- Член од
- 25 јули 2022
- Мислења
- 54
- Поени од реакции
- 70
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koja e taa grupa kaj sto mozam da sledam do kaj se stignati statusite ako moze link?161** denes promena, od zadolzitelna na finalna. Info od grupata na FB
Koja e taa grupa kaj sto mozam da sledam do kaj se stignati statusite ako moze link?
Ако ти е оригинал документот, нема потреба да одиш. Единствено треба да го завериш во амбасадата, да зачуваш некој заверен примерок за тебе, за да може да го користи некој друг доколку во иднина аплицира со истиот документ. И нормално доколку друг аплицира го дава заверениот документ и се повикува на бројот на твојата преписка за да каже дека оригиналниот документ е таму.Здраво на сите! Дали некој може да ми каже каде треба да се обратам за заверка на документ во бугарскиот архив? Имам венчаница од мојот прадедо. Фала однапред
Го пронајдов документот на страната на бугарскиот архив. Дали тоа значи дека треба само да го испринтам и да го однесам во амбасадата на заверка, или има дополнителна постапка?Ако ти е оригинал документот, нема потреба да одиш. Единствено треба да го завериш во амбасадата, да зачуваш некој заверен примерок за тебе, за да може да го користи некој друг доколку во иднина аплицира со истиот документ. И нормално доколку друг аплицира го дава заверениот документ и се повикува на бројот на твојата преписка за да каже дека оригиналниот документ е таму.
А ако не ти е оригинал документот треба да одиш во архивот, само не знам каде е и која е постапката за да се верификува.
Во овој случај, архивот треба да ти го завери документот.Го пронајдов документот на страната на бугарскиот архив. Дали тоа значи дека треба само да го испринтам и да го однесам во амбасадата на заверка, или има дополнителна постапка?
Пишував на имејл, но не добив одговор. Не можам да воспоставам контакт со нив. Некој совет?Во овој случај, архивот треба да ти го завери документот.
Не ја знам веб страната. Но може да ги контактираш на маил и прикачи го документот во маилот. Сигурно ќе ти дадат податоци за уплата и веројатно по пошта би требало да ти прата заверен документ, откако ќе ја примат уплатата.
Poveli resenieHi, vi ja otvara li stranata za proverka na statusi? Kaj mene vise nekolku denovi e blokirana…