат во Битола декември 2022). Дали некој знае дали ако одам лично да се пријавам во Бугарија постапката е пократка? Очекувам дека да, меѓутоа би било добро ако некој знае од лично искуство.
Да нормално, само треба да има кажеш дека сакаш пријавувањето да го извршиш лично во Софија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom