Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ti blagodaram na odgovorot toa mi beshe oti znam eve ushte malce 3 godini pravam otkako bev na intervjuto i ova vaka mi stoi na strana dolgo vreme, se prasuvav dali ne davaat sega drzavjanstva oti neli se zakacija nashite so bugarite i zatoa Sepak Fala ti premnogu
Посетувај го често форумот, ќе те стават на список и ќе пратиш кои се пред тебе и кога ќе ти дојде ред на тебе :) Имаш уште за чекање.
Ако си правел интервју во Софија уште сега испрати молба да ти го испратат указот во Македонија, во Битола во Конзулат или во Скопје во Амбасада.
Во спротивно ќе чекаш уште повеќе. Да речеме утре ако те потпишат, термини за во Софија за сликање има дури во Декември, а ако ти го испратат указот во Амбасада или Конзулат можеш работа да завршиш за 3 месеци. Поздрав

Посетувај го често форумот, ќе те стават на список и ќе пратиш кои се пред тебе и кога ќе ти дојде ред на тебе :) Имаш уште за чекање.
Ако си правел интервју во Софија уште сега испрати молба да ти го испратат указот во Македонија, во Битола во Конзулат или во Скопје во Амбасада.
Во спротивно ќе чекаш уште повеќе. Да речеме утре ако те потпишат, термини за во Софија за сликање има дури во Декември, а ако ти го испратат указот во Амбасада или Конзулат можеш работа да завршиш за 3 месеци. Поздрав
A kade da gledam toa kade bi me stavile na spisok..inache intervju pravev vo bitola.. i mi imaat kazano eden moj bratuced isto sto pravese intervju vo bitola i tamu go viknaa da se slika za pasosh .. ne trebase da odi vo bugarija

Друштво помош ако може....за поднесување за државјанство за деца 10 и 14г со татко буг. државјанин.
Претпоставувам не треба Потврда за неосудуваност ?
Треба ли Медицинско уверение?
И од таткото дали треба извод преведен и легализиран или доволни се копии од буг. пасош и л.к?

A kade da gledam toa kade bi me stavile na spisok..inache intervju pravev vo bitola.. i mi imaat kazano eden moj bratuced isto sto pravese intervju vo bitola i tamu go viknaa da se slika za pasosh .. ne trebase da odi vo bugarija
напиши дата и година од интервју и со што документи си бил. Моментално си на положително ако знаеш која дата или приближно на која дата си ставен на положително пиши а @Bibo ќе те вметне на списокот. Он списокот го објавува често со информација и упдејтс кој член во која фаза е. Потоа прати го форумот па и ти ќе знаеш од прилика кога да очекуваш указ. Секое добро,

Друштво помош ако може....за поднесување за државјанство за деца 10 и 14г со татко буг. државјанин.
Претпоставувам не треба Потврда за неосудуваност ?
Треба ли Медицинско уверение?
И од таткото дали треба извод преведен и легализиран или доволни се копии од буг. пасош и л.к?
Не треба Медицинско уверение , а ни потврдите од суд. За извод мислам дека не треба , ама не сум сигурен.

koga si staven na finalna ?
На страна 532 имаш список со сите членови од форумов на кој статус се и од кој датум. Ќе те замолам и за тебе да споделиш да те додадам на списокот (на кој статус си, од кој датум, кога си била на интервју и каде).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom