- Член од
- 29 април 2020
- Мислења
- 283
- Поени од реакции
- 503
Па маму ти ееееее, конечно!!!
Прегледај го приврзокот 274348
Почната процедура во октомври 2016-та (и голема благодарност до личноста што ме натера...али раскинавме, јбг!)
04.11.2016 - подавање документи во ДАБЧ, во Софија (цела процедура е водена преку Софија, btw). Произход на база на прв братучед, и дополнително БККС потврда до дедо роден 1936-та (тука мислев дека потврдава е помалку вредна).
15.06.2017 - закажав интервју во МП (произходот го чекав 7 месеца).
15.08.2018 - интервју во МП. Март месец 2016-та после советите што ги најдов тука, на овој форум (не мора да напоменувам дека сум БЕСКРАЈНО благодарен на сите добри души тука), знаејќи ги проблемите ДАБЧ/МП, одејќи да си вадам дупликат произход, Лазар од БККС ми укажа на тоа да побарам предок роден 1900-1918-та. Среќа, имав!
Тука, имав и неколку разлики во презимиња кои што ги решив на нотар/со адвокат и двајца сведоци, дека станува за исти личности. Со сите изводи на раѓање и умреници (линија јас-мајка ми-дедо ми-прабаба ми 1902-ра родена) отидов во БККС и Лазар ми извади веднаш потврда што ја пополнуваше линијата. За секој случај, ги зедов и сите документи преку мојот братучед.
Hа денот на интервјуто ги дадов сите можни документи што ги имам (произходи/изводи/умреници/потврди од БККС). Девојката што ме интервјуираше (МНОГУ слатка!), буквално за линијата до прабаба ми се заинтересира и ги нагласи тие документи во папирологијата, додека сите други ги некако тргна на страна.
23.08.2018 - задолжителна
28.08.2019 - финална...
04.02.2020 - положително
13.02.2020 - да, петок 13-ти (!!!); Указ!!!
После 4 години добив бугарско државјанство. Процедурата до the actual пасош is next.
Благодарам до сите што даваа совети и со кои што цело време бев во комуникација тука. До сите што зеле до сега, честитки, до сите што чекаат - среќно! Читајте наназад низ сите постови и во старата тема и направете свој timeline и извлекувајте заклучоци. Имате милион совети.
До земање на пасошот сум тука за поддршка, после дефинитивно би сакал да го почнам мојот нов живот таму некаде.![]()
Krsi go mrazot da letne i februar ajdeee cestitki od srce brate [emoji123]
Sent from my iPhone using Tapatalk