Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знаеме, извади документи, пробај и оди на лице место... нема многу да те чини ИЛИ пробај закажи интервју Битола - ако имаш побрз термин од тоа.Дечки некој да кажеше нешто?
Како одиш преку БГ друштво кога ги укинаа во постапката? Да не те шета некој по тавани (хинт: посредникот)?Zdravo jas sum nov vo postapkava za bg dokumenti. Podnesov za proishod na 11.11.2020 ama poradi promena na zakono toj dok ne go bara posredniko (vika deka ne postoj veke takov dok) e sega odam preku bugarsko drustvo (nemam bg koreni ili nekoj dok). Prasanjeto mi e dali da go baram dokumento od proishodot ili e dovolno da odam preku drustvo. Vi blagodaram golem pozdrav
Хм. Вака... муабети од посредници, нели? Да, има нови одредби кои ќе стапат на сила од март НО додека не стапат е ловење во матно.Здраво, има ли некоја нова одредба или закон од пред 3 месеци за барање на бугарски државјанство? Така ми вели еден посредник без реално потекло не може повеќе да се добие државјанство???
Од каде доби такво инфо? Каде нема да изработуваат ЕГН, во Софија?Dobiv info deka ovaa nedela nema da izrabotuvaat egn, dali e ova verodostojna informacija?
ТРИ дена, имаш на последните 20 страници неколку такви искуства, читај наназад.moze li info od koga ke se slikas za pasos za kolku vreme se zima ?
Здраво дечки, поприлично сум нов овде па однапред се извинувам ако прекршам некое правило. Сакам само да замолам некого доколку знае да ми каже до кога ќе чекаме ние што сме заглавени на Финална фаза? На интервју бев во Мај 2019 и статусот во Финална ми се смени на 2 Февруари 2021. Татко ми пред 5-6 год го зема пасошот за точно 12 месеци. Ова моето веќе е агонија, ни живци ни волја остана во мене. На секој чекор чекам по цела година, не ми е јасно што толку коронава им направи за да успорат со работење?? Како и да е, доколку има некој БИЛО КАКВА информација би ми влело малку надеж дека можеби еден ден ќе го земам пасошот.....
Посредникот те лажи и нема врска од животот (објави го тука да знае народ кој е за да не налепи на такви „посредници“), оди Софија уште оваа недела (зошто баш оваа прочитај на минатиот мој пост погоре) и подигни го указот па потоа оди за ЕГН и сликање (за ЕГН би требало да завршиш работа во истиот ден, ако те фати касно барем оди прашај во Средец - центар Софија е, дали следниот ден ќе ти завршат работа и дали те гледаат во систем - во систем ќе те има после пола саат откако ќе те внесат во МП од каде ќе го подигниш указот).Zdravo na site
Vo januari podignav drzavjanstvo od ambasadata vo Skopje, i posrednikot zede kopija i sledno mi kaza deka me prijavil vo opstina na standardnata ul. Lege 6 i ke cekame maticen broj. Od togas nema nikakva informacija od negova strana i koga i da go kontaktiram odgovorot e guzva e. Dali moze da mi spodeli nekoj iskustvo i sovet kako da se proveri status do kade e postapkata? Fala odnapred
Finalna proglasena za ziva ne zakopana
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Има.Од кога почнаа промените ? Има ли надеж за тие што бевме на интервју во Мај 2019 и на финална од Јануари годинава
Има.
Никој нема никакво инфо. Имаа избори пред 2 дена така да можеби затоа е успорено се ... МОЖЕБИ !!!!Imate nekakvo info deka ke pocne ili samo optimizam ?
Zastana do nas sto bevme na intervju vo sredina na april 2019 i ne mrdna celi 2 meseci
Sent from my iPhone using Tapatalk
Уште не. Изборите се во недела на 11Никој нема никакво инфо. Имаа избори пред 2 дена така да можеби затоа е успорено се ... МОЖЕБИ !!!!
И јас сум речиси 7 месеци на "финална". така да целиот оптимизам на светот не не спасува.
Моја грешка