Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Интервју 10.07.2019. или 10.06.2019? Малку е чудно ако е 10 јули 2019 година, бидејќи тоа би значело дека прескокнале многу и го обработиле вашето предмет.
10.07.2019

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

zdravo da prasam nekoj sto imal iskustvo ili znae dokolku nemam stard dokument od pradedno mi deka bil bugarski vojnik a znam deka toj e bil bugarski vojnik vo toa vreme dali mozatt po ima i prezime da go najdat vo arhiviti po ime i prezime

zdravo da prasam nekoj sto imal iskustvo ili znae dokolku nemam stard dokument od pradedno mi deka bil bugarski vojnik a znam deka toj e bil bugarski vojnik vo toa vreme dali mozatt po ima i prezime da go najdat vo arhiviti po ime i prezime
Мислам дека нема да може така, мора да знаеш се, каде служел, која година, која војскова част бил.. сите информации да и ги дадеш па после да бараат.

Zdravo. Mi se smeni statusot vo Polozitelno i sega cekam Ukaz. Dali se ima sliceno da odbijat nekoj vo ovoj status i ako ima, zasto go odbile?
Pozdrav

Maj 2019 vo Sofija, ali me vratija pa odnesov drugi dokumenti i sega sum vo Polozitelno.
Јас не успеав да најдам стари документи, побарав и во архивот во Софија, и кај нас по архивите, ништо не најдов, само македонска посмртница од прадедо роден 1847. Денес бев во Софија и не ми ги прифатија изводите (легализирани и преведени овде во Софија во https://elingua.bg/ )

Мој совет, не си ги трошите парите ако немате стар документ (иако јас претходно прашав во конзулатот и ми рекоа да одам лично па што ќе биде нека биде) очекувам отказ :(

Јас не успеав да најдам стари документи, побарав и во архивот во Софија, и кај нас по архивите, ништо не најдов, само македонска посмртница од прадедо роден 1847. Денес бев во Софија и не ми ги прифатија изводите (легализирани и преведени овде во Софија во https://elingua.bg/ )

Мој совет, не си ги трошите парите ако немате стар документ (иако јас претходно прашав во конзулатот и ми рекоа да одам лично па што ќе биде нека биде) очекувам отказ :(
Cekaj malce site dobivme Ukazi so falsifikat poteklo od Lazar strumica, zasto posrednik ne plati da ti ja zavrsi rabotata? Pisi koj Status si?
Автоматски споено мислење:

Како шо е тргнало, после 10-15 април 2019, тие шо имат правено интервју, ако не се преку родител или ако немат стар документ сите ке бидат одбиени за државјанство...
Катја Матева другарка ви. Освен ако не се најде некоја будала и да и ебе мамата по ред..,.....тава е....
Ocekuvano bese najavia od BG se stegaat rabotite...

Ama tebe te vratija vo Dopolnitelna i posle toa vleze vo Polozitelno, pa tek posle te odbija ili odma te odbija na Dopolnitelna?

Здраво форумаши,имам едно прашање,можеби е пишано ,пишува дека од интервјуто се чека околу 2 год и 11 месеци до указ.Е сега јас бев на дополнителна па однесов дополнителни документи,сега сум на положително.Се знае ли колку време се чека положително до указ?

Дај пишете што сте однеле од дополнителни, дали стар бг документ или не?
Да знаеме како се движат работите...

Zdravo. Mi se smeni statusot vo Polozitelno i sega cekam Ukaz. Dali se ima sliceno da odbijat nekoj vo ovoj status i ako ima, zasto go odbile?
Pozdrav
Има да, одбиваат.
Мене ме одбија првиот пат 2018та год. Со потврда од БГ клуб, со истите документи брат ми доби... Е сега ги додаов и документите од брат ми и пак чекам.
Screenshot_20220428-170606_Chrome.jpg

Здраво форумаши,имам едно прашање,можеби е пишано ,пишува дека од интервјуто се чека околу 2 год и 11 месеци до указ.Е сега јас бев на дополнителна па однесов дополнителни документи,сега сум на положително.Се знае ли колку време се чека положително до указ?
До септември .

Дај пишете што сте однеле од дополнителни, дали стар бг документ или не?
Да знаеме како се движат работите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom